neděle 10. ledna 2016

Interview se Snapem - díl 22.


Nový rok je tu a s ním pokračuje i naše povídka. Pokud v dnešním díle naleznete chybičky, tak se moc omlouvám. Neváhejte na ně upozornit. Beta má zkouškové období a je to jen na mně. Ač se snažím, snadno můžu něco přehlédnout, ale teď už dosti slov a jdeme zjistit, proč Harry přišel pro Hermionu.


párování: Severus Snape/Hermiona Grangerová - Snamionka

počet kapitol: zatím 22 sepsáno, celkem tak 24? Možná i víc :)
počet slov: bude doplněno, jakmile dokončím ;-)
betace: Wixie 
rating: ano, konkrétně na kapitoly s číslem 18-20
shrnutí: Hermiona Grangerová klesla poměrně hluboko. Šlo by to i níž, ale zatím se drží. Jak to dopadne, když se kvůli práci setká se Severusem Snapem, aby nakonec zjistila, že pomoc člověk najde tam, kde ji nejméně čeká? O dalším ani nemluvě...

Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.


***část dvacátá druhá***

“Co je tohle za vyrušení, pane Pottere? Přelíčení má svá pravidla!” postavila se předsedkyně kompletně sladěná do blankytně modré. Kult oblékání alá Dolores Umbridgeová zřejmě přetrval, jen barva se, Merline díky, změnila.

“Pokud vím, ptala jste se obžalovaného, zda existuje nějaká možnost záruky za jeho osobu, tady ji vedu,” předhodil jim Harry zcela samozřejmě šokovanou Hermionu a ta nevěděla, na koho se dívat dřív. Na záplavu modré? Na Severuse? Na Harryho, jehož jednání dost dobře nechápala? Polila ji horkost, panika a úzkost.

“Slečna Grangerová, nemýlím-li se,” ušklíbla se předsedkyně a Hermiona mlčky přikývla. “Inu, mluvte, náš čas je drahý,” pokynula jí žena, která očividně nebyla s vývojem situace spokojená.

“Z čeho je pan Snape obviněn? Mělo se jednat jen… o přezkoumání jeho podmínky,” vykoktala ze sebe Hermiona ve snaze získat více informací. Ty, které měla, byly zatím velmi kusé, neúplné a děsivé. A kde je ministr? To ani osobně nedohlíží na komedii, kterou si sám podle všeho vydupal? Nedávalo to smysl.

“Ano a Starostolec dospěl k závěru, že není šance na nápravu, čili je záhodno, aby se neplýtvalo časem naším ani jiným a pan Snape bude převezen rovnou do Azkabanu. Jelikož se nepokusil naše rozhodnutí nijak zvrátit, považujeme ho za konečné. Máte vy snad něco?” rentgenovala Hermionu malými očky, schovanými za staromódním lorňonem, který se absolutně tloukl s moderním střihem zvolených  šatů.

“Seve-pan Snape žije v ústraní. Nijak neporušuje podmínky, které jste stanovili. Nikoho neohrožuje, věnuje se výzkumu lektvarů a studiu knih. Opravdu si nemyslím, že je někomu nebezpečný a jeho náprava je více než zjevná. Natolik, že si dokonce našel partnerku,” soukala ze sebe Hermiona. Moc jí to nemyslelo. Proč za sebe Severus nebojoval? Proč nebojoval za ně? Co si od toho ministr slibuje a jak si tahle modrá… představuje, že ji připraví o jedinou naději, kterou za poslední roky získala?

“A jméno oné domnělé partnerky?” pozvedla dáma obočí, jako to zpravidla dělával Severus. V jejím podání se ovšem jednalo o velmi… nepříjemné a nesympatické gesto.

“Hermiona Grangerová,” prohlásila hrdě oslovená a cítila, jak jí po páteři ztéká kapička potu.

“V takových chvílích se zpravidla přistupuje k podmíněnému sňatku,” ozval se starší muž, který vypadal, že se právě probudil do nového století.

“Ano, Rudukusi, to se obvykle přistupuje, ale nejsem si jistá, že zrovna v dnešním případě má toto opatření valný význam,” ušklíbla se dáma, která se tvářila, jako když jí do klína hodíte vosí hnízdo a její obyvatelstvo se právě rozlétlo pod blankytně modrou sukni. Očividně už chtěla mít vše za sebou a zásah pana Pottera byl velmi nevítaný. O slovech slečny Grangerové ani nemluvě.

“Nevidím jediný důvod, proč by se to teď využít nedalo,” pokrčil rameny Harry a pár dalších členů jeho návrhu souhlasně přikyvovalo. Hermioně bylo čím dál hůř. Jak by bylo vám, kdyby se rozhodovalo o vás bez vás přímo před vámi? No to bylo panečku zájmen v jedné větě!

“Dobrá, ministerstvo je ochotno na toto přistoupit, ale navrhuji několik doprovodných podmínek, protože pane Snape je opravdu těžký případ. A na těchto podmínkách budeme striktně trvat,” vydala se předsedkyně na cestu souhlasu a pohledem propalovala Hermionu. Těžký případ? Mladé ženě se chtělo křičet a jen tak tak se ovládla. Podílel se na záchraně kouzelnického světa. Málem položil život. Do všeho ho navezl Brumbál nebo Voldemort… stal se obětí okolností a pod vlivem smutku, zármutku a zoufalství udělal pár špatných rozhodnutí. Budou ho za to trestat milion let? “V první řadě navrhuji, aby bylo ustanoveno, že pan Snape nebude mít žádné potomky. Jejich případné začlenění do širší kouzelnické společnosti by přineslo jen nepříjemnosti a mnoho otázek. Zadruhé budeme i nadále trvat na zákazu práce v oboru školství. Zatřetí se pan Snape bude soustředit na to, aby jeho případná činnost v oblasti lektvarů šla  výhradně ruku v ruce s platnými zákony ministerstva. A na závěr sňatek bude uzavřen na místě a pojištěn Neporušitelným slibem,” dokončila madam svůj monolog. Kladla jednotlivé věty velmi přísným tónem a nespouštěla z Hermiony jedovatý pohled. Zkoušela ji. Zjišťovala, zda je hranice, za kterou mladá Nebelvírka nepůjde. Taková neexistovala. Kdyby si měla nechat uříznout nohu, aby Severus zůstal na svobodě, tak by to bez zaváhání udělala. O jiném ani nemluvě. “Takže, souhlasíte, slečno Grangerová?” vznesla nejdůležitější otázku ze všech.

“Ano!” vyhrkla Hermiona bez jediného zaváhání.

„Ne!“ vykřikl Severus v tentýž okamžik.

“Potřebujete snad intimní přestávku na domluvu?” ušklíbla se předsedkyně Starostolce. Stejná fraška jako s Malfoyem. Tomu byla zabavena většina majetku, po zbytek života se nesmí rozvést ani vykonávat žádnou veřejnou funkci, navíc taktéž nesmí mít žádné další potomky. Bylo to neobvyklé opatření, ale ministr si ho před veřejnosti určitě obhájí. Pokud se o tom veřejnost někdy dozví.

5 komentářů:

  1. Takový modrý pipiny mám nejraději, jako by mi připomínala někoho z rodiny - vypláznutej smajlík.
    Docela drsný podmínky si nakladla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježkovy voči! Já zapomněla odpovědět! Stydím se ♥
      Modrá je přece dobrá! Sama jsem zvědavá, jak se s tím naše dvojka popere, protože Severus očividně nesouhlasí :D

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)