středa 28. prosince 2016

knihovna – D. Jones: Třetí hrob přímo před nosem

knihovna –  D. Jones: Třetí hrob přímo před nosem


První dva díly neměly chybu, takže co? Takže třetí nesmí chybět! Charley je nezmar a Reyes záhadný až na půdu. Kombinace romantiky, hororu, thrilleru a detektivky? Neblázněte, to prostě nelze vynechat! Konec pění chvály hned na úvod, jdeme letos naposledy recenzovat! 

zdroj obrázku klik


Originální název:  Third Grave Dead Ahead

Rok vydání v ČR: 2015
Rok vydání originálu: 2012

Počet stran:  392 stran klasická kniha, e-book ve formátu epub 328

Žánr: thriller, humor, sex a erotika,fantasy
série: Charley Davidson díl 3.

Vydal:  Pavel Dobrovský - Beta
Překlad: Tomáš Bíla

Děkuji serveru Palmknihy.cz za poskytnutí recenzního ebooku v ceně 219,- Kč. Klasická kniha zakoupena na oblíbeném a osvědčeném webu knihy.abz.cz za 273,- Kč. Heureka vám ráda poradí při hledání jiných možností.


Anotace z palmknihy.cz:


Vstupte do bizarního světa „smrtky“ Charley Davidsonové, soukromé vyšetřovatelky z Nového Mexika specializující se na paranormální jevy.  Zatímco Charley mluví s mrtvými, leje do sebe černé kafe po litrech, aby neusnula, protože kdykoli zavře oči, vidí Reyese Farrowa, Satanova syna. Jeho vzrušující zjev ji nenechá v klidu ani ve spaní! Navíc musí vyřešit případ nezvěstné manželky, poradit si s egocentrickým doktůrkem a vypořádat se s gangem motorkářů.

DARYNDA JONESOVÁ si vymýšlí příběhy vždy a všude, což je pro její okolí poněkud složité. Výsledky ale stojí za to – román První hrob napravo, kde se se svéráznou vyšetřovatelkou setkáváme poprvé, vynesl spisovatelce ocenění Golden Heart za nejlepší paranormální romanci.


Vendi, recenzent amatér:


Očekávání:

První dva díly byly napínavé, zajímavé, vtipné, okořeněné špetkou erotiky, romantiky a notnou dávkou ironicky sarkastických poznámek. Od třetího jsem tedy logicky očekávala to samé v bledě rudé.

Skutečnost:

A co jsem čekala, to jsem taky dostala. Charley nezklame. Autorka drží laťku prvních dvou dílů velmi zdárně. Příběh se nám rozjíždí a slibuje nejedno vyvrcholení. Bohužel vše nepatrně kazí fakt, že v zahraničí už vyšel jedenáctý díl a u nás po delší době čekání a nejistoty teprve čtvrtý, který je k sehnání ani ne dva týdny. No nic, to byl jen takový malý povzdech a jdeme zpět k recenzi.

„…“Tvůj účetní je podvodník?“
„No jasně. Proč myslíš, že bych mu jinak platila za to, aby mi dělal daně? A tady,“ řekla jsem a palcem ukázala na dveře za svými zády, „máme dalšího takového. A jednu nezvěstnou manželku. Mám pocit, že být nezvěstná je poslední dobou docela in.“…“

Na knize mne baví snad všechno. Postavy, dialogy, děj i podnázvy jednotlivých kapitol. Vše má své místo a plyne si nenásilně směrem kupředu. Charley pátrá po několika věcech najednou a vypořádává se po svém s dobrovolnou spánkovou deprivací. Reyes má svůj vlastní plán a Charley se rozhodně nebude líbit. Zpět je i Garett, plus pár odpovědí na otázky z minulosti naší hlavní hrdinky.



„…Skoro okamžitě se mi tím horkem začala zavírat víčka. Moje mysl zatoužila vypravit se na zelené pastviny spánku. Na pastviny, které vypadaly jako obrovské matrace s nadýchanými polštáři a samy mě praktiky prosily, abych si na nich zdřímla. A byly tam kachničky. Z nějakého zvláštního důvodu tam byly kachničky. Protřela jsem si oči, zastrčila neposlušné prameny vlasů za uši a silou vůle se vrátila do přítomnosti…“

Přičtěte si k tomu motorkářský gang zmiňovaný v anotaci, zamotaný případ zmizelé ženy, vlastní rodinu i nezvyklé poslání a máte o zábavu postaráno. Respektive Charley. My jen sledujeme, jak nám autorka servíruje perfektně podaný (a přeložený) příběh, který chytí a nepustí.

Pokud jste první dva díly nečetli a skočíte rovnou do třetího, přijdete o některé detaily a rozhodně o kupu zábavy, takže to vezměte hezky do začátku!

„…Tak tohle se mi vůbec nelíbilo. Ten člověk mě bytostně nenáviděl. Nenáviděl mě tak bytostně, že by to vydalo na celou další bytost. A ta by pak určitě chodila s ním a nenáviděla mě taky…“


Je snad více než jasné, že můžu dát jedině pět kachniček z pěti a třást se na pokračování, protože Darynda i Charley pro nás určitě mají nějaké další překvapení v záloze! Dnes tedy poněkud krátké shrnutí, ale proč okecávat něco zcela zjevné? J


2 komentáře:

  1. Po teto serii taky koukam nejakou dobu. Ale odrazuje me prave fakt, ktery jsi zminila. Serie je strasne dlouha a u nas nevysla jeste ani polovina... takze si pockam, jestli ji vubec vydaji celou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem to hledala - jedenáctý díl má vyjít 24 ledna... a anotace zní tak, že by mohl být poslední, ale těžko říct. Když budu uvažovat nahlas- pak my jsme u čtvrtého dílu rychlostí max dva díly za rok... nooo, potěš koště :D ale i bez vidiny pokračování stojí knihy za to :) Budu jen doufat, že se budou prodávat a Dobrovský Beta vydá postupně i ty další. Však i na Harryho jsme čekali, ale to byl větší trhák :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)