středa 8. března 2017

recenze - Osamělý jezdec

Když běžela v televizi upoutávka (ano, vím, že už je to nějaký ten pátek), říkala jsem si: "Tohle prostě musím vidět!" Potom jsem na to buď zapomněla, nebo mě lákalo vždy něco jiného, a proto přišel jezdec na řadu až o víkendu. A jaký byl?

zdroj obrázku klik





The Lone Ranger


Režie: Gore Verbinsky


Scénář: Ted Elliot, Terry Rossio, Justin Haythe


Žánr: western, dobrodružný, akční

Délka143 minut
Rok výroby2013
Země původu: USA


V hlavních rolích: Johnny Depp, Armie Hammer, Helena Bonham Carter, Tom Wilkinson, William Fichtner a další


Trailer:




Anotace z československé filmové databáze:


Indiánský bojovník Tonto (Johnny Depp) se dělí o dosud nevyřčené příběhy, které způsobily proměnu Johna Reida (Armie Hammer), muže zákona, v legendu spravedlnosti – společně s diváky se vydává na divokou jízdu plnou velkolepých překvapení a humorných neshod, které musejí oba rozpačití hrdinové překonat, aby dokázali společně bok po boku bojovat s lidskou chamtivostí a korupcí.




zdroj obrázku klik

Vendi, recenzent amatér:


Od začátku - hlavním tahákem je Johnny Depp. Nehrát tam on, tak mě k shlédnutí vůbec nic netáhne. Ano, trailer se tváří akčně a vtipně a kdo ví jak ještě, ale to známe, takových případů už bylo. Johnny je ovšem Johnny a mihne se tam i Helena, takže jdeme na to!

Očekávání nebyla nijak vysoká, jenže... jak běžely minuty a film ubíhal, tak jsem si začínala říkat, co jsem komu udělala a kam to Johnny vlezl, protože z osazenstva neznám vyjma něj a Heleny nikoho, ani tvůrci mi nic neříkají a už asi chápu proč. I když teď koukám, že režisér i scénáristé mají v menu filmy, z nich většina jsou mé oblíbené, tak nevím, co si páni šlehli, protože to je síla! 

Cvok, cvok, šílenec, cvok... nuda, nuda, vtip, nuda, nic moc vtip, nuda! A tak pořád dokola. 

Trošku mi to přijde, jako když tvůrci Pirátů z Karibiku potřebovali něčím vyplnit čas, než dodělají scénář a dostanou peníze na další pirátí film, protože jestli tohle mysleli vážně...

Za mě tedy velké zklamání. Ne, že by herci hráli špatně, to ne. I ten příběh měl co nabídnout, ale nebyl vtipný, jak by vtipný být měl. A akční? Akční byl poslední dvacet pět minut - ty byly peckovní. Opravdu a jen to zachránilo výsledný katastrofální dojem z celku. 65% a víc ani ťuk. Kouknout na něj a rychle zapomenout, že něco takového existuje. Škoda nevyužitého potenciálu. 


6 komentářů:

  1. Ha, nemohu propást příležitost vyjádřit se k filmu, který jsem výjimečně viděla - dokonce už před delší dobou. :-D Takový luxus jsem u tvých filmových recenzí snad ještě nezažila.... nebo případné velmi, velmi dávno... většinou to doháním ex post s jazýčkem na vestě.

    Ačkoliv vyjádřit je možná trochu nadnesené...vlastně dosud nevím, co si o tom filmíku myslet. Mám pocit, žes s těmi procenty byla docela dost štědrá... snižovala bych. Jediný pocit, co opravdu mám je, že rovněž jediným člověkem, co se bavil od začátku do konce, je Johnny osobně.
    Každému se občas něco nepovede, ale poslední dobou mi přijde, že krom škaredé změny vzhledu leze tahle superstar do samých mizerných projektů s ještě mizernějšími výsledky... škoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to zírám s otevřenou pusou, že jsem se trefila! :D
      No jo, holt nám chlapec stárne a blbne :) ale já se těším na nové piráty, tak mu to odpustím :)

      Vymazat
  2. A já zase budu tenhle film bránit zuby nehty, protože patří k jedněm z mých nejoblíbenějších! :D Prostě ho žeru! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však braň :) každému se nám líbí něco jiného a ani v případě již několikrát omílaných odstínů si neklepu na čelo, pokud se někomu líbí (dobře, tak decentně jo!:D), takže ho klidně žer dál! ♥

      Vymazat
    2. Já se nebojím, já se nebojím, dokud tu není ten zlý vlk! :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)