neděle 21. března 2021

ze života - pusť chlapa na seznamku


A budou se dít věci!

Vzpomínáte, jak jsme posledně poslali dědu na nákup? Tentokrát by se rád seznámil, a protože máme dobu koronovou a pořádně se nikam nesmí, nabízí se internet. Taky vás zajímá, jak pochodil? V tom případě vás trochu zklamu, o tom dnešní příspěvek nebude. Půjdeme na to trošku od lesa!

Zřejmě nemá smysl vysvětlovat, proč lidé chodí na seznamky. Večery jsou dlouhé, meze studené, život krátký a občas si určitě každý z nás chce minimálně popovídat s někým svého věku. Nemusí za tím nutně být hned hledání ohřívadla do postele či nového příjmení.

Znám seznamku zejména z pohledu sebe, tedy ženy a setkala jsem se za ta léta s mnohými a různými exempláři. Ano, někdy to vyšlo a ne, někdy to fakt nevyšlo. Proto pozorovat, jak se s tím pere chlap po padesátce, je celkem... já to nechci říct na plnou pusu, ale co už - je to prdel!

Lidé by si měli uvědomit, že najmě profil o nich zatraceně vypovídá a že jsou tam občas opravdové skvosty. Teď nemluvím o fotografiích. Všichni si přidáváme nebo ubíráme, co se hodí a obrázky volíme záměrně co možná nejlichotivější. Ovšem text... lidi... ach, ten text.

Důležitá rada - když nevíte, použijte word, než vzkaz odešlete. On vám totiž opraví chyby a hrubky, protože výkend fakt číst nechceš! Dámy, já vím, že doma nejspíš neoceníte povaleče, co se nehne z gauče, sosá jedno pivo za druhým a sem tam si poškrabe kulky hned potom, co slupne holuba z nosu, ale hledat muže s vizí? Řekli vám, že Elon Musk není k mání?

Stejně tak vám chlap nebude 3x denně psát krásný den a ptát se jak se máš? Nebude a když, tak ho to za týden přejde! A za další - vzdálenost. Myslete hlavou. Nejsme mladé prsaté blond dvacítky, nikdo za námi nepojede přes celou republiku! 

Ano, jsem cynik. A nejsem moc romantik, co si budeme nalhávat. Spíš se rozvalím na pohovce, jen bez toho piva a šťourání kdekoli. Ale chápu a respektuji potřebuji najít spřízněnou duši, partnera pro život s vyřešenou minulostí, ale ruku na srdce - kdo má v životě křišťálově jasno a vše vyřešeno? A když to píšete, nezní vám to jako otřepaná fráze? Neříkám, klišé nevadí, jen se zkuste zamyslet, jestli vás nenapadá něco jiného, co by chlap mohl mít?

Schopnost naplánovat a zorganizovat výlet? Ochotu nasekat dříví? Pobavila mě jedna paní, která napsala, že hledá někoho, komu by mohla třeba jen uvařit svíčkovou. Sakra, na to chlap slyší! Chápeme ten rozdíl? Hledám muže s vizí versus hledám muže, který si dá svíčkovou s osmi a poděkuje?!

A jak by to udělala Halina - má rada na závěr zní: Chceš-li na seznamce chlapa ohromit, musíš mu imaginárně flákotu uvařit! Co vy a vaše zkušenosti se seznamovacími portály?


2 komentáře:

  1. Skvělý, Vendi! :D
    Se seznamkou zkušenosti nemám, ale švagr jo a už je šťastně ženatý :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Měla jsem obavy, že to nebude vtipné :D
      Jako - vlastně vyjma dvou první, byly mé ostatní vztahy skrz seznamku a i když nedopadly, nelituju :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)