sobota 24. srpna 2024

Recenze - T. Boyd: Anglická lekce


Tasha Boyd je zpět!

V předchozím příběhu – Francouzská lekce – jsme se seznámili s několika úžasnými postavami, které by si zasloužily vlastní příběh. Konečně jsme se dočkali a Andrea a Evan jsou tady! Naplní jejich lovestory má očekávání?

Téměř před deseti lety Andrea unikla násilnému manželovi a nyní vede život, který si nikdy neuměla představit. Chráněná a v anonymitě pracuje na luxusní jachtě. A pak je tu ten panovačný a sexy trn v patě: šéf ochranky, Evan Roark. Andrea už však má skrývání dost a nehodlá dál nechávat minulost, aby diktovala každé její rozhodnutí. Jenže do života jí mluví i Evan, čímž ji přivádí k šílenství. O to víc, že je do něj zamilovaná a jeho neustálá přítomnost její city jen zesiluje. Vždycky tu pro ni byl, její sexy ochránce a maják, ale i ona potřebuje vyrazit do světa a poznat nové lidi – za přitažlivost, kterou k němu cítí, přece může jen jeho neustálá přítomnost! Jenže byla sama tak dlouho a jen Evan se jí dokáže dotýkat způsobem, který v ní vyvolává touhu po něčem víc.

Zjištění, že se chystá překlad právě Anglické lekce, mi udělalo obrovskou radost. Chemie mezi Evanem a Andreou byla už ve Francouzské lekci naprosto fantastická. Tasha Boyd si nastavila laťku poměrně vysoko. Ukázala, že se nebojí erotiky, ani žhavých scén a bude tak celkem obtížné naplnit čtenářská očekávání.

I když Tashe Boyd jdou svižné dialogy a i nějaké to akčnější drama, v případě dnešního kousku se držela celkem zpátky. Těch dramat a zvratů není tolik, kolik by namlsaný čtenář ocenil. Naši hrdinové to však dokonale vynahrazují svou paličatostí, zarputilostí, vzájemnou nevraživostí a zároveň neodolatelnou a na nervy lezoucí touhou.

Je nutné znát předchozí knihu? V podstatě ne. Jen počítejte, že se objeví několik menších spoilerů. Ty vám případné čtení Francouzské lekce nijak nepokazí, avšak už budete některé události čekat a zmizí tak moment překvapení.

V porovnání s Francouzskou lekcí je erotiky méně a nese se v něžnějším a jemnějším duchu. Příběh je neuvěřitelně čtivý. I když jsou dialogy svižné, chemie mezi hlavní dvojicí úžasná a slovní přestřelky a škádlení parádní, v ději je několik uspěchaných míst. Některé zápletky si zasloužily podstatně větší pozornost i péči. Místo 336 stran mohla mít kniha klidně 400. Příležitostí se rozepsat byl dostatek.

Celkově vzato se jedná o svižný, zábavný a čtivý příběh, který si užijí nejen fanoušci předchozí knihy, ale i letních romancí s ochranitelským hlavním hrdinou, který ukrývá nejedno tajemství, a paličatou dámou, která musí překonat minulost a konečně udělat tlustou čáru. I přes drobné nedostatky jsem si potvrdila, že mi autorka Tasha Boyd sedí a doufám, že se dočkáme další "Lekce". A že máme dalšího adepta, o tom nepochybujte, ale mlčím jako hrob!

Vydalo nakladatelství Metafora 10. 4. 2024

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)