středa 16. prosince 2020

domácí kino #10

Plním seriálovou výzvu část třeti!

Konec roku klepe na dveře a bylo by na čase se pořádně opřít do výzvy, abych ji stihla dokončit! Teoreticky stíhám, prakticky si povíme v dalším článku. Dnes je tu pětice seriálových pilotů, tak jsem zvědavá, zda některé znáte. Plus, pokud nevíte, jako každý rok si pro nás tým seriálzóňáků připravil adventní kalendář alias hádanky a slovní hříčky - zkoušíte?

O co v seriálové výzvě jde, zjistíte v článku od pořadatelů - tady! 

Jak jsem si vedla v předchozích ročnících? K jednotlivým shrnutím najdete příspěvky vpravo v menu 

A teď už k dnešním "objevům"!

Technická - kliknutím na obrázek se dostanete k podrobnějšímu infu k danému seriálu ;-)

1. Mimi šéf: Zpátky ve hře

Animáky jsou držák. Upřímně - celovečerní film jsem neviděla, ale rozhodně si ho pustím. Seriál nenadchne, ani neurazí. Možná by to právě chtělo znát základ, nicméně vtipný byl a celá ta myšlenka je komická. A já mohu zaplácnout bod s číslem 20. Pilot seriálu, který se točí okolo těhotenství/malých dětí. Což, jen tak mezi námi, byla docela výzva. Vážně jsem napnutá, co nás bude čekat příští rok!

2. Letuška

Listopadová novinka pod taktovkou HBO. Adaptace knihy v hlavní roli Penny z Teorie velkého třesku a člověk by od ní po 12 letech v komediálním seriálu moc nečekal. Ovšem Kaley Cuoco překvapila! Na můj vkus byl rozjezd trošku nudnější a místo dalších dílů mě spíš láká kniha, protože právě o to šlo - Pilot seriálu podle knihy. Četl někdo z vás? Autor se jmenuje Chris Bohjalian.


3. Myšlenky zločince

Poněkud starší kousek, který běžel na obrazovkách od roku 2005 až do letošního února. Já se k němu nedostala. V upoutávkách mě nezaujal hlavní tým, i když si vybavuji, že rodiče na něj koukali. Každopádně vyzkoušeno, zajímavé, ovšem asi se k němu nevrátím. Na seznamu mám totiž lákavější témata. Jsem prostě tým CSI: Las Vegas a Gill Grissom forever! Škrtám bod 16. Pilot seriálu, kde se střílí ze zbraní.


4. Bitvy o zavazadla

Názorná ukázka rádoby dokumentární reality show, která je reálná asi jako moje vášnivé sny. Ale jako kulisa nebo jen tak pro zajímavost jsou podobné pořady dobré. Nebo jako doprovod k jídlu. Obecně mám raději jiné. Sledujete něco z tohoto žánru pseudorealit? Nedělám si iluze, značná část věcí bude "naaranžovaná". Ovšem jiný dokument se mi hledat nechtělo!


5. Black Books

Pilot seriálu z roku 2000 čili už mu nějaký ten pátek je a upřímně, na tenhle suchý britský humor moc nejsem. Z 90% procent nechápu, proč bych se daným gagům měla vůbec smát. Skončila jsem u Mr. Beana a vy?

Příště nás čeká poslední pětice a možná bonus v podobě pilotních dílů, které se do výzvy nevešly ;-)



5 komentářů:

  1. rada bych ti doporucila i jine serialy, ale nejak jsem bez napovedy :-D
    uz jsi zkousela treba Yellowstone?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s Ednou to vypadá bídně, ale snad nebude tak zle a třeba se na serialzone se zorientuješ :) Yellowstone si znamenám! Díky :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)