sobota 1. července 2023

Recenze - K. Scott: Znovu od začátku


Kuk na fešáka! Líbí se vám tetování?

Knižní jednohubky mají své výhody i nevýhody. Útlé knížky se dobře nosí v kabelce či batohu, příjemně se drží v ruce a mají potenciál rychle ubíhat. To je však rovněž jejich potencionálním kamenem úrazu. Pokud je autor či autorka dobře nevybalancuje, koleduje si o parádní průšvih. Pozitivní je, že v takovém případě se čtenář nebude s příběhem trápit příliš dlouho. Jak si vedla dnešní romance?


Když pětadvacetiletá Clementine Johnsová po násilném napadení ztratí paměť, je nucena začít znovu. Musí teď přijít na to, kým je a proč učinila rozhodnutí, jaká učinila – včetně rozchodu se svou údajnou životní láskou, tatérem Edem Larsenem, k němuž došlo před pouhým měsícem. Ed sotva věří vlastním očím, když se jeho bývalka dostaví do tetovacího salonu bez vzpomínek na minulost a vyptává se na rozchod, který ho téměř zničil. To poslední, co potřebuje, je další zklamání v lásce, ale nemůže ji nechat znovu odejít. Mají se rozejít nadobro, nebo si jejich láska zaslouží opakovanou šanci?

První díl série Larsen Bros (zřejmě míněno bratři Larsenovi  - 1. je Ed, 2. Leif a ještě mají třetího, ale jeho jméno nezaznělo a v originále jsou v tuto chvíli venku jen dva), přičemž druhý už také vyšel (Pauza), si na mou duši nevede vůbec zle.

Příjemná a koukatelná obálka lahodí oku, ich forma je skvěle zvolená a vzhledem k nižšímu počtu stran (248) se Kylie Scott nedržela u romancí už klasického střídání pohledů hlavní dvojice, ale nahlížíme na děj pouze očima Clementine. Příběh není nikterak přeslazený a sedí tak k povahám postav a jejich pozadí. Kdo nemá rád tvrdší výrazy, oslovení i sex, mohl by v případě Znovu od začátku nepatrně narazit.

Erotiky je minimální množství a není nijak podrobná a ani natahovaná. Děj sviští příjemné rychle, dialogy nedrhnou, chemie funguje, rozuzlení má hlavu a patu. Co ovšem citelně postrádám? Epilog a méně uspěchaný a skokovitý závěr. Je však možné, že se Clem a Ed mihnou i ve druhém díle, proto remcám více méně s rezervou.

Sečteno podtrženo Znovu od začátku je pohodovka na volný večer či odpoledne, která je sladká tak akorát, zajímavá neotřelým tématem – v romancích jsem amnézii zase tak často nezaregistrovala. Dobře se čte, pluje si volně po povrchu a do hloubky nijak nezabředává. I na takové záležitosti je občas chuť.  Slupnout něco vážnějšího, přesto stále romantického v rozumném rozsahu co do počtu stránek s lehkým erotickým nádechem. Za mě jde o velmi milé překvapení!

PS: Od Kylie Scott už mám za sebou knihu Šílené bohatý a ta si rovněž nevedla vůbec zle (4*)

Vydání: 13. dubna 2023 (rok vydání originálu 2019)

Počet stran: 248

Překlad: Jana Pacnerová

Série: Larson Bros, díl první

Protože horlivě podporuji nakupování knih přímo u vydavatelů, tady máte odkaz na eshop Baronetu, kde můžete pořídit jak ebook, tak klasickou knihu za výhodnější cenu!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)