úterý 14. května 2024

Tip na výlet #16 - LaDílna


Pro kreativní nátury!

Máte rádi barvy, štětce a třeba i razítka? Chystáte se do Českých Budějovic, kde by chtěl žít každý? Pak pro vás mám tip, kam se vrtnout, bez ohledu na věk či počasí!

sobota 11. května 2024

Recenze - D. Krolupperová: Co si brouká louka


Hurá na mez!

Ještě jsou sice po ránu trochu studené, ale už se blýská na lepší časy. Nejvyšší čas vyrazit na louky objevovat kouzla. Mám pro vás tip na skvělého pohádkového průvodce:

úterý 7. května 2024

Recenze - E. Skye: Mladá dáma


Neskrývám úžas!

Tak dlouho na mě útočily upoutávky na facebooku, až jsem nevydržela a sáhla po knize! Ne, nepustila jsem si film. Kniha je prostě lepší – znělo mi v hlavě. Měla jsem pravdu?

sobota 4. května 2024

Recenze - G. Hendricks a S. Pekkanen: Smrtící terapie


Ve dvou se to lépe táhne!

Pro autorské duo Greer Hendricks a Sarah Pekkanen to bude rozhodně platit. Spolupráce těchto dvou dam totiž nese velmi šťavnaté ovoce. Dnes pro vás mám tip na výborný psychologický thriller!

úterý 30. dubna 2024

Recenze - S. Parsley: Trnitá cesta

Skokovitá, ale rovněž čtivá a poutavá historická romance

Opět lovím v domácích vodách a nebojím se vlka nic! Historické romance představují zpravidla sázku na jistotu, když nevím, do čeho se pustit, nemám chuť složitě vybírat a zároveň chci číst něco milého, sladkého a možná i špetku pikantního. Dnes se tedy seznámíme s Šárkou Hiekovou, která píše i pod pseudonymem Sarah Parsley.

sobota 27. dubna 2024

Recenze - M. Dubucová: Jeden po druhém

Milý komiks pro tříleté i prvňáčky

Přivést děti ke čtení mnohdy není snadná věc. Písmenka mohou dělat potíže, najít vhodné téma rovněž. Dnes tu máme jemně dobrodružný kousek s polidštěnými zvířátky, který není nijak křiklavý, má poselství i ponaučení a ukrývá tak nečekaný potenciál.

úterý 23. dubna 2024

Recenze - M. Moreland: Kontrakt 3

Všeho moc škodí

Čtenáři sérií by o tom mohli napsat vlastní romány. Pojďme si říct, že i oblíbený autor se může dopustit zásadního přešlapu, když přehnaně lpí na úspěšném a oblíbeném příběhu. Milovaná sága se potom může velmi snadno ocitnout nad propastí. A to je i případ třetího dílu série Kontrakt.

úterý 16. dubna 2024

Veš dětská – to nechceš!


Vážení rodiče, ve škole se vyskytly vši…

Zpráva, kterou ve školní aplikaci rozhodně číst netoužíte. A už vůbec ne týden po začátku školy… a vlastně ani o měsíc později, natož po Vánocích! Poprvé se té havěti cácorka jako zázrakem vyhnula. Ovšem druhá vlna už nás neminula. Jak jsme se s ní poprali, co se nám osvědčilo a co naopak ne? Tak o tom si popovídáme právě dnes:

sobota 13. dubna 2024

Recenze - C. L. Perry: Královna a její corgi

Dětská kniha s přesahem

Dlouho jsme nerozebírali důležité téma – všeobecný přehled. Ten je důležitý nejen pro nás, dospělé, bez ohledu na věk, ale i pro děti. Jsou prostě základní věci a fakta, která bychom měli alespoň povšechně znát. K tomu např. patří i vědět, kdo byla Alžběta II. Na hodiny dějepisu bych moc nespoléhala. Za mě se končilo druhou světovou válkou a dál to bylo tabu. Jsem ročník 1984 a nemám pocit, že v současnosti by se situace výrazně zlepšila. Uvidíme za osm let, až cácorka doputuje do deváté třídy. Zatím musím spoléhat na své zdroje a třeba právě i na dnešní kousek!

úterý 9. dubna 2024

Recenze - G. Masterton: Lesní duch

Lesní duch vám svou podmanivostí nedá spát!

Rodák s Edinburghu není v knižním světě žádným nováčkem. Na svém účtu má několik velmi dobře hodnocených hororů, stejně jako krimi thrillerovou sérii v hlavní roli s agentkou Katie Maguirovou. Nakladatelství Golden Dog nás tentokrát láká na výlet do USA a Polska za pátráním po lesním duchovi, který nám způsobí pořádné mrazení v zátylku. A zdaleka nejen to!