úterý 2. prosince 2014

Den druhý

To, co vám teď bude ukázáno, je šokující a zajisté to vyvolá celou řadu otázek. Vězte, že zdroj musí zůstat utajen a ani vy nesmíte tuto informaci šířit dál. Je to totiž životu nebezpečné tajemství. Severus Snape si píše deník!

Velký dík a věnování patří Nadin





Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.

Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.


Ale ne takový ten typ, který začíná oslovením: „Můj milý deníčku…“

Prostě deník. On by vám to zdůvodnil jako způsob čištění hlavy bez nutnosti použít myslánku. Která se sice nabízí, však mudlovské kořeny si občas, na vzdor magii, prosadí svou. Dostalo se mi tedy do rukou několik útržků a rozhodla jsem se s vámi o ně podělit.

…Je to neuvěřitelné. Myslel jsem, ne… předpokládal jsem, to také ne… doufal jsem, že včerejší balíček byl první a zároveň poslední! Jaké tedy bylo mé rozhořčení, když jsem si ráno málem urazil palec na noze o další! A tentokrát to byla bedna. Těžká bedna! A při nárazu v ní něco cinkalo. Nejspíš požádám Minervu o zablokování mého krbu. Nejsem si ovšem jist, že mé žádosti bude vyhověno. Naše lehce senilní ředitelka mne zajisté zasype tunou argumentů proti mému názoru. Stárne, ale na výřečnost věk zřejmě nemá vliv. Na druhou stranu musím uznat, že dnešní dar mi přijde vhod, byť vzkaz u něj je poněkud… zavádějící. Ten rukopis důvěrně znám, na rozdíl od včerejšku jsem si autorem téměř jist. Jen jeden člověk mi mohl poslat celý karton vzácné Sedmihradské korunní whiskey. Těžko se shání, na každou objednávku je nekončící čekací listina a cena více než odpovídá kvalitě, která je naprosto nedostižná. Její vůně prostupuje celou místností. Je omamná a stejně tak silná… Pokud je ovšem autorem ten, kdo si myslím, a že nemám důvod pochybovat o správnosti svého úsudku, pak netuším, jak s touto skutečností naložit. Lépe řečeno… s vyzněním. Jestli se totiž mýlím a budu na to reagovat, mohly by se dát do pohybu věci, které by nešly vzít zpět. Já mám pravdu! Jsem si tím jist! A stejně tak jsem si jist tím, že list vložím do tohoto rukopisu a nikdy více na něj nepomyslím! Merlin chraň, abych se kdy pustil na takto tenký led! I když… never say never…

A co stálo na onom lístku, který byl u zásilky a Severus Snape ho vložil mezi listy?

To, co na začátku bylo nepřátelstvím na život a na smrt, se postupem let změnilo v respekt. Nezbývá mi proto, než doufat, že za nějaký čas se z respektu stane obdiv a z obdivu partnerství. L.M.

10 komentářů:

  1. Jsem mírně zmatená, tak si počkám na pokračování a snad vše dopadne dobře. Moc díky za další díl. Moc by mě zajímalo, co má L.M. v plánu. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebuď, na L.M. zřejmě zaútočila vánoční nálada a v nějakém záchvatu se snažil být milý :) Díky za komentík

      Vymazat
  2. Awwww, já chci ten deníček celý! Jednak bych se s ním muckala a jednak, no... byl by to další životabudič, že?
    Ale tenhle dar Severus jistě ocení. A navíc ještě s vidinou zajímavých věcí příštích;-) Skvělé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, bude víc příspěvků z deníčku :D ale celý si musíš opatřit sama :D

      Vymazat
    2. Safa, to je pech. Že bych si řekla Voldymu? :-P

      Vymazat
    3. Ten je přece mrtvej! Umíš vyvolávat duchy? :D

      Vymazat
  3. Mami: ten denník by bol zaujímavý...máš aj zvyšok? LM niečo potrebuje, inak by sa takto veľkolepo neunúval, alebo žeby nám zmäkkol?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, mám i pár dalších stránek :) :) Možná stárne, co my víme :D

      Vymazat
  4. Nahlížení do cizích deníků je zvláštním způsobem vzrušující. 3:-) Pěkně si nalít sklenku whiskey, usadit se s ní před praskající oheň v krbu a před sebou na klíně si rozevřít ten deník a pak už se jen začíst. (Hluboký povzdech). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím... ten pocit, že děláš něco... zakázaného... má to něco do sebe :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)