čtvrtek 5. února 2015

S ironií sobě vlastní I.


Jak to dopadne, když se sejde lenost s velkým pracovním vytížením a myšlenkami na kupu jiných věcí, než je úprava fotek pro pravidelné rubriky? Sednu si k prázdnému editoru v administraci a pokouším se vytvořit cosi autorského, protože si naivně myslím, že když zvládnu napsat jakž takž ucházející povídky, proč nezkusit něco z mé hlavy, z vlastního života... Tak je to tu a budu doufat, že mě s tím nepošlete k šípku



Upozornění: Jedná se o mou vlastní autorskou tvorbu, a proto platí zákaz jakéhokoliv šíření či kopírování bez mého souhlasu. Děkuji za pochopení.


Každý den se mě někdo minimálně třikrát pokusí zabít. V té chvíli mě napadá, že si lidi života neváží. Nebo je tu ještě možnost druhá, a sice, že jsem přehnaně úzkostlivá. Ukážu vám to na praktickém příkladu, ať si můžete udělat obrázek sami.

1. Který normální člověk vletí do zatáčky, do které nevidí, prostředkem? Mně tohle v autoškole neučili, vás ano? Jistě, frajer by odvětil: "Co je za zatáčkou vyřeším, až tou zatáčkou proletím." To mi ale nepomůže, neb v té chvíli budu mít jeho motor v klíně.

2. Padesátka v obci. Skutečně chápu, že je ta rychlost otravná, ale proletět obcí osmdesátkou není skvělý nápad. Jako chodec se ve vesnici rozhlídnu napravo, nalevo, napravo, udělám krok a… vžm… před ksichtem mi prosviští auto. Kdybych měla sluchátka, tak tam vlezu a je po mně. Panu řidiči to možná ušetřilo tak dvě minuty v souhrnu, ale může o tom polemizovat ve vězení.

3. Majitelé psů… kapitola sama pro sebe. Lidi, já vás chápu, vážně ano, sama mám dva psy. Ale chce to při jejich pořizování použít mozek! Nemůžete mít psa a zároveň půl metrovou mezeru pod bránou. Kam pes narve hlavu, tudy proleze celý! A prohlášení, že je hodný, nestačí. Zeptejte se naší pošťačky. Kvůli takovému hodnému pejskovi byla měsíc v pracovní neschopnosti. Kdybych vyšla o pět minut dřív, pokousal by mě.

4. A pro trochu odlehčení názorné ukázky zákona schválnosti, který taktéž mnohdy usiluje o můj život, a s tím související poučení pro vaše pobavení:

a) rozkrajovat pomeranč v ruce není dobrý nápad
b) nože se neolizují, ani ty tupé!
c) neběhejte po schodech v ponožkách
d) nesnažte se pít a smát zároveň
e) na žebřík se neleze v mokré obuvi
f) s lízátkem v puse se po bytě neběhá!
g) půllitr s vodou se nestaví vedle tiskárny pod proudem
h) a tak dále a tak dále a tak dále

Podstata dnešního příspěvku? Usmívejte se, mějte se rádi a užívejte si život, protože nikdy nevíte, který den je ten poslední a nemáte ani představu o tom, jak obyčejný úsměv či odpověď na pozdrav dokáže prozářit den 

8 komentářů:

  1. Ach, ako krásne by sa dalo pokračovať :D Mám kóópec zážitkov z ciest, ako majiteľka malého auta som väčšinou v pozícii toho obiehaného, ignorovaného a inak šikanovaného vozidla.
    Ako matka som zas aktérkou príhod typu:
    ako som stúpila bosou nohou na lego (poučenie, že v noci treba chodiť po dome v papučiach sa ma nechytá);
    ako som v školskej taške našla biolaboratórium (no odležanú desiatu :D);
    ako v hodine dvanástej zháňam pomôcky na výtvarnú, pracovné... atď;
    ako som si sadla na mokré záchodové sedátko;
    ako utrpel môj čuch (mamíí, je to mlieko ešte dobré???)a bez čakania na odpoveď dostanem pod nos pohár;
    pokračovať sa dá do nekonečna

    Zhrniem, nie si precitlivelá. To je život ;) A najhoršia zrážka, je zrážka s blbcom. Ale vyhnúť sa jej ktovieako nedá :D

    Držím palce ;)
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V porovnání s tebou si připadám zoufale neoriginální :D
      Pane jo! Nevěřím vlastním očím :D
      Smekám před matkami ♥

      Drž se :) Děkuji

      Vymazat
    2. :D :D :D Každý sme rozhodne originál. Tvoje príbehy sú jedinečné inak ako moje.
      nad

      Vymazat
    3. No bylo by to divné, kdybychom měly stejné zážitky a poznatky :D :D

      Vymazat
    4. Ale ja by som predsa len o jednom spoločnom (záhadnom) zážitku vedela ;)
      nad

      Vymazat
  2. Bože, ochraňuj naší Vendi! :)
    Mně se zatím nepokouší zabít nikdo (myslím), nicméně souhlasím s prvním komentářem, že chodit v noci bez bačkor po pokojíčku, je krajně nebezpečné až život ohrožující, LEGO je zkrátka LEGO! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D a já myslela, že Bůh má ochraňovat královnu :D :D
      Hele, a myslíte, že když na to lego stoupneš v bačkorách, tak to bude příjemnější? :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)