pondělí 23. prosince 2013

23. Kletba

Ne... ani minuta, co minuta - vteřina, klidu není Severusovi přána! Opět na něj má někdo spadeno a tentokrát velice krutým způsobem, i když na druhou stranu, neprospěla by Severusovi menší změna? Ptáte se v čem? Čtěte a uvidíte :)


Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.



23.12.2013 – Kletba

Severus se probudil s nečekaně dobrou náladou, zítra byl Štědrý den. Uplynulých deset dní stálo za to… byly neskutečně pestré na zážitky všeho druhu, bez kterých by se klidně obešel a ještě rád. Proto se již dnes rozhodl, že příští vánoční svátky stráví mimo bradavické zdi, a dokonce i mimo Anglii! Podrobnosti doladí později.

Dal si rychlou ranní sprchu a chystal se obléct. S ručníkem kolem pasu došel ke skříni, otevřel ji a… ustrnul.

Obvyklý pohled, který se mu každé jiné ráno naskytl, byl následovný: tyč, ramínka, police a tam černé kalhoty, černé kalhoty, černé kalhoty, bílá košile, bílá košile, světle šedá košile, černá vesta, černá vesta, tmavě fialová vesta, laboratorní hábit, profesorský hábit, tmavě zelený zimní hábit, černý redingot, tmavě fialový redingot, zimní černý kabát, černý svetr, tmavě zelený svetr…

Dnes se zděšením v očích zíral na tyč, ramínka, police a na nich tmavě zelené kalhoty, červené kalhoty, světle zelené kalhoty, bílá košile s červenými proužky, červená košile, tmavě zelená košile se zlatými vánočními stromečky, černá vesta s vánočními červenobílými cukrátky, zlatá vesta, tmavě červená vesta se soby, laboratorní hábit kupodivu nepozměněn, profesorský hábit neznásilněn, tmavě zelený zimní hábit se stříbrnými sněhovými vločkami, černý redingot a na něm pestrobarevná vánoční světýlka, tmavě fialový redingot doplněn o Santa Clause, saně a spřežení. Zimní černý kabát chyběl a místo něj visela na ramínku imitace sobího kožichu a čepice se sobím parožím. Černý svetr byl ta tam a nahradil ho červený s bílými sobíky, tmavě zelený svetr zůstal, ale přibyly na něm zlaté vánoční ozdoby s nápisy Merry Christmas Everyone…

O Severuse se pokoušely mrákoty. Hlasitě zařval: „Tady bude někdo trpět!“, v rychlosti přes sebe hodil župan, kterého se nikdo, díky Salazarovi, nedotkl a vydal se ztrestat domnělého viníka. Všechno to mohl mít na svědomí jediný člověk…

Albus Brumbál seděl v ředitelně za stolem, usrkával horké kakao a přikusoval čokoládovou sušenku. Vyčkával, jakoby snad tušil, co se stane. Severus vstoupil bez zaklepání, rázně za sebou zabouchl a probodával ničitele šatstva chladným a ostrým pohledem.

„Severusi, chlapče, co tak nalehko?“ usmál se ředitel bezelstně.

„Vy jeden starej blázne!“ zařval Severus, nutně si potřeboval ulevit. Poté se zhluboka nadechl, přitáhl si župan těsněji k tělu a pokračoval: „Okamžitě vrátíte vše do původního stavu nebo jsem tady skončil.“

„Není třeba dávat ultimáta, drahý příteli, stačilo si to prostě přát,“ upil z hrnečku a spiklenecky na mladšího kolegu mrknul.

Opravdu, stačilo se postavit před skříň a přát si, aby oblečení mělo svou obvyklou barvu a stalo se… Ještě toho dne se Severus rozhodl, že pomsta bude sladká!


Vzpomínáte ještě na zmínku o Protivově silvestrovském večírku? Severus využil toho, že je mu Protiva vděčný za celý ten nápad a propašoval láhev speciálního vína určeného pro ředitele. Tomu velice  zachutnalo… jenže to nebylo úplně obyčejné víno… Pomsta se má podávat nejlépe studená, protože teprve pak si ji náležitě vychutnáte, a proto Severus obohatil velmi dobré kvalitní červené o velice delikátní přísadu tajného složení. Ta měla za účinek, že následujících čtrnáct dní se bradavický ředitel ráno vzbudil a jeho vousy měly vždy jinou podobu… Jednou přišel do Velké síně s černým kudrnatým plnovousem, jindy  byla jeho tvář holá jako kdyby mu bylo patnáct let, příští den měnily barvu podle momentální nálady, pak byly samý dred nebo spletené do tenoulinkých copánků, jindy v nich blikala červená světýlka, příští den byly  tak dlouhé, že o ně Albus neustále zakopával, a tak všelijak podobně. 

6 komentářů:

  1. Juhů, pomstáááááá! Tak se mit o líbí, jo! Skvělé, díky moc!

    OdpovědětVymazat
  2. Kreatívny šatník!!!!! To chcem!!!!!
    Ale pomsta je teda parádne vymyslená!! len neviem, pre koho sú jej následky horšie :D:D
    Severus : každý deň pomsty bude mať na očiach riaditeľa, miestami spotvoreného až budú oči bolieť :D
    Albus : Jeho predstavy o pestrosti sa konečne naplnia aj s prekvapením :D:D
    tak zas zajtra :D
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i takhle super vánoční? :D jako hodilo by se to, bez diskuse :D

      ale on si ten pohled na spotvoreného Albuse dost užíval! :D

      Vymazat
  3. Mám dojem, že se možná pomsta Albusovi líbila. On má změnu rád :-D
    Já chci taky šatník, který se mění dle mého přání. Dej ho sem :-D

    Chave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si řekni Severusovi, určitě se rád podělí :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)