úterý 1. března 2016

Knižní seznam přání 2016


Protože jsem čtenář šnek (dobrá, ne úplně šnek, jenže 450 stránkový King je v mém stavu a vytíženosti fuška), tak dnes nebude recenze, ale novinka. Napadlo mě sepsat si seznam knih, které bych si letos ráda pořídila. Dnes se zaměříme na ty, které teprve vyjdou. Co mě láká a po jakých kouscích toužím? A proč jsem to nenazvala whislist? Protože jsem Čech! ☺





Položka první - třetí Jonasson: Ano, já vím, že severská literatura je profláknutá, cpaná poslední dobou všude... a já ji nečtu, až na dvě výjimky. A těmi jsou Jonas Jonasson a Äsa Larssonová. První byl Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Následovala Analfabetka, která uměla počítat. A 2.5. slibuje Panteon knihu třetí s názvem Zabiják Anders a jeho přátelé (a občas i nepřátelé). Cena knihy zatím není známa. A já doufám, že vyjde i jako audio, protože babička už mě taky bombarduje dotazy, kdy už Jonasson napíše něco dalšího!



Položka druhá - pokračování Temné Raven: Jedna z knih, která mě v loňském roce bavila nejvíc. Doufám, že ji nepotká obvyklý osud sérií v naší zemi a vyjde kompletní. Byť to čekání je úmorné. Mám v plánu zkrátit si ho první autorovou sérii o Gabrielovi, kterou mi naježil Ježíšek. Druhý díl Raven by měl dle odpovědi na můj dotaz vyjít někdy v květnu pod názvem Stín. Snad nakladatelství XYZ dodrží slovo :)
Edit 18.4.2016 - podle odpovědi na dnešní vzkaz je vydání posunuto na srpen :)


Položka třetí - a pro dnešek poslední - Agatha Raisinová a její šestý díl: Neznáte Agathu? Není pro každého, ale já ji vřele doporučuji coby odpočinkovou jednohubku! Jsou to takové detektivní mini zákusky. Všech pět dosud připravených dílů jsem zhltla jako malinu. Šestý díl měl původně vyjít vloni před Vánoci. Pak byl posunut na letošní jaro. Konkrétní termín není znám. Proč? Protože o Agathu není zájem. Třeba tomu pomůže seriál, který startuje dnes na TV Prima v 20:00 pod názvem Vraždy podle Agathy. Kniha číslo jedna pokrývá dnešní díl pod názvem Agatha Raisinová a otrávený koláč... kolik částí bylo natočeno se mi nepodařilo dohledat (oprava - wikipedie tvrdí, že 8), knih ovšem M. C. Beaton napsala... moment... podle všeho 27 :) Já vám mohu nabídnout recenzi na třetí díl, kterým jsem naprosto nelogicky začínala. A budu doufat, že Motto vydá i některé další, protože na čtení v angličtině si skutečně netroufám. Ještě teplý edit: podařilo se mi zjistit, že šestý díl vyjde 21.3.2016 a bude stát 249,-. Nemůžu se dočkat! Zhltnu ho za jeden večer jako ty předchozí!
Edit 18.4.2016 - Ano, Agatha skutečně vyšla! :)


Na jaké knihy si letos brousíte zuby vy? V některém z dalších článků se podíváme na můj seznam přání již vydaných knih nebo rozečtených sérií. Co by vás zajímalo? :)

16 komentářů:

  1. How kind of you... že jsi Čech a používáš tudíž jazyk mateřský.... poslední dobou to nějak není v módě...
    Můžu se smát? Teda ne až tak úplně přímo tobě, i když.... nevěřím tomu, žes dokázala beze stopy zlikvidovat tu šílenou pyramidu knih nachystaných k přečtení, co hrozila po pádu zavalit polovinu tvého doupátka... a ty si budeš přidávat další? Neříkala jsi něco o tom, že žádné nákupy tohoto sortimentu....? Nebo že bych si tě popletla s někým jiným? Třeba s vlastní dcerunkou, která tvrdí dtto a nikdy nedokáže dodržet? :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eh... Jak bych ti to jenom řekla. Pár kousků jsem z té kopice odebrala, to zase jo! A embargo stále platí. Poslední nákup knih byl někdy na začátku prosince. Pokud nepočítám recenzní ebooky. Ty žádné místo nezabírají. A i Ježuch se držel zpátky, dostala jsem jich "jenom" pět! :D Takže se držím a jsem na sebe pyšná. Náhodou, mohlo tady být mnohem víc kousků, tohle jsem jen ty opravdu opravdu TOP, bez kterých se prostě neobejdu i kdyby čert na koze jezdil! :D

      Vymazat
  2. To je parádní, zrovna dneska jsem se dozvěděla, že Jonasson chystá další díl, jsem natěšená jako malý dítě. Teď ještě vstřebávám Staříka a pak se hned vrhnu na Analfabetku :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky - ani nevím, proč jsem to před pár měsíci hledala, ale prostě se ho nemůžu dočkat! :D Obě jeho knihy jsem zhltla okamžitě a jsou tak... komické až absurdní... prostě je miluju a tečka :) Vrhni, Analfabetka nám s babi přišla ještě lepší :)

      Vymazat
  3. Vůbec jsem nevěděla, že se chystá vydání třetího Jonassona. Z toho mám docela radost, takže děkuji za tip! :)
    Krásný den,
    K

    OdpovědětVymazat
  4. Asi som naozaj mimoň, pretože, hoci som Analfabetku prečítala na pár posedení, nenadchla ma. Ak by som to mohla vyjadriť jazykom HP-fanu, taká čierna Mary Sue.
    Rok predtým som pod strom dostala Cvoka, čo cestoval v Ikea skrini, ale ako jeho putovanie dopadlo, netuším, nakoľko som knihu zhodnotila ako brak bez výpovednej hodnoty.
    Momentálne čítam knihu od Mira Žiarislava Švického - Návrat Slovenov v duchu a slove.
    Čítam ju dlho a rozhodne nie preto, že by mi robilo problém zhltnúť 200 stranovú knihu za jeden večer.
    Je to kniha, ktorú treba vstrebať. Pochopiť. Našťastie nie som ortodoxná kresťanka, toto smerovanie ducha mi vždy vadilo a dnes už viem prečo.
    Pochopila som, prečo sa Slovania vždy podrobujú cudzím vplyvom - sú skrátka priateľskí, miestami až blbí.
    Takže asi tak. Kniha nie je len tak hociakým trepaním do vetra, ako sa autorovi zasnívalo. Je podložená citáciami historických dokumentov a knih, ktoré vnímavý autor dokázal prepojiť a logicky z nich odvodiť súvislosti.
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jsme tam, kde u seriálů :) Ani tady se netrefíme jedna druhé do "vkusu". Čtu knihy, abych unikla... od starostí, od světa, od všeho... když mám s jednou zápasit dlouho, tak ji číst nechci. Proto mě baví knihy od Jonassona... jsou tak praštěné a absolutně nereálné... člověk se u nich pobaví... jsou absurdní... a jestli člověka dneska nezachrání humor a ironie, pak už nic :)

      Vymazat
    2. Máš pravdu, knihy čítame predovšetkým, aby sme unikli od starostí a aspoň u mňa to funguje skvele.
      Ale ak ma kniha rozruší ešte viac ako realita... A realita mi pripadá ironická dostatočne...
      Ale aby si si nemyslela, že čítam iba samú ťažkú literatúru, v poslednej dobe relaxujem pri Harlequinkach a exotických destináciách. Moja fantázia má krásny priestor na predstavy o krajinách, ktoré pravdepodobne nikdy neuvidím na vlastné oči...
      nad

      Vymazat
    3. Ty taky?! Božínku, jak já jsem ráda, že nejsem jediná, kdo čte Harlekýnky :D Doporučuji autorku Dianu Palmer. Jinou nečtu. Kdysi jsem od ní četla román Magnolie a i když je... předvídatelný, tak je slušně napsaný. Stejně jako její další příběhy ♥

      Vymazat
    4. Kdesi a kedysi sa mi podarilo dostať k obr archívu textových súborov s knihami. Knihy Diany Palmer sú medzi nimi. (Jediná nevýhoda, niektoré txt sú seknuté ku koncu, takže potom hľadám na uložto)
      Skús pokukať knihy Teresy Medeiros
      http://www.ulozto.sk/hledej?q=medeiros

      A skús aj Noru Roberts, špeciálne troj sériu V zahrade.
      http://www.ulozto.sk/hledej?q=Roberts+Nora

      Vymazat
    5. Zapisuji si - taky jsem podobně přišla k celé její bibliografii (říká se tomu tak?). V současné době jsem se ale zamilovala do knihy, kterou píše muž - Sylvain Reynard - četla jsem od něj Temmnou Raven a než vyjde pokračování, pustila jsem se do jeho první třídílné série a tedy... už jsem dlouho nečetla tři hodiny na jeden zátah - kniha se jmenuje Gabrielovo Inferno a sice má 550 stránek, ale i tak je to jako odpočinková literatura prima :D

      Vymazat
    6. Tiež si píšem a idem googliť ;-)
      nad

      Vymazat
    7. :D google to jistí! :D

      Vymazat
    8. Tááákže!
      Typická ja, na všetko sa vrhám po hlave a tak...
      Mám, čo sa dalo vlastniť a akosi nedopatrením som ako prvú prečítala knihu Temná Raven.
      Paráda!!!! Som namlsaná a neviem sa dočkať pokračovania. Netušíš, kedy bude???
      Potom som sa dala do lúskania Princa, ale ... dodatočne prečítané recenzie mali pravdu. Trochu zbytočné zhrnutie a mostík medzi Gabrielom a Raven.
      Z Gabriela som zatiaľ v prvej časti. Nuž, obdivujem Julie, že má nervy s tak umňaukaným chlapom. No ale uvidíme. Keďže som už prečítala Raven, viem že rozprávka o cvokovi a samaritánke skončí svadbou.
      Tak drž palce, keďže vidím, ako sa Julia a Gabriel motajú v prvom dieli, berie ma des, o čom budú ostatné dva... Ale možno som iba priveľký skeptik.
      Vďaka za upozornenie na knihy :-D
      nad

      Vymazat
    9. já taky začínala Raven a prostě... láska na první pohled! :)
      Ježíšek pořídil Gabrielovu trilogii - první díl jsem dočetla, recenze je v plánu, ale jsem momentálně jaksi... v úsporném režimu... moc se mi líbil a druhý mi mamka přiveze v pondělí! Až pak přečtu Prince, který má obě trilogič (i Raven má mít tři díly) propojit. I když vím konec Gabriela a Julie, ti dva mě prostě baví! :D

      A k tomu vydání - poslední info, které mám, tak snad v květnu - uvidíme a budeme doufat ;-)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)