neděle 8. prosince 2013

8. Led








Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.



8.12.2013 - Led

Dashing through the snow, in a one-horse open sleigh Neměl rád vánoční koledy, až na malé výjimky. Dneska mu to ale bylo celkem jedno, neboť to, co ho skutečně zajímalo a proč sem šel, stálo přímo před ním. Nádherné balíčky voňavých, horkých, právě pražených mandlí. Severus cítil jejich sladkou chuť na jazyku.

O'er the fields we go, laughing all the way Jeden pytlík strčil do kapsy kabátu a druhý hned načal. Jeho chuťové pohárky nedokázaly déle čekat. Vychutnával si příšerně sladkou záležitost a pozoroval lidi kolem sebe. Zastavil se před stánkem s medovinou a přemýšlel, jestli by to byl v hodný dárek pro Albuse. Měli několik druhů. Na jedné byl jakýsi pirát, psali u ní poznámku rumová. U upíra byly višně, u mladé, přívětivě se tvářící dámy mandlová. A pak se jeho zrak zastavil na etiketě zobrazující spokojeně dřímajícího starce… příchuť lékořicová. Přejel mu mráz po zádech nad představou té chuti, ale on ji pít nebude! Prodavačka mu sdělila, že to má podporovat klidné usínání. Nemohl vybrat lepší dárek. Jednu mouchu zabil, ještě zbývala Minerva. S nikým dalším si starosti dělat nehodlal.

Bells on bobtails ring, making spirits bright Lámal si hlavu, ale nápad nepřicházel. Jak to ovšem už v životě bývá, někdy je lepší s vymýšlením přestat a věci se prostě vyřeší tak nějak… samy. Kroky ho zavedly před bílého soba s naprosto přitroublým výrazem, u kterého se fotily dvě mladší ženy a měly z toho neskutečnou radost, což Severus naprosto nechápal. Otočil se a zaujaly ho vystavené buclaté hrníčky. Postarší paní v malé maringotce si zahřívala ruce nad svíčkou, a když si všimla, že si prohlíží zboží, usmála se na něj a zeptala se, s čím mu může pomoci. Severus se zdvořile optal, zda vyhlédnutý tmavě hnědý hrneček s otisky kočičích tlapek po obvodu nemá ve větší velikosti. Měla. Ideální pro Minerviny speciální čaje. V čem speciální? Inu, to je tajemství!

What fun it is to ride and sing a sleighing song tonight, oh Teď ale Severus hleděl na nejkrásnější "věc" za celou dlouhou dobu. Bílá, lesklá, vesele osvícená ledová plocha. Vzpomněl si, jak kdysi… před lety… dávno… ho Lily učila bruslit. Vůbec mu to nešlo, ale ona měla svatou trpělivost a nevzdala to. Nikdy se nevzdávala… píchlo ho u srdce… také by nic neměl vzdávat… život neskončil… možná by mohl… symbolicky… začít novou etapu… sám pro sebe… zakoupené dárky nechal v úschovně, půjčil si brusle a vstoupil na led. Neupadl a s každým pohybem si připadal volnější a… svobodnější…

6 komentářů:

  1. Tak si to okomentíme i tady. Vážně krásná kapitola!!! Úplně vidím tu atmošku a zabíjení much je prostě ženiální!

    OdpovědětVymazat
  2. Chcela By som Ho vidiet ako sa korculuje s tym jeho plastom

    OdpovědětVymazat
  3. Albusovi kyblík cukrátek, Minervě nový klobouk a Filchovi novou kočku. Konec, tečka někdo další na dárky? Jo ještě Lupin... hm co třeba štěňátko :-D

    Chave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chm. a co pro Chave? :D :D Jo, už vím, nadělím se jí sám, to bude adekvátní.. trest :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)