neděle 8. prosince 2013

1. Vítej doma, Severusi


Jaký bude týden bez kouzel? Začínáme již dnes!




Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.




1.12.2013 - Vítej doma, Severusi

Stupidní nařízení, stupidní Brumbál, stupidní ministerstvo! Použil by i tvrdší výrazivo, ale na to byl příliš unavený. Když se tak rozhlížel po svém domově na následující týden (byť to byl de facto jeho domov v klasickém slova smyslu), litoval, že nešel raději do hotelu. Dýchla na něj neskutečná zima. Takový ten mráz, který vám zaleze až do morku kostí. Vyndal z hábitu hůlku a chtěl zapálit oheň v krbu, jenže se nic nestalo.

"Sakra," zaklel a vydal se do komory hledat sirky. Po půlhodině přehrabování potmě, protože při zmáčknutí vypínače praskla žárovka, našel malou krabičku, ve které cosi chrastilo. Doufal, že jsou to zápalky a ne třeba šustivé praskavky, které tam kdysi jako malý schoval, aby mu je otec nevyhodil.

S pomocí několika neužitečných pergamenů se konečně v obývacím pokoji začalo oteplovat. Zásoby dříví vedle krbu ovšem nebyly bezedné. Přece jen kouzlo vytrvalého hoření mělo své opodstatnění. Severusovi nezbývalo, než jít ven a pokusit se nějaké topivo opatřit. Za domem byl přístěnek a v něm nařezané dříví zřejmě ještě z doby, kdy tu žil jeho otec. Vedle špalku byla i sekera. Severus se na ni díval se známkou nedůvěry a zvažoval, jestli přece jen nepůjde do toho hotelu. Jen o dvě ulice dál byl jeden celkem přijatelný. Pak ale usoudil, že něco tak podřadného jako dřevo ho přece neporazí. Na špalek postavil poleno, pevně uchopil sekeru, máchl a… minul jen o kousek svou levou holeň. Pokus číslo dva skončil zásekem do špalku. Pokus číslo tři již zasáhl poleno a rozdělil ho na dvě části.

Jak známo, trénink dělá mistra a po hodině práce se sekerou měl Severus dojem, že teplo už není třeba, neboť byl dostatečně zahřátý. Jakoby ho zákon schválnosti hodlal vyslyšet, začal se kouř místo do komína hrnout do místnosti. Severus otevřel okna, aby se neudusil a přemýšlel, co s tím bude dělat. Možností bylo několik:

- sehnat kompetentní osobu, která to vyřeší za něj
- pokusit se situaci zachránit sám
- vykašlat se na všechno a vrátit se do Bradavic. Konference se určitě nebude konat ve sklepení!

Co si nakonec vybral? Vezmeme to odzadu - návrat do Bradavic nepřipadal v úvahu, jen by poskytl další zbraň Brumbálovi, který by ji neváhal proti němu kdykoli použít. Bez hůlky mohl sám zachránit leda tak velké kulové a kompetentní osoba? Tu nesežene dřív jak zítra ráno, v neděli nikdo normální nepracuje. Zvolil tedy možnost čtvrtou, již několikrát dříve zmiňovanou, a sice přesun do hotelu.



"Máme plno," sdělil mu naprosto neutrálně mladík na recepci. Severus sevřel kožené držadlo svého zavazadla tak silně, až to nepříjemně zavrzalo. Nezbývalo, než se vrátit domů a přečkat noc. Uvařil si horkou kávu. Obsluha sporáku se naštěstí obešla bez komplikací, oblékl si několik vrstev, zapálil sirkami svíčky, které našel a také jednu lucernu, zachumlal se pod dvě peřiny a pokusil se usnout…

3 komentáře:

  1. Chuděra malej, ty mu teda dáváš. No já bych to udělala asi tak, že bych zavítala po návštěvách. Taková Molly by jistě výskala radostí, že se má o koho postarat :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem se nepodepsala že :-D Chave

      Vymazat
    2. Koukám, že tady se někdo pustil do čtení :D co já mu dávám? To ten ministerský řiťolezec za to může, já jsem jen něco jako... kronikář :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)