čtvrtek 26. prosince 2013

Na Vlásku


Lociko, Lociko... tak o čom to dneska  bude? O čem! Buď byl tenhle film největší propadák, a proto o něm píši, nebo byl jedinečný - vyberte si :)

Na Vlásku (Tangled)


rok výroby: 2010
ano, mám tři roky skluz, zastřelte mě!

délka: 96 minut
na animák naprosto dostačující délka

žánr: animovaný, komedie, rodinný, muzikál
ten muzikál je v českém podání nepatrně kámen úrazu, ale o tom později

režie: Byron Howard, Nathan Greno
znáte mě, nemám paměť na jména, takže musím hledat... Byron má na svědomí film Bolt - pes pro každý případ, což nebyla úplně špatná záležitost a Nathan? Pár krátkometrážních záležitostí...

hrají: respektive - hlasy propůjčili: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman, Jeffrey Tambor a další
a jsme zase u jmen - moment - Ron Perlman - toho znám - Hellboy! Mandy Moore - Vdáš se, a basta! Zachary Levi - seriál Chuck! Jeffrey Tambor - Hellboy 2 :)

Hodnocení na ČSFD.cz čítá krásných 84% s poznámkou: 129. nejoblíbenější film. Na mé hodnocení ještě chviličku počkejte :)

Upoutávka - česky:


Oficiální text distributora:


Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop. Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a odhodlá se s pomocí temperamentního bandity provést velký husarský kousek. Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů. Prozrazení jejího královského původu visí na nitce a její únosce je jim v patách. Tato komedie je převyprávěním klasické pohádky bratří Grimmů.

Vendi praví:


Písničky s dabingem jsou za trest.... ze začátku, než si člověk, který obvykle kouká na filmy v originále, zvykne. Byla to příjemná změna, i když mě zpěv občas tahal za uši.

Takhle dlouhý vlasy? Jsem cynik! Ne vážně, víte, jak je to nepraktický? Ale dobře, je to animák, chce to víc koukat a míň přemýšlet!

Princ je zloděj? To beru! Ne - já bych se vážně neměla dívat na pohádky... Je znát, že jsem spíše divák akčních a hororových záležitostí. Jenže víte vy co? Ono občas neškodí změnit žánr. S důrazem na slovo OBČAS.

Ještě jednou někdo řekne: "Jen tě škádlím" a já to vypnu! Během sledování se objevilo několik menších krizí, ale který film je naprosto dokonalý?

V jednu chvíli mě napadlo: Proč prostě neutekla dřív? Vlasy na to měla dlouhý dost. Ale ne, musel přijít chlap a pak to najednou šlo! To je tak... klišoidní! :D 

Flynn - princ - teda zloděj - je prima floutek :) Poprvé mám pocit, že hlavního hrdinu snesu a nemám chuť ho zastřelit! Veliké pozitivum.

Koně mají svou hlavu - to je dobré vědět - konečně se začínám královsky bavit! 

"Mám v almaře chlapa!" Ne - to není důvod k panice - teď začíná ta správná legrace!

S hrdostí uznávám, že stálo za to přečkat první deset minut...

Pohádka názorně ukazuje, že máme lepší a horší dny... a taky, že dilema musíme občas řešit všichni.

A vážení - best of tohoto filmu nejsou lidi, ale zvířata!!!

75% doby trvání filmu jsem se smála... ne ironicky... ani cynicky... upřímně, nefalšovaně! Myslím, že to hovoří za vše! A hodnocení tedy? Sladkých, krásných 98,9%!

PS: měla bych se naučit šetřit s vykřičníky! :D

2 komentáře:

  1. Naprostý souhlas :D Maximus a Pascal vedou... popravdě já to anglicky (s titulkama, na to abych to zvládla jen anglicky jsem moc blbá :D ) viděla asi 4x a česky... vlastně jednou - rodinný silvestr s pohádkama... už u Evžena jsem se popadala za hlavu (ano vím že je to český překlad jeho jména, ale i tak je to děs :D i Locika mi k ní moc neseděla... řvát po sexy holce saláte? :D znám tu pohádku, ale je to divné). Na české verzi se mi líbí pouze výkřik: "Né Šemíka né!" ten opravdu nemá chybu. Jinak, miluju animáky a tenhle a Jak vycvičit draka u mě myslím zatím vedou, možná ještě novinka Frozen kde je úžasný sněhulák a sob (s povahou Maxima). Děkuji za jiný pohled na tuto pohádku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maximus a Pascal jsou opravdu nejlepší :D bez nich by ten film nebyl ani z poloviny tak dobrý! Evžen Houžvička je vážně moc, uznávám :D Nemám ráda český dabing, paradoxně mi u tohohle filmu nevadil :) na aj se chystám, až mi dorazí dvd :) a Frozen ze zdá zajímavé, ještě jsem se k němu nedostala :) mám teď knižní období :) rádo se stalo - díky za koment :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)