neděle 8. prosince 2013

0. Úvod


Stejně jako vloni i letos na vás čeká adventní mini povídka. Každý den jedna kapitolka v rozsahu 200-500 slov. Po dobu zveřejňování tohoto kousku jsou všechny rozepsané povídky pozastaveny. Můžete se na ně těšit po svátcích, případně v příštím roce.


Příjemnou zábavu s následujícími řádky vám přeje vaše Vendi.





Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.



30.11.2013 - Úvod

V Bradavicích byly vánoční prázdniny vyhlášeny o týden dřív. Studenty ani nenapadlo protestovat. Někteří profesoři jejich hlasité nadšení nesdíleli, neboť i oni museli prostory školy opustit. Ptáte se proč? Inu, Brumbál poskytl Bradavice ministerstvu kouzel coby místo konání mírové konference všech kouzelnických ministerstev světa. Minerva odletěla do Skotska, Kratiknot s rodinou k příbuzným v Itálii, Hagrid za Olympou do Krásnohůlek, Sybilla na slet vědem do Irska, Poppy k sestře do Londýna, Pomona s přítelem na Nový Zéland, ostatní vyučující si taky na ten týden našli nějaké rozptýlení mimo hradní zdi, Brumbál samozřejmě zůstal a Severus? Ten se, velice nerad, přesunul do svého domu v Tkalcovské ulici.

Aby toho nebylo málo, tak nejmenovaný ministerský úředník (kandidát na Řiťolezce roku) vymyslel akci, kterou ještě větší magor schválil, s názvem: Kouzelnická tolerance aneb přibližme se mudlům a poznejme jejich život, abychom je pochopili. V čem to celé spočívalo? Po dobu jednoho týdne (zřejmě, aby si na ministerstvu odpočali) nebudou kouzelníci používat hůlky ani své domácí skřítky. Načasování opravdu nemohlo být lepší.

Raiting - není

Párování - není

Betace - Claire

Ať se vám líbí



2 komentáře:

  1. No to by mě zajímalo, na co se ten inteligent díval, či co četl, že ho napadla tak úchvatná myšlenka o přibližování? Severus bude jistě nadšen a už vidím jak jásavým skotačivým tancem běhá po Londýně :-D

    Chave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta představa tančícího Severuse kdesi v centru Londýna je prostě k nezaplacení! :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)