pondělí 24. března 2014

10 Pravidel jak sbalit holku


Akční maniačka vyrazila na český film, aby nepropadl již koupený lístek, byť byla unavená jako nikdy :) Co myslíte, vyplatilo se?



rok výroby: 2014

délka: 100 minut

žánr: komedie

režie: Karel Janák


hrají: Matouš Ruml, Jan Dolanský, Jakub Prachař, Miroslav Donutil, Tereza Nvotová, Kristína Svarinská, Petr Buchta a další


Hodnocení na ČSFD.cz 61%

Trailer:



Obsah z ČSFD.cz

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek?



Vendi recenzent amatér:

Přiznávám bez mučení, že jsem byla skeptik. Nedělala jsem si valné naděje a kdyby ve filmu nehrál můj oblíbený Miroslav Donutil, velice bych zvážila svůj původní záměr nikam nejít. 

Matouše stále vidím jako Lexu v Combacku a dělalo mi trošku problém mu věřit. ale jen ze začátku, protože jeho postava byla vážně... truhlík na entou. To nejde říct jinak - prostě mamlas, ale zároveň tak milej, že je vám ho až líto a hned byste si ho vzali domu na mazlení :D

Nemusím Kubu Prachaře, ale tady mi kupodivu nevadil. Možná proto, že... žádný spoilery! Jak to zaobalit? Jednoduše - v téhle roli jsem ho snesla a ba dokonce se mi celkem zamlouval.

Kdo si mě však získal na celé čáře, mimo pana Donutila, byl Jan Dolanský. Vážení, ten co slovo, to perla všech perel! Třešinka na dortu celého filmu. Nebýt jeho a MD, mohli by to všichni ostatní zabalit, protože by se na to nedalo koukat.

Ano, jsem k českým filmům skeptická - k těm novým! Málokdy si mě skutečně a upřímně a bezvýhradně získají. Nestydím se za to, jsem víc na akční podívané ze zahraničních dílen a z české kinematografie preferuji hlavně filmy pro pamětníky. Můžete se mnou nesouhlasit, ťukat si na čelo, jak je ctěná libost.

Přesto nemohu (a nechci) být k tomuto filmu přehnaně kritická, byť jistý spád postrádá, přesto mu to neubírá na vtipnosti a pohodovosti. 

Dobrá komedie, na kterou s klidně zajděte, rozhodně vás to nezabije, ale ani nebudete při odchodu ze sálu mít takový ten nepopsatelný pocit "tohle chci vidět minimálně ještě jednou".

4 komentáře:

  1. Já teda MD moc nemusím. Tedy Donutil 20 let nazpět byl výborný herec, ale tak nějak se v Praze zkazil... Hraje furt na jedno brdo a ty jeho 3+1 byl hrozný úlet. Jednou jsem ho potkal na recepci (přes známého jsem dostal lístky a šel se tam najíst :-)) a chováním se mi moc nelíbil. Byl strašně arogantní na slečnu co tam obsluhovala a lísal se k jistému známému politikovi... Ale to se možná v jeho branži musí. Hmn, to jsem ale asi komentářem moc nepotěšil :-/ Tak film jsem neviděl (od jisté doby na ČR filmovou tvorbu jen s obnovenou tetanovkou :-)) a nemohl to okomentovat. Pokladník btw. Ještě jsem si vzpomněl k té cizrně - zkoušela jsi z něj udělat hummus?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš a my se s ním potkali na dovolené na Bezdězu a byl moc fajn, milý, vtipný a zdvořilý :)
      Hummus jsem ještě nezkoušela, píši si na seznam - děkuji :)
      A souhlasím, česká filmová tvorba by se měla nad sebou vážně zamyslet :))

      Vymazat
  2. K filmu ti nepovím nic... snad jen obdivný výkřik "Statečný odvážlivče".... protože ke sledování soudobé české tvorby by mne nikdo nedostal ani heverem.
    Ale nedá mi nereagovat na komenty výše....
    Herci se k politikům a jiným vlivákům vinout rozhodně NEMUSÍ ... je to totiž otázka charakteru a hamounství - a pan Donutil má jedno pokřivené a druhé silně zbytnělé... věřte mi, vím o čem mluvím... jaké honoráře j schopen vyloženě "vydírat" nebo zvolit způsob jiný, ale vlastně totožný - mluvím o jeho odchodu do důchodu při úletu páně minisrtrově Rusnokovy úřednické vlády.... sice nedal pozérskou výpověď (z čehož by nic neměl), ale odešel do důchodu a za jednotlivá představení (o která je stále zájem) bude dostávat honorářá jako host (výše je zcela jiná než u umělců v angažmá).... Nic proti jeho hereckým kvalitám, ale už pěknou řádku let nám je moc neukazuje - jede v jedné požadované maše (nu, není se čemu divit - i za tu dostane slušně zaplaceno, tak proč se namáhat s něčím navíc).
    A ostatní vinoucí se - to je pár herců a hereček, které vidíte úplně ve všech filmech, inscenacích a seriálech... stále titíž... člověk se pomalo bojí otevřít i ledničku, aby na něj nevypadli i odtamtud.... :-D
    Myslím, že máme... nebo bychom měli - stále dost dobrých herců a hereček.... jenže se nevinou, a tak ani nedostaneme šanci o nich vědět....
    Jeannot je takovou mimořádnou výjimkou - ten se fakt nikdy k nikomu nevinul, kromě Lenky, dětí a rodičů (oba skvělí herci s civilním gabinovským projevem, ale taky nejsou tuliví, takže je téměř nikdo nezná...) - joo, svět zábavního průmyslu je pěkně nemilosrdná džungle, lépe nevědět, co se děje mimo diváckou stezku... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce se mi jen zvolat: SLADKÁ NEVĚDOMOST! :D
      Odvážná jsem dost, kachny letí do všeho po hlavě 8-)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)