pátek 4. dubna 2014

Březnový brandnooz box


Zopakujeme si, oč tu kráčí :)

Brandnooz se představuje jako "služba", která vám každý měsíc (respektive na konci každého měsíce) prostřednictvím dopravce PPL pošle balíček, ve kterém máte najít nejžhavější novinky na trhu - buď jsou na trhu cca půl roku, nebo ještě nejsou - např. v únorovém balíčku byla jedna věcička, která přijde až teď v březnu :) Vy hezky doma ochutnáte a následně napíšete recenzi - třeba k sobě na stránky, ale hlavně na svém profilu na domovských stránkách brandnooz (odkaz výše), kde výrobky taktéž ohodnocujete hvězdičkami.





Samozřejmě to není zadarmo, aby si někdo nemyslel :) Cena se liší podle toho, na jak dlouho si boxík předplatíte... jsou čtyři varianty - jednorázový nákup, tři měsíce, půl roku, rok... případně ještě pátá možnost - každý měsíc zaplatíte stejnou částku a odběr můžete kdykoli zrušit. My jsme si s mamkou zvolily tříměsíční variantu První rande na zkoušku :) Cena se pohybuje od 199,- do 279,- za jeden box a hodnota zboží v balíčku je min 330,-

Po únorovém se podíváme na zoubek i tomu březnovému. Tentokrát přijel už ve čtvrtek a pak PPLák pravil: "Brej den, vezu vám nějaký papu." 


Otevřeme známou zelenou krabici a v ní hromada jakési slámy, dopis a pod tím? Spousta věcí. Tentokrát žádný časopis jako bonus, ale soutěž, jejíž pravidla mě nakrkla, takže jsem se sice zúčastnila, ale nic z toho nebude, vítězný příspěvek totiž musí mít nejvíce Like na FB, na což se jim můžu z výšky á dva tři :)


Zapomeneme na pochybnou soutěž (dodatečně byla pravidla upravena - dva vítězové podle Like, dva podle komise - myslím, nechce se mi to dohledávat :))

Shodly jsme se s mamkou, že obsah tohoto boxíku se nám zamlouval mnohem víc. Byl pestřejší, zajímavější a takový... komplexnější - minule to bylo více či méně mlsací. 


A jdeme hodnotit:


Müsli Mixit Maxipes Fík: zatím neochutnáno, ale Mixit známe, kupujeme, chutná nám a už se těším, až Fíka lupnu do jogurtu:) snad po něm nevyrostu :D

2x Corny - Big s příchutí Brownie, která čeká na příhodnou příležitost ke slupnutí. Milk Cocoa - svačinka z mléka a kakaa - dobrá byla, ale na můj vkus dost sladká. 

Mentos Jahoda - pro mě naprosto zbytečná věcička, protože se mi lepí na zuby. Radši než tohle si dám Lentilky.

Jupí Bublimo šťáva - piji výhradně vodu - čisto novohradskou z naší studny :D Nejprve byl SodaStream(nevím od jaké firmy) a teď Eta přišla s podobným přístrojem na domácí perlivou vodu a k tomu šťávy od Kofoly. No, chuť hodnotit nemůžu, ale babička si nestěžuje 8-)

Chio Extreme - no nazdar! Když sáhnu po brambůrkách, tak jsou paprikové nebo s chilli. Těšila jsem se na ně jak dítě na vánoční stromeček, jenže ouha. Vážení - Extreme znamená vážně extrémní! Ještě pět hodin po ochutnání jsem měla v puse stopy pálivosti a ostrosti. Tohle fakt neberu, buď někomu ujela ruka, nebo si autor myslí, že máme azbestová ústa. A že zbožňuji pálivé věcí a nemám s tím problém, tak tohle byla jízda skoro na hasičák.

Meggle Smetana na vaření bez laktózy - uvítají hlavně ti, jež mají doma strávníka, který vyžaduje vaření bez laktózy. Oceňuji, že se na našem trhu objevují i takové věci, protože velice usnadní práci a rozšíří možnosti. Zatím je v ledničce a čeká na využití.

Džem Schwartau - známá firma, několika léty u nás doma ověřená. "Příchuť" višeň a marcipán nám přišla maličko praštěná, ale s amoletami chutnala naprosto výborně. Kyselé višně a sladký marcipán, celkem dobrá kombinace, ale není nad klasickou jahodu :)

Citrónový cukr - shodou okolností týden předtím vyzkoušená novinka. Obdoba vanilkového cukru. Pokud nemáte doma čerstvý citrón na ostrouhání, je to celkem dobrá nouzovka. Použita o pár dní později do nového receptu na tvarohovou bábovku :)

Kand Tomato Ketchup - co bych vám k tomu jenom  řekla - prostě kečup! Na 100g kečupu spotřebováno 200 g rajčat, což je výborný poměr, dokonce asi jeden z nejlepších. V současné době já kečupový maniak, který je schopný si ho dát i na chleba s máslem (to zase ne, blé:) ujíždím na rakouském kečupu, jenž je slazen sirupem z agáve (to jsem zhýčkaná, což?) Oceňuji, že kečup voní i chutná po rajčatech a není nijak přeslazený, co mě ale zarazilo a zřejmě se z toho nevzpamatuji a budu se na tu láhev od této chvíle dívat s jistou dávkou nedůvěry, je natištěné složení. Může mi někdo vysvětlit, co dělá v kečupu plnotučná hořčice??? 

Edit: tento kečup byl vítězem v časopise Dtest při testování kečupů!

(Překlad zkratky na obrázku: What The Fuck???)

Závěrečné hodnocení: Zajímavý boxík, který nadchnul o stupínek více než ten předchozí. Ano, v podstatě je to zbytečnost a klidně bych bez ní dokázala žít. Ale co... zatím ty -249,- měsíčně můj rozpočet unese, tak proč si nerozšířit obzory? 

4 komentáře:

  1. Já si přijdu jako strašný skeptik (zase), ale mě by se ten box nehodil. Jedině ty chipsy a kečup by asi šly. Chipsy protože jediné co mi chutnají jsou Lays(?) chilly a limetka, ale vždycky jsem měl rád pálivé a ty jinak se nikde nenajdou. A kečup tedy moc nemusím, ale už nastává grilovací sezóna :-) A s tím poměrem rajčat je to jasná volba oproti těm s nápisem na etiketě: žádnému rajčeti nebylo ublíženo při výrobě tohoto kečupu. / Ale ten minulý mě inspiroval k nákupu těch zeleninových chipsů. Přišly mi strašně slané, ale podle etikety vůbec nebyly. A chuťově takové dost zvláštní. Btw. tříměsíční první rande? :-) Pokladnik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano - ten,kdo vymýšlel názvy předplatného je šprýmař - tříměsíční první rande? To chtělo hodně bujnou fantazii :D Ohooo - Lays chilli a limetka je skvost a mňamina největší - lepší jsem ještě nenašla :) A nejsi skeptik! V žádném případě, v porovnání s německými brandnooz boxy se ta naše česká větev má ještě hodně co učit. Vidíš, tady mluvíš o skepsi a přitom jsi byl inspirován - mně osobně ty brambůrky "nevoněly" a co mi nevoní, to do pusy nedám, navíc byly gumové a čímsi nasáklé :)

      Vymazat
  2. Jé tak to děkuju. :-) Mě by se třeba víc libilo, kdyby tam aspoň tak z půlky byly různé suroviny a přísady do vaření. A leták/časopis s recepty a nápady co se s nimi dá vytvořit. Takhle je to jen balík různých surovin hned ke spotřebě. To může někomu sedět a někomu ne... / A máš pravdu, inspirace proběhla :-) Pokladník.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že to bych ocenila také - v Německu mají jednou za čas prý tématické pečící boxy, teď měli jakýsi sýrovo salámový tématický a před vánoci bývá taktéž. Naši slibují, že dubnový by měl být speciálně velikonoční... tak jsem zvědavá - jsou teprve na začátku, tak snad se časem vypracují :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)