čtvrtek 28. srpna 2014

knihovna - Marie Poledňáková - Líbáš jako Bůh


Je to staré, otřepané, klišoidní, ale na bouřkový večer v pohodlném pelíšku naprosto ideální.





Rok vydání: 2009

Počet stran: 266

Žánr: romantika, humor

Vydal: Knižní klub

Koupit můžete na: aukro, bux a podobně.

Anotace z databáze knih:


Helena Altmanová je sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu. Patří k oblíbeným pedagogům, díky zdravému nadhledu si rozumí se studenty i kolegy ve sborovně. Skutečně nepředvídatelné okamžiky ji však čekají v osobním životě. Rozvětvená rodina k tomu poskytuje dostatek příležitostí.

Soužití v jednom bytě s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem, problémy ovdovělé sestry Kristýny, manželské karamboly syna Adama i pozdní lásky babičky Alžběty - to všechno Helenu zaměstnává natolik, že jí na vlastní život a vlastní city jaksi nezbývá čas. A přesto jednoho dne přijde to, co obvykle přichází, když už jsme na sny rezignovali. Helena se za dramatických okolností seznámí s lékařem záchranné služby Františkem. A úplně normálně a naplno se zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah jak partneři, tak další členové rodiny. 







Vendi recenzent amatér:


Film znám nazpaměť. Ano - je to předvídatelná kravina, která nepatří mezi skvosty naší kinematografie, ale co na tom? 

Nedopatřením jsem viděla film dříve než knihu, přesto mi nedělalo potíže (jako v jiných případech) příběh dočíst. Právě naopak. Slušně ho to doplnilo a celkem i vylepšilo.

Není to náročné čtení. Pohodovka, ideální oddechovka, když nemáte nic jiného po ruce nebo se vám nechce do delšího příběhu. Tenhle bonbonek zdatnější čtenář pokoří klidně za večer. Oceňuji větší písmenka i fotografie z filmu. 

Každá postava se snaží s originalitou sobě vlastní vyrovnat s překážkami, které jí život staví do cesty a já jsem si zamilovala Bohunku. Ta ženská má grády!

PS: kniha je psána jako deník, což je uspořádání mé osobě velice vyhovující. Leč je to také věc, která je této knize velmi často vytýkána.

PPS: už se těším na nějaký dlouhý zimní den, kdy zhltnu druhý díl. Filmu jsem se, pro jistotu, vyhnula obloukem.

A na úplný závěr zavedeme nové kachničkové hodnocení! Líbáš jako Bůh získává tři kachničky z pěti ☺


2 komentáře:

  1. Mě překvapilo, že to napsala přímo Marie Poledňáková. Já její tvorbu a zvláště tu pozdější moc nemusím, ale tak nějaký talent asi má. A já zprvu myslel, že systém kachen na hodnocení je pro nás, aby jsme hodnotili Tvé posty. :) Pokladnik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvádějí ji jako autorku, tak by to mohla být pravda... teoreticky, i když v našem státě jeden nikdy neví :)
      Vidíš, to mě nenapadlo! Že byste vy dávali kachny mně! :D Nad tím se budu muset pozastavit.

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)