úterý 23. září 2014

vepřová kotleta s vinnou omáčkou


Opět má oblíbená vepřová kotletka a k tomu recept, kde nejtěžší částí je uvařit těstoviny al dente!





Jak už jsem zmiňovala u minulého receptu na kotlety s bramborami a šlehačkou, v kuchyni preferuji rychlost a jednoduchost. Zvlášť, jsem-li na přípravu sama. A proto u nás i tento recepis zaparkoval. Je jednoduchý, pokaždé trošku jiný a hlavně - výborný!

Připravíme si:
- vepřové kotlety (kdo dává přednost krkovičce, neudělá chybu)
- hladká mouka
- olivový olej
- sůl, pepř, případně vegeta
- bílé víno
- bílý jogurt
- zakysaná smetana
- plnotučná hořčice
- cibule
- kyselé okurky
- těstoviny dle vlastního výběru



Kotlety naklepeme. Mikroténový pytlík dáváme proto, abysme nemuseli mýt paličku a necákalo nám maso po kuchyni.


Osolíme, opepříme, případně ovegetujeme (můžete si s kořením i zaexperimentovat, kreativitě se meze nekladou), obalíme v hladké mouce. Rozpálíme olej a kotlety opečeme... cca 10 minut z každé strany, aby prostě byly úplně hotové. Dáme stranou, nejlépe do termomísy.

PS: aby kotlety nebyly jako podešev, doporučuje maminka podlít trošku vodou ☺


Výpek neničít! Do pánve přilijeme vodu (pokud jsme  během pečení nepodlévali), bílé víno, bílý jogurt, zakysanou smetanu, dvě polévkové lžíce plnotučné horčice - promícháme, povaříme.

Pokud vás zaráží, že neuvádím množství, tak to máte tak: množství se liší podle připravovaných porcí a preferencí chutí. Pro dva lidi na dva dny (nebo čtyři na jeden oběd) je to jeden kelímek bílého jogurtu, jeden kelímek zakysanky, víno odhadem, vodu taktéž tak... ochutnám, případně zjemním klasickou smetanou, dosolím, dopepřím.


Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, stejně tak kyselou okurku (tu prosím neloupat). Podle chutí občas dáváme i na jemno nakrájenou papriku nebo rajčata. 

Těstoviny uvaříme podle návodu na pytlíku a můžeme servírovat... Dobrou chuť! ☺



4 komentáře:

  1. To bych si dala! Ze mě prostě vegetarián nikdy nebude :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ježíši, já mám hlad! Musím skouknout ten recept se šlehačkou a bramborami, to by se mi asi vyrábělo s dvěmi dětmi u zadku snadněji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D copak nevíš, že na recepty koukáme zásadně najedené? :D ono i tohle není složité, leč tedy za zadkem mám akorát psa :D respektive u nohou, takže nemohu posoudit, jak to je s dětmi :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)