sobota 4. října 2014

Vánoční hrátky 7+8


Dnes nás Severus překvapí hned dvakrát. Nejprve zjištěním, že jsou věci, se kterými si ani Mistr lektvarů neporadí. A později svou vlastní... přece nebudu napovídat! ☺





Advent 2012 – Vánoční hrátky SS/HG

počet kapitolek: 24 v rozsahu 100-500 slov

betace: Claire

zveřejňováno od 1. do 24.12.2012 na vendea13.blog.cz

Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu i obrázků.



Pátek - Severuse čekal víkend s manželkou, která na něj neustále chystala nějaká překvapení ve formě her. Vešel do svých komnat a málem se přizabil o velký zelený stůl s jakousi síťkou uprostřed.

"A tohle je co?" zeptal se naštvaně a třel si nárt, na kterém mu přistál nový kotlík. Nesl si ho do své soukromé laboratoře, a jak se málem narazil na onu neznámou věc, tak ho upustil.

"Stůl na ping-pong," usmívala se na něj Hermiona.

Severus se nenamáhal s žádným významným pohledem. Resignovaně vzdychl. Ve skladu zásob už měl kalendář, na kterém za každým ukončeným prosincovým dnem udělal tlustý červený kříž.

"Mám se bát?" tázal se nakonec.

"Tu máš pálku a uvidíme," odpověděla mu Hermiona a položila před něj jakousi červenou plácačku s krátkou rukojetí.

Několikrát věc otočil v ruce, zkoumavě ji prohlížel, a potom ji uchopil po vzoru své ženy. Ta mu poslala vzdušný polibek a s pomocí pálky odrazila malý bílý míček. Přeskočil síťku a mířil přímo na Severuse. V pudu sebezáchovy použil onu nesympatickou věc a míček odpálkoval. Jen s větší razancí, než zamýšlel a rozbil tak sklo od vitríny se vzácnými přísadami.

Při druhém pokusu zaútočil míček na starožitnou lampu. Třetím terčem se stal Hermionin nos. Na počtvrté zasáhl vázu s květinami. Pátý pokus pohltily plameny v krbu. Šestý vysklil okno, které se ale samo okamžitě opravilo. Sedmý míček zdevastoval akvárko s Oskarem, Severusovou stříbrnou rybičkou a osmý pokus už Hermiona nevydržela.

"V nejlepším se má přestat," smála se na celé kolo.



Spokojeně oddychoval a užíval si volný sobotní den. Hermiona opravila eseje a uvařila kávu, jejíž lahodná vůně probudila Severuse.

"Má oblíbená," pronesl spokojeně a přivoněl k temné hladině v jeho zmijozelském hrnku. Pohledem mimoděk zavadil o velmi povědomou věc. Na stole stálo šest hracích kostek a jeden stříbrný kalíšek.

"Dneska nebudu devastovat obývací pokoj?" rýpnul si a pokynul směrem k připraveným předmětům.

"Ne, zvolíme raději něco mírumilovnějšího," culila se Hermiona, "hru v kostky. V každém kole máš tři hody, cílem je dát dohromady určitou konstelaci, které se říká figura. Po prvním hodu můžeš buď házet opět všemi kostkami, nebo jen některými. Figury jsou následující:

Numero, což znamená alespoň tři stejná čísla.
Dveře, Dvojdveře, Trojdveře, tedy jeden pár, dva páry nebo tři páry.
Tripl, dva triply jinak také jedna trojice, či dvě.
Čtverec, jak už název napovídá, čtveřice jednoho čísla.
Procházka neboli postupka od jedné do pěti.
Túra čili lepší procházka, dokonalá postupka od jedné do šesti.
Pyrožky či pyramida čítající tři stejná čísla, dvě jiná a jedno na vrch.
Hirošima obsahuje šestku a pět jedniček.
A na závěr Generál neboli šest stejných čísel."


Severus mlčky přijal kalich s kostkami, zatřásl, postavil na stůl dnem vzhůru a zvedl. Usmívaly se na něj tři pětky, dvě dvojky a jednička - krásná to pyramida. Hermiona nevěřícně zakroutila hlavou, a protože Severus nechtěl na svém skóre nic upravovat, byla na řadě. Po hodině hraní Severus s pyšným výrazem připsal na své konto druhého Generála a pojistil si tak jednoznačné vedení. Jaksi se manželce pozapomněl zmínit, že za svých mladých let se kostek něco nahrál.

2 komentáře:

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)