středa 10. prosince 2014

Den desátý

Severus touží po jediném, dát si večer nohy hore a sklenku něčeho dobrého k tomu, bude mu však přáno?

Věnování a mé díky náleží Claire



Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.

Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.

10.12.

S blížícími se vánočními prázdninami začínali být studenti čím dál rozvernější. Sem tam snad dokonce zapomínali na pověst obávaného profesora lektvarů. Severus tak přicházel každým dnem unavenější a unavenější a už se těšil, až alespoň část těch nevychovanců odjede domů. Rozhodl se vynechat večeři ve Velké síni, raději poprosí Winky a vychutná si ji soukromí se sklenkou whiskey jako bonus. Možná se dvěma. Dal si dlouhou uvolňující sprchu. Nenamáhal se s oblékáním a v županu se uvelebil na pohovce. Protože neměl hlad, večeři přeskočil a přešel rovnou k uklidňujícímu nápoji.

Lahodná chuť s hořkou tečkou a oheň praskající v krbu ho pomalu ukolébávaly. Ještě než zavřel oči, zaregistroval nenápadně se tvářící balík v tmavě hnědém papírovém obalu. Jeho tvar byl podivný a zvolená barva papíru zapříčinila, že prakticky splynul s podlahou.

Severus odmítl vstát kvůli takové prkotině, však on tam tu chvíli počká a stejně to zaručeně bude nějaká další hovadina do sbírky. Nebo něco, co ho vytočí. Opřel si hlavu a odporoučel se do říše snů. Zapomněl ovšem, že v ruce stále drží sklenku, byť prázdnou, a tak ho o pár vteřin později vzbudil zvuk rozbíjejícího se skla.

Severus s sebou leknutím trhl, zaklel a pokusil se opatrně vstát, aby sáhl pro hůlku a napravil způsobené škody. S němým úžasem sledoval, jak se na již zmiňovaném balíku rozškubl obal a do vzduchu vylétlo košťátko s lopatkou. Plastová dvojka si to nasměrovala rovnou k rozbitému sklu, zametla všechny střípky a vyhodila je do koše. Potom se složila na zem a do ticha zazněl vlezlý ženský hlas:

„Váš nepořádek zmizí dřív, než řeknete Šust! Máte-li zájem o další naše výrobky, najdete nás nově na Příčné hned vedle Prvotřídních potřeb pro famfrpál!“


Konečně něco, pro co najde Severus uplatnění. Jen doufal, že tento slogan nezazní po každém úklidu!

6 komentářů:

  1. Moc díky za další díl a nenašlo by se jedno takové košťátko s lopatkou i pro mě. :-) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejky - jestli ono se nejednalo o prototyp. Zeptám se Severuse, třeba by ochotně půjčil :)

      Vymazat
  2. To chci taky!!! v nějakém větším provedení - na tupé lidi kolem mě :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, na ty to bude chtít něco účinnějšího :D

      Vymazat
  3. Mami: aj mne by sa také niečo zišlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připisuji na dárkový pořadník, respektive zápůjční :D :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)