sobota 20. prosince 2014

Den dvacátý


Severus to nemá lehké, jeho "trápení" se sice chýlí ke konci, ale obávám se, že hněv v případě prozrazení, bude zdrcující. Dnešní dárek mám na svědomí já osobně


Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.



Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.


20.12.

Severus Snape dostal za uplynulých dvacet dní celou řádku darů. Našly se takové, které mu udělaly radost, ne že ne. Narazil na pár zákeřností, byl mile i nemile překvapován. Ale díky poslednímu dárci se ujistil, že celou tuhle dárkovou akci má někdo na svědomí. Byl pevně rozhodnut najít a potrestat autora, protože profesor Severus Snape, lektvarový mistr, není nikomu pro legraci! Jeho snaha vypátrat záškodníka však byla dnes narušena. Sobotní den se nesl ve znamení odjezdů studentů. A neděle nebude jiná. Na vše je potřeba dohlížet, vše se musí zorganizovat, vánoční přípravy vrcholí a Minerva se letos rozhodla neponechat nic náhodě a zapřáhla i věčně remcajícího Severuse, který se tomuto, podle něj naprosto nesmyslnému, frmolu dokázal rok co rok zdárně vyhýbat.


Vracel se unavený do svých komnat a jeho plán zněl: sprcha, pyžamo a postel. Ještě ani neviděl dveře, když zaslechl divné štrachání. Z kapsy schované v záhybu hábitu vytáhl hůlku a léty praxe vytrénované smysly se zbystřily. Připraven na střet s potencionálním nepřítelem zahnul za roh, aby stanul tváří v tvář obrovskému plyšovému medvědovi s rolničkou v ruce. Chodící chlupatec plný slámy v životní velikosti měl kolem krku rudou mašli a na břiše nápis I Love You. Jednoduchým kouzlem ho Severus zmenšil na kapesní velikost, zvedl ho ze země a v pracovně ho dal do šuplíku psacího stolu. Možná se mu někdy bude hodit. Třeba až v pomatení smyslů nebude vědět, co dát Minervě k narozeninám. Podobnou serepetičku určitě ocení. Na rozdíl od něho. Nebo by ho mohl použít jako takovou malou záminku či návnadu, protože ho právě napadlo, že s řešením svého detektivního problému by mohl začít u bradavické ředitelky. Kdo jiný by měl mít lepší přehled o dění v prostorách školy? Musel sám sebe pochválit za geniální mozkové buňky! Věk bylo sice jen číslo, ale sem tam dávalo znát, že už není nejmladší. Dnes však usínal na výsost spokojen sám se sebou. 

2 komentáře:

  1. Mami:-) už to na neho doľahlo...už zbiera plyšákov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D kruci - Severus Snape sbírá medvídky, to se nesmí rozkřiknout :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)