pondělí 8. prosince 2014

Den osmý

Co myslíte, narazí dnes Severus na něco, co mu udělá radost nebo ho to naopak nadzvedne ze židle?


Velký dík a věnování patří Sevii a Claire



Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.


Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.

8.12.


Pondělí, začátek pracovního týdne. Pro profesora Severuse Snapea průměrný den, složený z výuky, dozoru na chodbách, školních trestů, opravování esejí a také osmý den v řadě, kdy na něj čeká nějaké překvapení. Zatím netuší, že věci jsou pouze na začátku a na tenhle měsíc bude vzpomínat s velice smíšenými pocity. Už několikrát byl vyveden z míry na mnoho způsobů. Dnes tomu nebude jinak. Zrovna obědval ve Velké síni, když před ním přistála sova s malou obálkou a hned vzápětí druhá s větším balíkem. Pošta přišla i jiným v místnosti, ale u ostatních to nevyvolalo tolik nežádoucí pozornosti. Doslova na sobě cítil pohledy bezpočtu zvědavých očí a nešlo přeslechnout šuškání, které se neslo síní. Nechal jídlo nedojedené, sebral své zásilky a raději zmizel.

Zabouchl za sebou dveře, z výšky dosedl do křesla, větší balík odložil stranou a vztekle roztrhl obálku, natolik neobratně, že obsah přetrhl vejpůl. Dva kousky barevné kartičky se vznesly do vzduchu, znovu se spojily v jednu a obdélníková, po čokoládě vonící, pozvánka mu přistála na klíně. Text hlásal:

Je nám velkou ctí pozvat pana Severuse Snapea na exkluzivní ochutnávku speciální vánoční edice Molton Lava Cake*. Krásné, nadýchané, čokoládové dortíčky čekají jen na vás. Jako součást ochutnávky dostanete krátký dotazníček k ohodnocení jednotlivých čokoládových zázraků, abychom mohli s vaší pomocí určit vítěze. Jako malý dárek potom dostanete domů celých šest kousků vítězného výtvoru. Těšíme se na Vás 25.12. v 13:00 v hotelu Milestone, Kensington Court 1, Londýn.



Severus by spíš ocenil pořádný kus masa. Nebyl velkým favoritem sladkostí. Jistě, zbožňoval zmrzlinu v takřka neomezeném množství, ale to bylo vše. I když musel uznat, dost nerad, že bábovička, ze které cosi čokoládového vytéká, a nádherné jahody měly něco do sebe a on vážně uvažoval o účasti.

Od lákavého přešel k neznámému. Tentokrát se o něco opatrněji pustil do rozbalování druhého balíku. V kartonové krabici byla… druhá krabice… a na jejím boku vyobrazen předmět, který Severusovi vůbec nic neříkal. Stálo tam: Lenovo IdeaPad U330p Grey**. Severus se zamračil, až se mu nad nosem prohloubila vráska. Neměl chuť rozbalovat obal, protože absolutně netušil, kam danou věc zařadit. Nejspíš to bude muset někomu věnovat. Jak najít vhodného adepta, když pořádně nevíte, co posíláte dál?

Ještě tu byla jedna možnost… zjistit, co to tu má a třeba by se mu to mohlo hodit… Odložil další přemýšlení na večer, teď byl čas podívat se na zoubek prvnímu ročníku Nebelvírů a ukázat jim, že vše, co o Severusi Snapeovi slyšeli, je jen slabý odvar skutečnosti.

* abyste měli představu, jak zmiňovaný dortík vypadá, zdroj



** a stejně tak notebook nesmí chybět (kachničky jsou dílem náhody, vůbec v tom nemám prsty, ale vážně!), zdroj zde


4 komentáře:

  1. Mami: mňam, dala by som si:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, už jsem u osmého dne plného dárků - jednoho krásnějšího než druhého. A tak si tak říkám, že bych asi měla jít balit. Čas trošičku pokročil. O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čas prchá jak splašená mrcha... kruci, kde jsem tohle vzala? :D balení zdar, nazdar :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)