středa 17. prosince 2014

Den sedmnáctý


Konečně se usmálo štěstí a Severus dostal dárek, který mu k něčemu bude!
Děkuji Claire



Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.

 Severus vytvořen pomocí ChibiMaker, křídla a dárečky staženy z openclipart.

17.12.

Rolničkové melodie se nedokázal zbavit ani další den. Díky Merlinově bolavé noze, že středa je velice náročná a neměl jedinou minutu klid, takže jeho mozek jel na plné obrátky a vlezlé notování dostalo utrum. Po večerce procházel bradavickými chodbami, napomenul Protivu, který natahoval drobné vánoční řetězy v takové výšce, že kdokoli by procházel, zakopl by o ně a zamotal se do barevně blikajících nesmyslů. O dva rohy dále sám nevěnoval pozornost tomu, kam šlape, a navezl se do rolničkové varianty Protivovy pasti, jejímuž nastražení nezabránil. S tichým klením zlikvidoval škody, oprášil si hábit a šel si svou raněnou ješitnost zhojit sklenkou bílého vína. Jen s velkou nechutí sám sebe přemlouval, aby se pustil do opravy hromady esejí. Chtěl se o své jízlivé a velmi trefné poznámky podělit se studenty ještě předtím, než jich většina odjede v pátek na prázdniny domů.

Ze šuplíku vyndal nové pero, otevřel kalamář s červeným inkoustem, namočil a… nic. Namočil znovu a výsledek byl stejný. Ponořil do kalamáře malíček a zjistil, že vyschl. Naštvaně se zvedl, zamířil ke skříňce, kde by měl mít uloženu zásobu inkoustu a tam ani kapka. Jen černý a modrý. Mohl ho kouzlem přebarvit, ale u této konkrétní značky pak docházelo k tomu, že výsledná červená nebyla vlivem magie tak červená, jak by rád. Spíš přecházela do oranžové a to přišlo Severusovi naprosto nedůstojné, ba co víc, až nechutné! Odmítal psát oranžovou!

Vztekle odhodil brk, promnul si namožený krk a vážně uvažoval o horké vaně na uvolnění, když z krbu vylétl malinký balíček. Bude ho muset zablokovat nebo přesměrovat! Ať jeho pošta klidně chodí jinému adresátovi! Dal by cokoli za den blaženého klidu. Znechuceně si odfrkl, ale potom stejně vstal a šel pro tu drobnou věc, protože zvědavost mu nedovolila zůstat stranou. Roztrhal obal a v ruce mu zůstal malý červený flakonek. To nemohla být náhoda!

Jaká byla pravděpodobnost, že mu přijde červený inkoust zrovna ve chvíli, kdy ho potřebuje, protože už žádný nemá? Ba co víc, na přiloženém papírku stálo, že mu právě bylo věnováno sto galonů této zářivě rudé tekutiny, kterážto se bude pravidelně doplňovati do přiložené skleněné nádobky, aby odpadla nutnost mít další sklo v zásobě. Jedná se o horkou novinku na trhu a ctěný profesor Snape byl vybrán jako jeden z exkluzivních testovačů. 

4 komentáře:

  1. To je ale super dárek! Nějaká varianta, kde by se sám doplňoval cukr a kafe by nebyla? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíme se zeptat Claire, třeba bude o něčem vědět! :D :D

      Vymazat
  2. Mami: ...a doplňovač bankového účtu...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)