středa 27. května 2015

recept - ňoky s rajčatovou omáčkou


Jednoduché, bleskově rychlé, chutné a s velkou řádkou variací. K obědu, k večeři, když není nápad... přesně s takovým minireceptem, který zvládne snad každý, dnes přicházím ☺



Ingredience:
noky, tortelliny nebo libovolné těstoviny dle vlastního uvážení a chuti
rajčatové pyré Valfruta (nebo jiná značka) 200g
sůl, pepř, oregáno, tymián
sýr - eidam, ementál, gouda, parmezán - cokoli vám chutná


Vybrané těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. To je ta nejtěžší část úkolu. Nerozvařit, nemít je nedovařené a jiné případné katastrofy. 

Na malé pánvi si ohřejeme rajčatové pyré, které okořeníme dle chuti. Já sáhla po soli, čerstvě mletém pepři, sušeném oreganu a tymiánu. Výhrou je i čerstvá bazalka. Pokud vám vadí kyselejší chuť rajčat, zjemněte kečupem, ale běhá mi mráz po zádech a to to jenom píšu. Přijde-li vám tato varianta chudá či obyčejná, dá se do omáčky přidat zelenina. Např. sterilovaná kukuřice, hrášek, podušené kuřecí či krůtí maso, tuňák, pokrájená šunka, žampiony, olivy... jak je ctěná libost. 

Podáváme s uvařenými těstovinami, posypané vybraným druhem sýra. Dobrou chuť, mně šmakovalo velice, byť je to v souhrnu otázka 15ti minut. Čas můžete urychlit tím, že místo studené vody, dáte do hrnce na těstoviny horkou



PS: nejedná se o žádné kulinářské veledílo, ale účel splní, chutnat chutná a že je to pro amatéry? Komu to vadí?

6 komentářů:

  1. Já noky tůůůze nerada. Takže pro mně těstoviny a palec hore, protože jednoduchá a rychlá jídla jsou pro někoho, kdo musí denně vařit, hotový poklad. Vždycky říkám mojí mamince, že jestli mi chce vážně udělat radost, ať mi přinese při příští návštěvě sklenici s hotovým jídlem :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já je zase tůůze ráda a vždycky si vzpomenu na nokovou diskusi v Pelíšcích. Souhlasím, rozhodně nevařím tak často, ale když už na to dojde, odmítám v kuchyni trávit hodiny. Rychle zpracovat, udělat a pak si smlsnout :) jsem ráda, že se nápad líbí, snad bude i chutnat :)

      Vymazat
  2. Noky som naozaj ešte nejedla. Krupicové halušky áno, aj halušky k perkeltu, aj zemiakové (bryndzové by som jedla nonstop), ale tipujem, že noky by mi chutili.
    Cestoviny sú pre mňa mňam. Asi s hocičím. A keď už zlyháva fantázia, tak aj nasucho, iba s maslom. Takým naozajstným, nie s ble ble margarínom.
    Vďaka za kukuk do Tvojej kuchyne ;-)
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou z bramborového těsta, je to další přílohová alternativa. Dobré jsou třeba se sýrovou nebo smetanovou omáčkou. Další těstovinový fanda? Momentálně na nich dost ujíždím :) Špagety bych mohla každý den. Na jakýkoli způsob :) já děkuji za komentík ♥

      Vymazat
  3. Noky mám ráda, je to fakt rychlovka a když ještě k tomu člověk sežene kvalitní a levné ke koupi, je to ideální. Taky nejradši dělám s rajčatovou omáčkou a se sýrem...nedávno jsem dělala s dýňovo-rajčatovou omajdou a super! Lucka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedám dopustit na ty z Lidlu. Mívají občas i plněné a to je teprve bašta! Klidně si je dám druhý den studené, jak píše Nad - jen přelité máslem a třeba posypané sýrem :) Dýňovo rajčatová? To zní vážně skvostně! Až z toho dostávám hlad ;-)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)