neděle 10. května 2015

The Blacklist - Plán - díl 5.


Máme tu neděli a s ní přichází nová kapitolka. Proč se Lizzie setmělo před očima? Co se semlelo a kam to povede? Trocha napětí pokračuje i dnes. Ať se vám líbí ☺


Párování: Lizzington = Red/Lizzie
Betace: Wixie (které tímto děkuji)
Rating: není
Počet kapitol: 10 (9 787 slov)



Shrnutí: Kde končí nenávist a začíná láska? Jak snadné je překročit tuto hranici, a jde-li to tam, dá se i zpět? Aneb Elizabeth má plán, ale sejít z cesty je snazší, než si bude kdy ochotná přiznat.

Prohlášení: Povídka vychází z událostí do osmého dílu druhé řady. Nebere v úvahu žádné skutečnosti ani teorie, které budou rozvíjeny v dílech dalších. Všechny postavy, které k datu 28.12.2014 figurovali v seriálu The Blacklist stanice NBC, náleží jejich tvůrcům. Všechny přidané jsou smyšlené. Fan fikce nevznikla za účelem zisku. Píšu pro sebe, pro své čtenářky a pro zábavu.

V povídce se mohou objevit anglické výrazy nebo i celé věty, protože někdy je prostě originál lepší, výstižnější a vzhledem k předloze by překlad všechno zabil.



***5. VELKÁ CHYBA***



Bolelo ji na prsou, hlava třeštila a cítila nepředstavitelný zápach. Otevřela oči, podle všeho byla stále ve své koupelně, ale Red nikde. Chtěla zakřičet, jenže hlasivky ji neposlouchaly. Pokusila se zvednout. Když došlápla na levou nohu, obličej zkroutila v bolestivé grimase. Podívala se dolů a zjistila, že její kotník je od krve a má v něm zapíchnutou pořádně velkou třísku. Aby toho nebylo málo, ručník, který měla ještě před chvíli omotaný kolem těla, zůstal na zemi. V rohu koupelny si všimla rozpadlé skříňky. Doskákala k ní a vzala si odsud ještě ráno čistý župan. Když si utáhla pásek, zastavil se její pohled na lékárničce, která původně visela nad zrcadlem. Měla by si ošetřit zraněnou nohu, mnohem víc ji ovšem zajímalo, kde je Red. Z kuchyně k ní z ničeho nic dolehl zvuk zápasu. Zbraň, nutně potřebuje zbraň! Pod umyvadlem mívala krabičku s rezervní pistolí. Snažila se přijít na to, kam ji výbuch odsunul. Srdce jí poskočilo, když našla, co hledala. Zkontrolovala, jestli je nabitá, odjistila ji a pomalu, jak jen jí to noha dovolovala, se plížila ke dveřím. Respektive k místu, kde dřív dveře byly. Teď tu zůstala jen velká díra ve zdi vedoucí do její ložnice.

Obezřetně se rozhlédla, s revolverem připraveným, a vešla. Zvuk rozbíjejícího se nádobí z kuchyně ji děsil. Bylo jasné, že není sama. Srdce jí bušilo jako o závod…

„Vážně sis myslel, že jsme totální kreténi?“ vysmíval se mužský hlas. Elizabeth okamžitě poznala Paula Hooka. Drsnější z dvojčat.

„Záleží na tom, co se chystáte udělat,“ odvětil suverénně Red. Jistě, pán situace za všech okolností! Lizzie protočila oči. Až tohle skončí, nejdřív mu padne do náruče a hned potom mu zakroutí krkem. Nebo naopak!

„Výborně, rovnou k věci,“ připojil se třetí hlas, který s největší pravděpodobností patřil Peterovi.

„Navrhuji prohnat ti hlavou kulku a jít si pohrát s tou sympatickou dračicí vedle,“ provokoval neuváženě Paul.

„Měl bych lepší nápad,“ ozval se Peter, „přivedeme ji sem a ať se pan Reddington kouká, aby z toho taky něco měl.“ Elizabeth jejich smích naháněl hrůzu. Přitiskla se zády ke zdi, snažila se zhluboka dýchat a vymyslet nějaký plán. V obrazovce od televize viděla odraz toho, co se v kuchyni odehrávalo. Red seděl na židli. Ruce měl zřejmě spoutané za zády. Přes jedno oko a tvář měl tmavou skvrnu, zřejmě od krve. Sako neměl, vesta a košile byly dost špinavé. Kravatu mu nechali. Paul stál s pistolí v ruce Redovi nejblíže. Petera viděla jen zezadu. V rukou nic neměl, ale zbraň mohl mít za pasem nebo jinde. Moment překvapení byl na její straně. Přesto jí bylo jasné, že nebude tak rychlá, aby zvládla zneškodnit oba dva těsně po sobě. Nemohla tam neuváženě vlítnout. Rozhodně ne ve svém současném stavu. Musí přijít s něčím jiným.

„Mlčíš? A já myslel, že máš odpověď na všechno,“ vysmíval se Redovi Paul Hook.

„Řekněme to asi takhle,“ nadechl se Reddington k reakci. „Měl jsem v plánu uzavřít s vámi velmi výhodný obchod, na kterém byste vydělali vy i já. Jak se zdá, budu nucen svou nabídku přehodnotit a místo dohody vás zlikvidovat.“

„Spíš předhodit FBI. Vážně si myslíš, že o tvém bratříčkování nikdo neví?“ postavil se před něj Peter.

„Neříkal bych tomu zrovna bratříčkování,“ nasadil Red samolibý tón a odměnou mu byla pořádná rána pěstí.

„A jak bys tomu řekl?“ zeptal se Paul, když Peter od jejich zajatce poodstoupil.

„Oboustranně výhodná dohoda,“ pokrčil rameny Reddington. Lizzie se začínalo dělat špatně. Nedokázala vymyslet nic kloudného, vyjma kamikadze akce. Z ničeho nic ji cosi přimělo podívat se směrem ke koupelně a tam stál Dembe s prstem na rtech, aby naznačil, že má mlčet. Nikdy nikoho neviděla raději. Bylo jí úplně jedno, jak se sem dostal, rázem vypadala celá situace mnohem méně beznadějně. Elizabeth ukázala na televizor a vysoký černoch přikývl. Rychle vyhodnotil, co viděl, a vojenskými posunky dal znamení – připrav se, jdu první a ty hned za mnou.

Všechno se seběhlo nepředstavitelně rychle. Než se dvojice útočníků stihla vzpamatovat, ležel Paul na zemi s dírou v hlavě a Peter klečel na kolenou a křičel: „Vzdávám se, nemám zbraň, vzdávám se!“ Dembe stál nad ním, s pistolí připravenou, kdyby se o cokoli pokusil. A Elizabeth odpoutala Raymonda.

„Postarej se o něj,“ kývl Red směrem k Dembemu a jeho rukojmí. Objal Elizabeth a políbil ji na čelo. Dembe mlčky spoutal zbylé dvojče a odvedl ho pryč. Z dálky byly slyšet hasičské houkačky.

„Dali si docela na čas,“ pousmál se Red, který je taky slyšel.

„Běž,“ řekla prostě. Pohled, který jí věnoval, nezapomene do konce svého života. Skrývalo se v něm tolik něhy, až se jí z toho chtělo dojetím brečet. „Zvládnu to, běž,“ zopakovala mu. Vtiskl jí letmý polibek a zmizel.

******

„Nehoda při práci?“ ušklíbl se Tom, když viděl, že Elizabeth pajdá.

„Sklapni,“ zpražila ho ostře a hodila po něm deku. Začínalo se ochlazovat. Hasičům nic vysvětlovat nemusela, stačilo ukázat odznak. S Cooperem to bylo horší, ale naštěstí měla jednotka své priority. Prostě se to přidalo na seznam napadení člena týmu v souvislosti s prací na případu. Tělo Petera Hooka se zatím nikde neobjevilo a ani o Redovi tři dny nikdo neslyšel. Elizabeth nepochybovala o tom, že z pana Hooka bude exemplární případ pro všechny, kdo by chtěli Reddingtonovi v budoucnosti zkřížit cesty a jako bonus od něj zajisté získá informace, za které chtěl původně zaplatit.

„Tatíček se zase vypařil?“ vrátil ji Tom do přítomnosti.

„O čem to žvaníš?“ obořila se na něj.

„Ale no tak, ty vážně věříš tomu, že nejsi jeho dcera?“ navzdory své pozici vězně se Tom usmíval. „Proč by to jinak všechno dělal, přemýšlej.“

„Může mít milion jiných důvodů,“ bojovala s chutí ho zastřelit. Pár věcí by to vyřešilo.

„Jmenuj mi alespoň jeden,“ dobíral si ji její manžel. Tedy, teď už jím nebyl, sňatek nechala anulovat. Těžko mohla být vdaná za někoho, kdo de facto neexistoval.

„Slib daný jejímu otci,“ vešel do dveří Red a Lizzie se s leknutím otočila.

„Překvápko,“ bavil se Tom.

„Rede,“ vydechla překvapeně.

„Tohle byla chyba, Lizzie. Velká chyba,“ řekl. V jeho hlase byla známka něčeho, co Elizabeth naznačovalo, že ho zklamala.

„Omlouvám se,“ připadala si jako malé dítě nachytané s cigaretou na zadním dvorku.

„Klíče,“ natáhl k ní ruku. Jeho hlas nepřipouštěl námitky ani jakoukoli diskusi. Bez zaváhání mu podala klíče od pout. „Počkej venku,“ vyhodil ji.


„Taťka se zlobí,“ popíchl ji Tom. Pro něj bylo zábavné vidět Elizabeth v úzkých. Ta se otočila na podpatku a odcházela. Venku narazila na Mr. Kaplan a Dembeho. Zůstala stát u zábradlí a pozorovala vodní hladinu. Vítr jí cuchal vlasy. Kam se to dostala? A co bude dál? 

10 komentářů:

  1. Kam jsme se to dostali? Zízám! Přestřelka super :D Ale jak Red vystopoval Tomovu skrýš?
    Liz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do pořádného průseru jsme se dostali :D Jak ji Red vystopoval? Nechal Liz sledovat :) Nejspíš :)

      Vymazat
    2. Já s tím nemám nic společného! :D Liz

      Vymazat
    3. Tamtu Liz :D ne tebe :D :D

      Vymazat
  2. Napínavé jako kšandy, parádní kapitolka, jako vždy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím si dát bacha, abych vás nenapínala zase moc, byste mi praskly (dvě dámy) a co já potom?? :D

      Vymazat
    2. Nafoukla by sis nás :D Liz

      Vymazat
    3. Připravím si pumpičku, čistě pro jistotu :D

      Vymazat
  3. Aké dve dámy? �� Sa hlásim, nie?
    Trochu sa to skomplikovalo, ešte aj Tom. Vidím to s ním bledo. A Liz dostane po zadku.
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anooo - moje trojice je kompletní ♥♥
      :D že by měl Red rád trochu sado/maso praktik? :D No a Tom? Kéž by to s ním tak bledě viděli i scénáristé druhé řady... bohužel :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)