úterý 18. srpna 2015

recenze - Avengers: Age Of Ultron


Už od okamžiku, kdy jsem zjistila, že tam bude hrát James Spader, bylo jasné, že tenhle film musím vidět. Jakmile se objevily upoutávky, bylo definitivně rozhodnuto! I když mě minul první díl a Thor 1,2 rovněž. Ničemu to nevadilo






Režie: Joss Whedon
(jestli sledujete Teorii velkého třesku, už jste se  s tímto jménem určitě setkali. Sheldon ho moc rád zmiňuje ☺ Joss stojí např. za těmito projekty: Firefly, Buffy, Dům loutek, Chata v  horách, Agents of S.H.I.E.L.D.)

Scénář: To jste určitě nečekali - Joss Whedon!

Hudba: Brian Tyler, Danny Elfman
(Brian má na triku: Expendables 1-3 plus připravovanou čtyřku, Constantina a celou řádku velmi zajímavých filmů i seriálů. A Danny? Vážně musím toho pána představovat? Temné stíny, Alenka v říši divů, Hellboy, Karlík a továrna na čokoládu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Chicago, Muži v černém... budeme tady dlouho!) 

Žánr: akční, dobrodružný, sci-fi

Délka: 141 minut
Rok výroby: 2015
Země původu: USA

V hlavních rolích: Chris Evans/Captain America, Chris Hemsworth s kladivem, Robert Downey Iron Jr. Man, Mark Hulk Ruffalo, Scarlett Johansson v sexy černé kombinéze, Jeníček Jeremy Renner (jo, já vím, že tady Jeníčka nehraje!), Samuel L. Jackson a jeho mega super chřaplák... a ano... sedám si na zadek... miláček... James Spader! a další a další...


Trailer anglicky s českými titulky:





Anotace z československé filmové databáze:



Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů.


image source
http://posterposse.com/wp-content/uploads/2015/04/Age-of-Ultron-poster.jpg


Vendi recenzent amatér:


Začneme očekáváním: 

Mám Marvelovské filmy ráda. Většinou mě baví. Avengers a Thorovi jsem se vyhýbala kvůli jistému pánovi, který se jmenuje Tom Hiddleston. Dvojku jsem prostě musela vidět, protože mou závislostí vedle AR (Alan Rickman) je i James Spader, především díky seriálům Kauzy z Bostonu (Boston Legal) a The Blacklist (český překlad a dabing odmítám registrovat, je to urážka nejen dobrého, ale i průměrného vkusu!) Iron Man je můj miláček, ještě jsem se nedostala k trojce, ale to napravím v zimě. Takže jsem čekala průměrný akční zážitek, sem tam trochu vtipu a božský hlas Ultrona coby korunku všeho.

Výsledek:

Now I´m free… Ultronovské entrée nemělo chybičku. Ten hlas… TEN HLAS mě usadil už u upoutávky v kině! Jak řekne Strings… propadám se do vlastního vesmíru… ale to asi nebude adekvátní recenze, což?

Přemýšlím, jak začít, abych nikoho neurazila, ale ono to asi dost dobře nepůjde. Pardon! Nuda. Vážení… nuda! Iron Man umí hlásit podstatně víc. Hulk byl nemastný neslaný a jemně hysterický. Ale tak, má nárok, dobrá. Jeníček… sorry – Hawkey – hned po Ultronovi miláček. Zbytek tak nějak více či méně zdárně sekunduje. Jen kapitán Amerika je slaďáček, který mi trošku vadí.

Jak se spustí akce (hurá!), jdou výhrady stranou. Dokonalá hudba všechno podtrhuje a já spokojeně hltám obrazovku/plátno. Proto na tyhle filmy koukám! Proto je mám ráda! Jen škoda, že se to začne hýbat až 40 minut před koncem. Ta předehra, chlapi, ta předehra. Nejde vám a nejde! Přitom je to tak jednoduchý!

Nebýt Ultrona, vzdám to někde v polovině. Nemastné, neslané, utahané… Pobavil souboj Big Iron Mana s Hulkem a pak scéna, kdy se ostatní pokouší zvednout Thorovo kladivo. Ten jeho vyděšený výraz ve chvíli, kdy se kapitánovi America decentně pohnulo! Au-SPOILER.


Dvd si stejně koupím, protože prostě James Spader… ale jinak slabých 70% a to jsem ještě hodně štědrá. Nejsem ráda kritická, ale pokud má něco takovou propagandu, jakože tohle mělo řádnou, pak by to ale také mělo svému jménu dostát a tady se tak nestalo. Je mi líto!  


image source
https://cz.pinterest.com/pin/502573639641394797/

4 komentáře:

  1. Takže co jsme se vlastně z recenze dozvěděli? Že Spader je TOP! :-D Nikdy nezapomenu na náš hlasitý projev v kině :-D Pod recenzi bych se klidně podepsala. Nic moc film, kapitán Amerika... bože, mohl by se už přestat tvářit jako právě narozené děcko? Tony trochu zklamal, Thor a jeho hříva..., ufňukaný zelený obr, drsná Vdova, která si svoji drsnou nabušenost někde zapomněla a pak ten, co, má superhrdinství jako brigádu, tomu všemu velí Samuel, kterýho po Kingsmanovi nedokážu vidět jinak než jako ušišlanýho excentrika, který se chystá zničit svět... a pak Ultron, který tahá za nitky, aby se to nerozpadlo (pardon! vždyť on už je freeeee!) a zachraňuje to jeho kovová prdelka a chůze, která nápadně připomíná tu Reddingtonovu. Jaká to náhodička! Úplně jsem dostala chuť se na to podívat znovu :-D wix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano - Spader je Top of ALL! :D to šlo prostě samo a naprosto spontánně :D Vystihla si to krásně... - jak řekneš Kingsman, vybavím si ohňostroj, Colina s deštníkem a Samuela, co si šlape na jazyk :D no strings on me!! :D auuuu - už aby bylo dvd - chci ten hlas! já si to snad najdu jako mp3 do telefonu na budík! Vidět ho v tom obleku, ve kterém natáčel? Žeru jeho lýtka! :D A ten typický Redovský postoj - nohy od sebe, hlava na stranu... a to pozadí... ach.. google :D :D

      Vymazat
  2. a môžem sa spýtať čo máš proti Tomovi? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D vysvětlení v rubrice Střípky z cest/ Střípek šestý - jinak ve zkratce - ten pán se mi prostě nelíbí :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)