čtvrtek 12. listopadu 2015

recept - špagety se sušenými rajčaty


Znáte mě... preferuji jednoduchá a rychlá jídla. Proč? Protože se mi zpravidla nechce stát dvě hodiny u plotny. Přijdu, nakrájím, uklohním, naservíruji a maximálně do třiceti minut odcházím! A takový recept tu mám i dnes aneb co dělat, když vám zbudou těstoviny ☺


Což se u nás stává poměrně často, neboť odhadnout adekvátní množství se nám nedaří. Nevadí. Proto je tu (mimo jiných) např. i tento recepis. Připravíme si:

těstoviny - nejčastěji špagety, ale jde to i z jiných
olivový olej
střední cibule
sušená rajčata - buď v oleji nebo ne, záleží na vás
sýr - nejlepší je parmezán, ale pokud není, trocha "obyčejného" eidamu postačí
alternativy - česnek či bazalka, které můžete přidat na zpestření


Cibuli nakrájíme nadrobno. Osobně ji nedělám na kostičky, ale na čtvrtky, které pak krájím na jemno. I sušená rajčata si pokrájíme na menší kousíčky, aby se nám vše dobře promíchalo a taktéž jedlo. Případně můžete přidat plátky česneku. 

Na hlubší větší pánvi (zvolte velikost podle počtu porcí) rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibulku. Když je skoro hotová (někdo rád jen zesklovatělou, jiný trošku přichycenou), přidáme rajčata. Pokud máte sušená rajčata v oleji, můžete dát i čajovou lžičku nebo dvě oleje, ve kterém jsou naložená. 


Na závěr vmícháme špagety a prohřejeme. Podáváme posypané sýrem. 

A to je vše, přátelé. Jednoduché, rychlé, výborné a osobně je zbožňuji i studené Ať vám chutnají


2 komentáře:

  1. Jak je to rychle a snadno, tak to já můžu. Navíc to vypadá velmi jedle :-).
    P.S: pěkné zimní pozadí! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen vypadá, vážně o i jedlé je! A dá se tak využít zbytek těstovin. U nás se většinou dělají jako příloha k omáčkám a ze zbytku se pak dělá těstovinový salát nebo právě podobné rychlovky :)
      Díky, už to chtělo změnu :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)