úterý 15. listopadu 2016

recenze - Dítě Bridget Jonesové


Nejdřív jsem si říkala, že to nebude nic pro mě. Renée vypadá, že má nejlepší léta za sebou a její obličej už dávno nepřipomíná střelenou třicítku z prvních dvou dílů. Nevím, zda za to můžou často spekulované plastiky, nebo genetika. Nepřísluší mi nic z toho soudit. Vládly jisté rozpaky, nicméně... už to dělám zase - chci vyzradit pointu v úvodu! 

Děkuji Wixie za to, že mě do kina vytáhla (dokonce v Dublinu, takže bez titulků! a já rozuměla většině - jupí!). 

zdroj obrázku klik




The Bridget Jones´s Baby


Režie: Sharon Maguire


Scénář: Helen Fielding (autorka knižní předlohy), Dan Mazer, Emma Thompson (hraje ve filmu gynekoložku)  


Žánr: komedie, romantický

Délka123 minut
Rok výroby2016
Země původu: Velká Británi, Francie, Irsko, USA


V hlavních rolích: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Emma Thompson, Shirley Henderson, Sarah Solemani a další


Trailer anglicky s českými titulky:


Anotace z československé filmové databáze:


Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo.

Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná.



zdroj obrázku klik

Vendi, recenzent amatér:


Začneme malou zajímavostí. Trošku nás překvapilo, že lístky do kina (Dublin, kino Savoy) se nekupují na konkrétní místa. Kdo dřív přijde, ten dřív sedí. Paní nás ještě ujišťovala, že film už běží měsíce, takže nebude narváno. Co myslíte? Bylo! Ale my jsme naštěstí přišly s předstihem J

K filmu samotnému. Jsem nadšená! Opravdu a nefalšovaně nadšená a už po dojetí titulků jsem měla chuť vidět to celé znovu. A mám ji stále.

Tolik fórků, vtípků, narážek, božských scén a zmatků! To se hned tak nevidí. Film za celou dobu neztratil energii ani spád a to je obdivuhodné! Zvlášť u třetího dílu. Fanoušci knih by mohli namítnout, že se film dost rozchází s knižní předlohou, ale víte co? Nesejde na tom. Knihy jsem nečetla a ani se na to nechystám. Nepředpokládám, že by byl další díl, nicméně tenhle neměl jedinou chybičku.

Zajímá vás, kdo je nakonec otcem? Prý ani sami herci to nevěděli do poslední chvíle, neboť se natočily dva různé konce a autoři mlžili co nejdéle to šlo. Tomu tedy říkám umění udržet napětí. A nejhorší je, že člověk tak nějak… fandil oběma!

Uděluji krásných 90%. Tohle se povedlo na výbornou! Udržet rozesmátý celý sál v průběhu celého filmu se povede málokomu a tady jste skoro měli nutkání na konci zatleskat… Skvělé, skvělé, skvělé!

PS1: Emma coby sarkastická gynekoložka hlásí nejvíc! 
PS2: Viděli jste? A jak se líbil vám? ;-)


8 komentářů:

  1. Nevidela som, ale \rejme musím napraviť :-D
    Ďakujem Tebe za recenziu a wixie za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsi mne svým nadšením nakazila, že jsem se silně nedůvěřivým přístupem shlédla. A téměř pode všechno, cos uvedla bych se asi i podepsala. Ovšem celou dobu jsem měla problém...poměrně značný... uvěřit, že Bridget je 43!!!! A čím víc šotkovala a dělala grimasy, tím větší problém to byl. Kéž by tak scénář předepisoval Renéé mít na hlavě po celou dobu natáčená kbelík (a materiál nerozhoduje). Takhle, bez krytu, připomínala nejvíc malé, scvrklé a vysušené hlavičky zemřelých protivníků, které coby fetiš shromažďují některé pralesní kmeny v povodí Amazonky....
    143? Klidně bych je odsouhlasila...naštěstí tenhle hrůzný zážitek vybalancují šarmantně prošedivělí mužští protagonisté a film jako takový mi to neznechutilo...

    Emma je bezkonkurenční - ta mi sedla nejvíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem dobrá! :D
      že jo? Netuším, co má s obličejem, ale i nepatrně sešlý a pohublý Colin vypadal mlaději :) jediný nedostatek ve filmu, ale vyvážila to opravdu Emma a její hlody plus ostatní vtípky, kterých tam byl přehršel - I´m zorbing with Ed Sheran!:D :D

      Vymazat
  3. Som tu a hlásim : film skuknutý. A ideme na to!!! Ide sa kritizovať ;-)
    Ešte upozornenie, kto film nevidel, budú SPOILERY ;-)
    Celkovo film hodnotím ako veľmi dobrý, kupodivu nešiel nápadom dole, ako to už väčšínou býva pri X tom pokračovaní. ALE...
    Všimla si si, do filmu násilne vpašovanú LGBT líniu, ktorá s dejom nemala nič spoločné a bola akurát rušivým elementom?? Kvôli tomuto si film už druhý raz určite nepozriem.
    Keby matka Bridget urobila scénu, kde pošle celý cirkevný zbor do teplých krajín, pretože svoju dcéru miluje, tomu by som uverila ľahko. Ale že do svojho rozhodovania zapojí čudných ľudkov.... Nemám nič proti inak orientovaným, vadí mi len fakt, že sa celý humbuk okolo nich zvrhol v prispôsobovanie väčšiny menšine... Ale to už je o inom.
    Fakt ale pecka bol pán Pravý Darcy, ako obhajca Pussy Riot... Hnus...
    Radšej nekomentujem...
    Čo sledovali tvorcovia filmu obsadením týchto úchyláčok??

    Skupina prípravy na pôrod a logický omyl cvičiteľky, keď zbadala dvoch pánov a tehotnú ženu, bol ešte v hraniciach znesiteľnnosti, dokonca vtipný.

    Nová šéfka Bridget je krásnou ukážkou, kam a za čím sa dnes ženú médiá, ale v rámci zábavy nemám problém.

    Od začiatku som tuho uvažovala, kto je otcom dieťaťa. Fešák Jack by sa mi pozdával, ale viac menej bolo jasné, že Mark ťahá za lepší koniec povrazu.
    Definitívne istá som si bola pri otázke Bridget, postupne obom možným kandidátom na otca, čo ak bude otcom ten druhý.

    Záver filmu dopadol mierne nejasne ;-) Bridget sa šťastne vydala za otca dieťaťa a druhý pán ostal ako rodinný priateľ ;-)
    Ostáva len dúfať, že na tejto nejasnosti nevybudujú tvorcovia filmu pokračovanie...

    Hm... čítam si recenziu po sebe a vravím si : Safra, veď mala byť pozitívna!!
    Film sa mi páčil, naozaj, len si musím odmyslieť "dúhový pride"
    Slušne som sa nasmiala.

    Ešte k pokrčenej tváričke Renée. Myslím, že série priberania a chudnutia si vybrali svoju daň, plus, tipla by som v tvárovej časti nejaký ten botox. Miestami mi Renée očami pripomínala Buda Spencera.
    Pohybmi mi niekedy pripomenula protagonistku istej, už dávno prefláknutej, reality show Mojsejovci, tetu Agi (od 1:10)

    https://www.youtube.com/watch?v=UsZZKaSydsc

    Ďakujem za tip na film, teším sa nabudúce.


    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jáj! :D to je mi dlouhé počteníčko - víš, chápu tvé výhrady, nicméně za sebe musím říct, že abych nad tím přemýšlela takhle do hloubky, tak na to nemám sílu. Užila jsem si dva charismatické hlavní hrdiny, vtipné hlášky, kroutila hlavou nad tím, jak sešla Renée a víc jsem to nerozebírala :)

      Vymazat
    2. No áno, máš pravdu. Ak na film pozerám takto, bavila som sa!
      Skrátka na mňa podprahové info funguje opačne. ;-)
      nad

      Vymazat
    3. :D vidíš a já jsem tak ráda, že se dostanu do kina nebo k filmu, že mi podprahové vnímání vypne nebo ho vůbec nemám :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)