úterý 20. prosince 2016

Advent 2016 - U madam Larissy IX.


Předposlední sladký dílek je tu. Baví vás letošní advent? Musím říct, že mne tvorba bavila. Maličko jsem si rozšířila obzory, slintala o sto šest a bavila se. Snad i vy ;-)


online tvorba nápisů



Betace: Claire
Počet kapitol: 10 různě dlouhých
Rating: Ale kdeže… ne
Párování: Možná, cíleně však nikoli

Shrnutí: Deset krátkých příběhů pro adventní čas roku 2016. Koho byste tipli na jakou sladkost? Čím ta či ona postava ze světa HP hřeší? Všichni se dříve či později zastaví v čajovně U madam Larissy a vy budete u toho. A kde se ona čajovna nachází? To vám neřeknu, stejně by vám to k ničemu nebylo. Kouzelníci to dávno vědí a mudlové? Ti by ji nepoznali, ani kdyby do dveří narazili čelem!


zdroj konvice a hrnečku


díl 9. - creme caramel


Že zní ten název vznešeně až noblesně? Inu a přesto, nebo možná právě proto, si na něm pochutná někdo, do koho byste to zdaleka neřekli! A dnes dokonce ani nebudeme U madam Larissy. Vrátíme se na skok do starých dobrých Bradavic.

Cože? Jo, aha! Vy nevíte, co creme caramel je? Dobrá, tak začneme tady, protože tato minipovídka je takovou malou exkurzí do cukrářského světa. Jak jsem zmínila v úvodu - zní to snobsky a vznešeně. A přitom je to de facto úplně obyčejný pudink. Samozřejmě, že si z vás nedělám legraci. Jenom maličko. Jedná se o nepatrně vylepšený pudink. Lepší?

Jméno mu dává tenká vrstva tekutého karamelu na povrchu, která ho dělá výjimečným a dokonalým. A ne, nikdy jsem ho nejedla, jen tu slintám na obrázek a to mi bohatě stačí. Naprostá oku lahodící dokonalost. Jak se dostala do Bradavic? Coby spěšná zásilka velmi speciální dodávky. Ano, madam Larissa zasílá i na dobírku. Ovšem jen v omezeném množství a jen některé  druhy ze svého sortimentu. I kouzelníci mají omezené možnosti a kapacity. Věřte tomu nebo ne.

zdroj obrázku

Čili už víte, co se bude mlsat. Leč kdo bude mlsat? Schválně, koho tipujete? Severus už byl, Albus též, Minerva rovněž, Pomona také, dokonce i Sybilla. Nepůjde o profesora. Dnes se vydáme do tmavých kamenných studených chodeb bradavického hradu. No tak, Severus už byl, je to o tři řádky výš! Ne ne. A navíc, našemu mlsalovi kape… ne na karbid! Hernajsky, s vámi ty blížící se svátky dělají divy! Soustřeďte se maličko. Na vousy mu ten karamel kape a Severus by neoholený nevyšel ven. Leda by to vyžadovala situace a on byl nucen k přestrojení. Ne ne podruhé.

Že vás napadl Hagrid? A ten by se v chodbách kde vzal? Bradavický šafář by přece hřešil ve své hájovně a nemyslete na prasečinky! Já tu mluvím o jídle! O maně nebeské! O lahodném vanilkovém vyšlehaném smetanovém pudinku s voňavým karamelem na povrchu, který lepí a táhne se a přitom je tekutý a… chudák Filch je bez dezertu, protože se kochal a prohlížel si ho ze všech stran a úhlů a lžičkou nabíral karamel a lžičku následně olizoval a dál se kochal… až netrpělivá paní Norrisová šmátla packou po talířku a bylo vymalováno! Tedy, ona si na své přišla a co, že nejedla jako dáma, nýbrž lízala z kamenné podlahy?





2 komentáře:

  1. Tak paní Norrisové se ani trochu nedivím, taky bych po tom lákavém kopečku hrábla! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Prostě nemohla odolat, to se musí chápat :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)