neděle 2. dubna 2017

Temná strana - úvodní slovo


Prolog máme za sebou a ještě, než se pustíme do první kapitoly jako takové, je tu malé slovo úvodem, které nastíní některé souvislosti a objasní, kde se v ději nacházíme :) Jedná se o kratičkou záležitost, proto vás na ni nenechám čekat dva týdny a slibuji, že tentokrát jsem si vážně dala záležet na tom, abys jednotlivé kapitolky měli min dvě a půl stránky, nejlépe tři a kousek :)




Rating: zatím není a asi ani nebude - uvidíme - možná k závěru na jeden dílek

Párování: SS/GW (Severus Snape/Ginevra Weasleyová)

Stručná charakteristika: Když věci nejdou tak, jak bychom chtěli a všechny metody k dosažení cíle selžou, vyžádá si situace tu největší oběť. Nás samotné. Kam až jsme ochotni zajít pro správnou věc?

Betace: Claire  

Počet kapitol: 20-25



KRÁTKÉ SLOVO ÚVODEM

Harry Potter, Ron Weasley a Hermiona Grangerová místo nástupu do sedmého ročníku hledají viteály, Brumbál je mrtev, Severus Snape ředitelem v Bradavicích. Potud se držíme v souladu s předlohou. Naše další kroky však budou směřovat jinudy.  Ministerstvo vydalo vyhlášku, jejíž znění by se dalo tlumočit následovně:

Poslední, co kouzelnický svět potřebuje, jsou mladí a nezkušení kouzelničtí nedouci. Z tohoto důvodu byla školní docházka prodloužena z původních sedmi na deset let. Jaké však byly skutečné důvody pro toto nařízení? Voldemort zamýšlí udržet děti od rodin. Proč? Protože strach je mocná zbraň. Pokud budou vědět, že on má jejich děti, nezmůžou se na odpor. A o svéhlavost pubertálních dítek se postarají Smrtijedi mezi profesory v čele s ředitelem Severusem Snapem. A jeho strategie funguje.

Kam se nám zatoulalo Zlaté trio? Inu… nedostatek informací, vzájemné rozepře, stres, nejistota… nic nejde hned a tak se jim pátrání nepatrně protáhlo. Ginny nastupuje do sedmého ročníku, Ovce byly přesunuty do desátého. Společně s Lunou a Nevillem se stále snaží udržet Brumbálovu armádu, ale jak plyne čas a chybí zprávy o triu, všechny svírá beznaděj. Podle mudlovských měřítek je Ginny plnoletá, ale ne v kouzelnickém světě. Tam jí ještě podle nové vyhlášky tři roky chybí, neboť dřív byli kouzelníci plnoletí v sedmnácti letech. Jakákoli snaha zjistit cokoli o Harrym končí v lepším případě nezdarem, v tom horším školním trestem, a Ginny získává pověst potížistky.

Stejně jako vztek ovládá Ginny, stoupá napětí i mezi Smrtijedy. I sám Voldemort mučí a trestá své přívržence, protože se jim nedaří najít Nežádoucího číslo jedna. A aby toho nebylo málo, ten malej brejlatej mudlovskej hajzlík s jizvou ničí pracně vytvořené viteály. Už zbývají jen tři – Nagini, diadém a Harry Potter sám, což je nevítaný bonus, o kterém zatím ani jedna ze zúčastněných stran neví.

Lucius Malfoy se zatím ještě nezotavil z posledního běsnění pána Zla. U Bellatrix se jeho výbuchy naprosto míjejí účinkem, neboť ta je ochotná pro něj umřít na sto způsobů během jedné hodiny sedmkrát v týdnu a tentokrát to odnese Severus.


Horko těžko se vyčerpaný, zkrvavený, zbitý dostane do Bradavic, kde ho bezvládně ležícího na chodbě najde Ginny. Co tam dělá? Asi podesáté se pokouší najít meč Godrika Nebelvíra, z mála zbývajících možností se jako nejpravděpodobnější jeví komnaty nového ředitele… a právě v tento okamžik se k našim hrdinům připojíme i my…

2 komentáře:

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)