sobota 20. července 2019

domácí kino #3

Další 4 kousky na holení - nebo více?


Pokračujeme v několika krátkých recenzích na filmy - mohou se objevit kousky novější, starší, ještě teplé či už dávno zapomenuté. Tak schválně, co mi tentokrát stálo za sepsání názoru? ;-)

Pro pořádek si na úvod připomeneme hodnotící žebříček/legendu:

100% och, ach, jejej, no to mě po*er na holý záda

90% výtečný bonbonek

80% vůbec to nebylo marné

70% něco málo mi tam drhlo

60% aj, tohle by chtělo dost promazat

50% ups, tady se mistr filmař dost utnul

40% proč mi tohle někdo dělá?

30% proč si tohle dělám já?

20% kam jsem dala rozum potažmo oči?

10% taková škoda materiálu, že by to snad mělo být trestné!

0% nebo nedokoukáno aneb se*u maggi v kostkách, protože tohle svět neviděl!

A můžeme se pustit do díla!



Poznáš muže svých snů (2010)

Nalákalo mě obsazení. Namazalo mi med kolem pusy a pak na mě vyfluslo něco, z čeho jsem byla jemně na vážkách. Moc jsem si o filmu na začátku nezjišťovala. Nedělám to ráda. Většinou se řídím buď právě obsazením, trailerem či zmínkou z děje či co kde zaslechnu - rádio, televize, internet... no... kdybych se tady ovšem podívala - trklo by mě do očí jméno režiséra, a potom už bych rozhodně překvapená nebyla. Woody Allen není můj kámoš... mně u jeho filmů zásadně chybí pointa. Možná jsem prostoduchá, náročná nebo na hlavu... ale chybí. A ani Antonio a Anthony věc nezachrání. (Banderas a Hopkins) Je mi líto. Dám 60% a to jsem ještě hodně... hodná!


Rampage: Ničitelé (2018)

Tak tohle byla úplně jiná jízda. Jasně, jít na film do kina na 3d nebo ještě vyšší efekty, asi bych si rvala vlasy za vyhozené peníze, protože to by bylo už přitažené za vlasy, ale jinak? Já se bavila jako už dlouho ne! The Rock je můj miláček. A gorila George? Láska neskutečná. Akce, fórky, hlášky, hlody, akce, napětí, slzička ukápla, klišé jak hovado, zase akce a pak hlášky... tohle můžu měrou vrchovatou a je mi fuk, že to někdo hodnotí jako odpad! Já si chrochtám natolik, že bez uzardění dávám 80%!


Vražda v Orient Expresu (2017)

Musela jsem chvíli počkat, až opadnou očekávání, která od filmu mám. Mohla by být nadměrná a tím bych se stala předpojatou. Ovšem nebudeme si tu lhát do kapsy... film mě dostal, ALE... nikdo z nás ona pomyslná ale nesnáší, jenže tady se jim nedá vyhnout. Milý Kenethe, stvořil jsi nádherný film se silnou atmosférou. Bez diskuse. Dostal jsi mě. Ovšem něco ti neodpustím. Zaprvé vypadáš jako parodie na Pierce Brosnana v seriálu The Son. Ten knír už je přes čáru. Zadruhé Hercule Poirot je pro mě jen jeden, a sice David Suchet. No a jako třetí výtka... proč se nezaměříš ty i další tvůrci na něco, co tu ještě nebylo místo vykrádání a parazitování na léty ověřené a milované klasice?! Děkuji... nicméně... dávám ti 70% a jen doufám, že u Smrt na Nilu si budu stejně brblat pod vousy, jako mě bude mrazit!

MEG: Monstrum z hlubin (2018)

Ach, Jasone, ty kanče, to si ze mě snad děláš pr... srandu?! Přiznám se vám, že mě žraloci děsí. Takže se mi do filmu nejdřív nechtělo. Pak si říkám: Nebuď posera, to dáš! Mno... dala! Už zařazení do žánru dělá parádní guláš. Tak je to sci-fi, horor, akční nebo thriller? Splácat dohromady podobnou polívku skutečně není cesta k úspěchu. Za mě skutečně ne. Efekty Ok. Obsazení Jakž Takž. Pointa Nevím Nevím. Nadšení Se Nekoná. 60% a to jsem ještě milá. Hlavou o zeď se mi mlátit nechtělo. Objevilo se pár vtipných hlášek s důrazem na pár. Vznikl mišung, který chvíli funguje... a chvíli ne. Působí nevyváženě a chaoticky, přesto se i dost věcí povedlo, včetně Meg.



4 komentáře:

  1. Orient Express jsem videla, ale nejak me to uzasne nenadchlo... ale vzhledem k tomu, ze nemam porovnani s knihou, tak nemuzu ani moc kritizovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D já co do děje taky, ne, neb předlohu neznám. Chystám se na ni, ale teď na to není vhodná nálada :) Takže si stojím za těmi 70% - nebylo to marné, ovšem na zadel jsem si rozhodně nesedla. Na druhou stranu má Keneth co zlepšovat a může si polepšit. Horší je situace, kdy má film 100% a pokračování pak stojí... za prdlajs :D

      Vymazat
  2. Viděla jsem prostřední dva, Rampage mě dostal a Hercule je prostě jenom jeden. Mám to úplně stejně :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. The Rock je prostě miláček - v dalším díle se objeví znovu :D nějak na něm ujíždím :D a souhlas - Hercule prostě nemůže být lepší... i když se na další film podívám ráda, tak výsledek bude stejný :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)