středa 25. prosince 2019

Seriálová výzva 2019

Předchozí roky to byla zábava, jak si povedu letos?

Knižní výzvy znáte snad všichni a upřímně, je jich tolik, že nemám chuť plnit žádnou. Však jsem ještě nedopsala souhrn za roky 2016/2017 a letos mě to nechává zcela chladnou. Čemu jsem ovšem neodolala? Projektu party z webu serialzone.cz ! Pojďme se mu podívat na zoubky!

Kliknutím na obrázek se dostanete přímo k originálnímu článku, který je věnovaný tématu dnešního příspěvku
♥♥ Jak jsem si vedla v minulých rocích? Na kolika jsem aktuálně procentech? To se dozvíte v menu vpravo! Nicméně v den vydání tohoto článku by mělo být splněno rovných 100%
♥♥♥ A dost povídání, jdeme na jednotlivé body, které je potřeba splnit. Letos dodržím pořadí, které udělali serialzóňáci a postupně budu vyplňovat tak, jak budu koukat. Ale žádné fofr tempo nečekejte. Něco je snadné, něco ne a času není tolik ;-)

1. Pilot seriálu, který začíná na stejné písmeno jako tvé jméno - takže to bude K.


Kurz sebeovládání - dvacetiminutová oddechovka s Charliem Sheenem aneb co natáčel po tom, co byl vyhozen z Dva a půl chlapa. Mno... Miluju sitcom Dva a půl chlapa. Bez Charlieho už to nebylo ono a upřímně, ani Kurz mě nijak zvlášť neoslovil. Sorry.

2. Pilot seriálu z roku 2019


Milionkrát ohraný námět, ten nesmí chybět. Hledání pokladů, artefaktů, zápletka z minulosti na pozadí. Nevyřešená tajemství a problémy... juch... zpracování celkem průměrné - neurazí, ovšem ani extra nenadchne. Rozhodně nemám pocit, že bych potřebovala vidět další díly.

3. Pilot českého seriálu


Zatím mám dojem, že jsem se výběrem sama sobě dost netrefila do noty a ani Kameňák to moc nevytrhnul. Jako - první tři filmy dobrý. Průměrná odpočinková komedie a celkem neotřelý nápad. Na další jsem nekoukala a seriál je to samé v bledě modré - díky, ale neberu. Trapné, nudné, divné, nefungující.

4. Pilot seriálu se jménem postavy v názvu


Miluji Teorii velkého třesku a bylo tedy jasné, že zkusím i spin-off s názvem Young Sheldon. Upřímně však musím přiznat, že Sheldon je jen jeden a tohle není tak vtipné a zábavné, takže raději pojedu znovu a znovu Teorii, než se koukat na něco, co mě nebaví. Začínám mít dojem, že to se mnou bude letos fakticky dřina :D

5. Pilot seriálu s číslovkou v názvu


Kdo je dítě devadesátek? Já! Kdo vyrůstal na seriálu Beverly Hills 90210? Já! A tak tu máme novinku, které se bohužel nedožil Dylan. Ale zbytek je tu a upřímně - já měla za to, že půjde o pokračování, které volně naváže na seriál. Místo toho se v prvním díle ocitneme jako kdyby v zákulisí a sledujeme životy herců plus vznik nápadu na oživení seriálu. V tomto případě byla ale má zvědavost podpořena a skutečně zvažuji, že se podívám i na další části. Už z toho důvodu, že je jich jen 6.

6. Pilot seriálu oceněný či nominovaný Zlatým Globem v jakémkoliv roce


Fargo je vychvalovaný a dobře hodnocený seriál, jenže já si nemůžu pomoct. Na mě působí dost depresivně, pochmurně a divně. Není to můj šálek čaje v současné životní situaci. Vyhledávám spíš komedie, krátké, trefné, neutahané. Fargo se mi do chuti netrefil, ale jsem ráda, že jsem vyzkoušela. 

7. Pilot seriálu, který dostal v Novince pod lupou 100%


Poslední splněná a je hotovo! A řeknu vám, stále se nemohu rozhodnout, zda jsem z pilotního dílu nadšená nebo kroutím nechápavě hlavou... Angie Tribeca rozhodně nejde brát vážně a zřejmě tak není ani myšlena - parodie na všechna klišé ze všech kriminálek, které vás jen napadnou, a já u toho nemůžu smíchy!

8. Pilot seriálu, který má v názvu název města


Marseille - víc sympatické je mi St. Tropez nebo Port Grimaud, ale budiž - upoutal mě Gerard Depardieu, i když je už dávno dost z formy a není ani trochu sexy. A seriál je bída. I když nemá úplně nejhorší hodnocení, můj šálek čaje v současném rozpoložení prostě není a nebude. Škoda, zápletka není marná. Jen na politické intriky teď nemám kapacitu a náladu.

9. Pilot seriálu, který má v názvu barvu


Řeknete si, že výběr seriálů dle jednotlivých kriterií je celkem hračka. Opak je pravdou. Musí vám alespoň trochu padnout do noty. Orange Is The New Black slavil úspěchy na několika frontách a znáte mě. Jak je kolem něčeho humbuk, obcházím velkým obloukem. Mno, tak jsem neodolala. Šlo to. Celkem zajímavé prostředí, neotřelé postavy, minimum klišé, neb v tomto žánru nemám nic nakoukáno. Šprajcla jsem se prozatím u pátého dílu první řady. Nicméně alespoň tu bych ráda v budoucnu dojela. 

10. Pilot seriálu, který má v názvu maximálně pět znaků


Bereme v potaz název v originále čili Feud. Zaujalo mě především obsazení. A není to marné, jen zase - díl má 45 minut a to je na mě teď prostě hodně. Cokoli přes půl hodiny mě automaticky nebaví. Jakmile se to změní (neb to bývá dočasná a pravidelně se opakující nálada, kdy delší věci odmítám), je Zlá krev další na seznamu Ke shlédnutí!

11. Pilot seriálu, jehož původní název začíná na člen THE


Dobrej fórek, ale to je skoro většina, protože produkce, po které pokukuji, je především z UK či USA. A tady vyhrál podle fotky The Last Ship - Poslední loď - zaujal námět aneb měla jsem krátké období post apo choutek. Seriál je na motivy knihy od Williama Brinkleye. Po té se nejspíš podívám. Seriál jako takový není vůbec marný, jen to klišé na závěr pilotního dílu... za to bych střílela! A navíc neprošlo obnovení pro další řadu - auč.

12. Pilot britského seriálu


Dívám se na ten obrázek a pátrám - příště si musím průběžně psát poznámky a ne, že se v prosince pustím do sepisování článku a tápu, nicméně - Vdova se jeví slibně rozjetě. V té přehršli kriminálek, romanťáren a sitcomů docela vyčuhuje a zpracování není úplně marné. Jistě, něco bude předvídatelné až na půdu, ale vůbec se nebráním dalším dílům.

13. Pilot minisérie


Minisérie a také pro tuto výzvu jediný seriál, který mám dokoukaný celý! Černobyl zahýbal světem. Všichni o něm mluví v superlativech. Mno, zůstanu trochu při zemi. Za mě to rozhodně není takový gól a ten humbuk okolo celkem nechápu, přesto mu tleskám. Od HBO zpravidla čekáte přemrštěné zpracování. Tady se drželi na uzdě a vsadili na atmosféru a za to palec hore. Mé závěrečné hodnocení by bylo na rozmezí 60-70% a pokud vás o celé katastrofě zajímá víc informací, jednoznačně doporučuji videa webu badatele.net  - tudy k nim klik.

14. Pilot seriálu, který se objevil v Adventních hádánkách


Hodně široký výběr a mimochodem, adventní hádanky jsou skvělá věc! Procvičíte mozek, objevíte nové seriály, trochu si zanadáváte, pokud vám to zrovna nejde - letos mě nejvíc potrápilo číslo 21. Jinak jsme vše dávala celkem hladce. Volba tentokrát padla na Skandál. Námět dobrý, jenže nevím - dost jsem se nudila. Nesedla mi herečka v hlavní roli a ani ostatní postavy mě nijak extra nezaujaly, takže sorry, za mě další díly fakt ne - mám lepší adepty. 

15. Pilot seriálu, který se přesunul na jinou stanici


Zpátky do školy... mělo potenciál zaujmout a posunout se dál. Oddechová délka dílku 22 minut, jenže... styl humoru mi opravdu nesedl a já si začínám myslet, že jsem divná. Co musí mít seriál, aby vás zaujal? A jste spíše ti,  co jdou z proudem, nebo proti němu?


16. Pilot seriálu z velké pětky = stanice ABC, CBS, CW, FOX a NBC


Hlavní představitel je můj velký miláček (na Jamese Spadera nemá, ale ráda se na něj kouknu). Forever má zajímavý námět a pilotní díl celkem ušel. Navnadil, což od něj chcete. Pokud vás nezaujme, po dalším nesáhnete. Jen mě mrzí a zároveň i nepatrně odrazuje, že je jen jedna řada a víc nic. Sakra!

17. Pilot seriálu z americké kabelovky - tj. HBO. Showtime a další


A další příklad z kategorie Námět zněl výborně, ale unudila bych se do bezvědomí. Upřímně, fakticky netuším, co to se mnou je, ale zaujme mě máloco. Však si vezměte, kolik pilotních dílů jsem letos pochválila. Moc jich není. Stanice chrlí jednu novinku za druhou a velká část má jepičí život. A já mám talent oblíbit si zpravidla ty, které nepřežijí první sezonu. No není to pech? Nicméně číslo sedmnáct rozhodně neoslovilo. Díky, za mě ne. 

18. Pilot ze streamovací služby - tj. Netflix, Amazon a tak


Znovu rozpaky. Když tahle kombinace nadpřirozena, tajemna a bla bla bla. Přestože je seriál dobře hodnocen, nejsem cílovka. To jsem řekla hezky, ale i když cílovka jsem, tak je do pade na pade, že mě seriál nezaujme, protože můj vkus je spíš nevkus, o čemž zase jindy. Jsem rebel!

19. Pilot animovaného seriálu


Animáky to mají těžké. Simpsonovi nasadili laťku hodně vysoko a drží si ji. Hned za nimi je Futurama, následována Mášou a medvědem a číslo devatenáct je takové rozpačité. Elfí pokus o žlutou rodinku? Fakticky nevím. Je to surové, ujeté, zvláštní. Možná tomu šanci dám!

20. Pilot rebootu, remaku či revivalu - tak to si budu muset nejdřív přeložit/vyhledat!


A jdeme do finále! Tyhle termíny - reboot, revival, spin-off, prequel, sequel a já nevím co dalšího... podařilo se mi najít a vybrat. A výsledkem nejsem vůbec zklamaná. Jasně, jsem z té generace, která sjížděla staré Čarodějky, čili mi tohle trochu drásá nervy. Nicméně je to natočené pěkně. I když mě točí některá klišé a nešvary, které se tvůrci snaží narvat do každého seriálu, stejně mám za sebou sedm dílů a na další jistě dojde.

Bonusy aneb piloty, které se buď do výzvy nevešly, nebo nepasovaly:


A. Policie Modrava - miluju, zbožňuju, ujíždím. Snad bude další řada, zatím mám sjeté všechny díly ze tří odvysílaných řad. Oddechová kriminálka - kupodivu česká!

B. Cool Kids - znělo to dobře. začalo to dobře, jen se tvůrcům někde vytratil humor nebo je to na mě slabé. Škoda ho!

C. The Rookie - aneb Nathan Filion (Castle na zabití) v novém seriálu a já ho žeru - je to komické i vážné, spíš vážné, opět kriminálka a začala slibně - rozhodně je na mém seznamu Budu koukat dál




6 komentářů:

  1. Tak tomu říkám zajímavá výzva :-D Akorát že už mám rozkoukáno tolik seriálů, že nevím co dřív. Navíc nemám ráda, když to nedokoukám. Samozřejmě kromě toho, co nejde, protože je to hrozný :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zase baví objevovat a zkoušet nové - s dokoukáváním je to potom dost otřesné :D a u spousty seriálů se mi stane, že mi ho buď zruší, nebo se mi po druhé řadě přestane líbit :D

      Vymazat
  2. Člověče, tohle jde úplně všecičko mimo mě, momentálně mám pocit, že zvládám jenom spát, chodit do práce, řešit sračky a když je to nutný, tak se i najíst. Ještě, že ti kluci jsou tak hodní! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně - většinu času to mám podobně, dokud byla babi, tak jsem netušila, kde mi hlava stojí a paradoxně pak trpím nespavostí a než čumákovat do tří ráno do zdi, i když jsem unavená jako ďas, tak to jistí knihy nebo právě seriály, přestože právě kvůli té roztěkanosti u žádného nevydržím dlouho a je fakt dřina, aby mě nějaký zaujal :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)