sobota 7. prosince 2019

Top 10 vánočních písní

Podle mě!

Vánoce jdou celkem mimo mě. Došlo k zajímavému paradoxu. Moje mamka je nade vše milovala a já je, zcela iracionálně, od její smrti (čili třetí rok) nemůžu vystát. Nedělám výzdobu, péct budu max kokosové rohlíčky a udělám pár vosích hnízd. Nemáme na Štědrý den večeři, nýbrž oběd a stromeček bude, jenže ho taky nijak extra nepřeháníme. Spíš kvůli mrněti, které nade vše miluje světýlka a ze
zbytku má ještě houby rozum. Jo a adventní věnec? Nope - ne. 

Vánoční reklamy mě zpravidla rozbrečí (hysterka hadr). Filmům se snažím vyhnout a jestli mi někdo chce tvrdit, že Láska nebeská je vánoční film, tak dostane pometlem přes zadek! (I když v něm hraje Alan Rickman, pokaždé se naježím, jakmile někdo tuhle zhovadilost vypustí z pusy). Ovšem co mi dělá dobře a působí jako balzám v tom všem marastu a depresích? Tak to jsou písničky. A proto si dnes uděláme malou exkurzi do mého hudebního vánočního (ne)vkusu!




Plus klidně přijímám tipy na vaše oblíbence! Dobré hudby totiž není nikdy dost. 

1. Ukazuje se, že mám radši netradiční provedení klasických písní. A proto je tu Reba McEntire, kterou můžete znát se sitcomu Deník zasloužilé matky (mimochodem skvělá a vtipná oddechovka). Reba je shodou okolností i velká hvězda americké country a já její hlas zbožňuji. Za všechny tu máme O holy night, ale má jich víc a já si je užívám všechny a dojímají mě a mrazí...


2. Do You Hear What I Hear rovněž najdete v bezpočtu verzí. Miluji tu od Carrie Unterwood, ovšem i jiné mají něco do sebe - např. taková Susan Boyle nebo Celtic Woman!



3. A tuhle zná každý, komu neunikl klasický vánoční film - Grinch s Jimem Carreym v hlavní roli. Miluji jak filmovou, tak "normální" verzi.. pokaždé mě dojme a dojímala mě i dřív, takže to není mým současným vztahem ke svátkům.


4. Úplnou náhodou objevená - z vánoční reklamy na Lidl na Slovensku z roku 2013 a přesto si mě získala... opakovaně.


5. A máme tu dalšího zástupce americké country - Rascal Flatts - miláčkové, které jsem objevila díky seriálu Kriminálka Las Vegas :D Jo, na oblíbence se dá narazit různě - jak nejkuriózněji jste na nějakého svého interpreta narazili vy?


6. Jethro Tull - jo, mezi favority mám kde jaké exoty - co na to říct - sama jeden takový mega exot jsem!



7. Už nevím, jak jsem na tento kousek narazila a už vůbec neposlouchám Green Day, ovšem tohle... i ten klip... to je pecka i po letech!


8. Ať to nejsou jen zahraniční kousky, mám tu i jednu českou - vyjma Vaška Neckáře a jeho Půlnoční, je tu ještě můj oblíbený Čechomor...


9. A blížíme se do finále! Pokáč! Neuvěřitelnej človíček, který má tak trefný texty, že to ani není možný a tak vyjma Rád chodím na poštu, Vymlácený entry a další dardy písniček, vyplodil i krásnou sarkasticky něžnou Nikde žádnej sníh!


10. Budete si ťukat na čelo, ale já tohohle týpka miluju od svých třinácti a láska k němu mě neopuští - ať už jde o filmy, jeho Instagram nebo písně. David Hasselhoff je moje srdcovka největší - vivat osmdesátky!

Bonus - a jestli mě dovede někdo totálně rozebrat v kombinaci vzpomínky na mamku a nostalgie - pak jedině Andre Rieu ♥




4 komentáře:

  1. Vánoce miluju tak moc, až to snad není normální, miluju trhy a svařák, cukroví a stromeček, štědrovečerní večeři a vůbec tu atmosféru kolem. Adventní věnec tedy nemám, suplují ho už několikátým rokem čtyři sklenky se svíčkama na podnose, kolem poházené šišky a tak :D.
    Ale! Chápu tě. Andre je boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andre je neskutečný, ale já mám prostě blok... i na něj, na chudáka - mamky velký sen bylo jít na jeho koncert- stihli jsme to třikrát a tak bulím u každý jeho písničky - no jsem hrozná :D vidíš - to je taky krásnej tip na adventní věnec - nemusí to nutně být skutečně věnec v pravém slova smyslu - fantazii se přece meze nekladou :)

      Vymazat
  2. Za mě Mary did you know od Pentatonix a celé vánoční album :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pentatonix znám, ale že mají i vánoční album mě nenapadlo - díky moc za tip! :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)