úterý 22. března 2022

knihovna - M. Moreland: Sandy

Tak už jdeme do finále...

A za všechno vážně dík, zas přijdem a možná i kouzelník. Kdo tu byl jednou, příště se vrátí. S naší partou rozehranou nashledanou… Tak jsme si střihli retro klasiku a v našem případě přišel čas udělat jedné sérii pápá!

Za každým úspěšným mužem stojí žena. Co se stane, když jste ženou, která stojí za celým týmem? Sandy Prestonová je již léta matkou, přítelkyní, důvěrnicí a vůdčí silou mužů v BAM. Ti teď mají nové životy, a ten její se drasticky změnil. Může jít dál, a najít lásku podruhé? Přijmou ty změny muži, které považuje za svou rodinu?

Musím bez okolků přiznat, že co kdysi odstartovala kniha Kontrakt, se proměnilo v malou závislost. Vznikla série, která mi přirostla k srdci neskutečným způsobem. Loučení je proto nostalgické a Sandy, ač velmi očekávaná, mi tu chvíli ležela, než jsem se k ní odhodlala. Proč? Názory na sociálních sítích se dost lišily a já mám ráda, když nepodléhám panice, zachovám chladnou hlavu, nechám vášně opadnout a jdu si po svém.

U Sandy se mi to více než vyplatilo. Z mého pohledu jde o důstojný závěr příběhu, který se prolíná všemi knihami. Chlapci z BAM jeden bez druhého nedají ránu a jejich osudy společně tvoří krásný komplet romantického čtení s pěknou dávkou erotiky. Ano, je pravda, že Sandy je dáma v letech a z toho důvodu se některé čtenářky durdí, že sex v podání padesátiletých (a starších) číst nechtějí. Upřímně, máte pocit, že s padesátkou končí život?

Nekončí a to dokonce ani ten sexuální. V mnoha případech začíná jeho druhá kapitola. Věřte mi, mám doma 57 letého tátu, který chytil druhou mízu a je neuvěřitelně krásné pozorovat, jak ke vztahu a i k sexu (protože doma mluvíme otevřeně o všem) přistupuje po tolika letech. Vlastně je to hodně podobný příběh, jen obráceně. Sandy zemřel dlouho nemocný milovaný manžel a její život se zastavil. Táta přišel o moji maminku, se kterou byl 36 let, a být svědkem nových začátků je občas vážně sranda.

Nicméně toto je recenze na Sandy a ne sonda do života naší rodiny. Chci tím však názorně ukázat, že si Melanie Moreland děj nevycucala z prstu a pocity, emoce včetně sexu, jsou skutečně reálné. I když pro některé ne tak snadno uvěřitelné. Příběh se četl dobře a běží si svižně stejně jako předchozí díly. Vrací se staří známí hrdinové a u sedmého dílu už tak nějak všichni víme, co můžeme čekat. Což se chvíli zdálo jako kámen úrazu. Podvědomě totiž, právě po vzoru předchozích knih, vyhlížíte ten klasický scénář a očekáváte zvrat. Když pak přijde, je… krátký… nijak významný… a celá kniha tak působí až přehnaně přeslazeně.

Jistě, pár momentů vás dojme, pár rozesměje, občas zavrtíte trochu nevěřícně hlavou, avšak žádný velký šok se nekoná. Je to nejslabší díl série? Bezesporu ano. Je to průser? V žádném případě ne. Jde o důstojný závěr, který má své kouzlo a díky němu je příběh ucelený, kompletní, krásný a úplný. Tečka, zazvonil zvonec a Vested Interest je konec. Nicméně mám dojem, že Melanie Moreland zamýšlí cosi s Kontraktem, proto bych nezoufala, protože minimálně Kate a Richard se ještě vrátí ;-) A pokud vás předchozí díly nebavily, nijak vás neosloví a neohromí ani tento. A ano, trochu jsem tu propojila dvě série, nicméně ony tak nějak propojené jsou již autorkou, proto bych třeba doporučila knihu Kontrakt 2 číst až po přečtení série Vested Interest. Ale to jen tak na okraj.

Rok vydání: 2022 (rok vydání originálu 2020)

Počet stran: 240

Série: Vested Interest – sedmý díl                                                               


Překlad:  Martin König (poznámka – pokud máte oblíbeného překladatele či překladatelku, na webových stránkách Baronetu máte možnost snadno a rychle si zobrazit knihy právě podle tohoto kriteria!)

Protože horlivě podporuji nakupování knih přímo u vydavatelů, tady máte odkaz na eshop Baronetu, kde můžete pořídit jak ebook, tak klasickou knihu za výhodnější cenu!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)