neděle 6. srpna 2017

knihovna –  Ch. Carter: Hovor se smrtí


Zatoužila jsem po detektivce. Tak jsem vybrala takovou, jejíž anotace zněla slibně, obal jsem neřešila. A že je to osmý díl série už vůbec ne. Zaujalo mě vysoké hodnocení. Takže, bylo oprávněné?


zdroj obrázku klik


Originální název:  The Caller

Rok vydání v ČR: 2017
Rok vydání originálu: 2017

Počet stran: klasická kniha 344, (moje čtečka ve formátu epub píše 400 stránek )

Žánr: detektivka
série: Robert Hunter, díl 8.

Vydal:  BB Art
Překlad: Jana Pacnerová

Za poskytnutí recenzního e-booku děkuji webu palmknihy.cz . Pořídit ji tam můžete za 169,- Kč nebo se podívat po klasické knize jako takové, kde se cena pohybuje od 200,- Kč do 299,- Kč bez poštovného. Heuréka vám napoví.

Anotace z databazeknih.cz:


Losangeleští detektivové Hunter a Garcia se při vyšetřování nového případu ocitnou na horské dráze zla. Pronásledují predátora, který hledá v ulicích a na sociálních sítích oběti, dráždí je anonymními zprávami a živí se jejich strachem. přední záložka: Po náročném týdnu se Tanya Kaitilinová těší na odpočinkový večer doma. Když vyjde ze sprchy, uslyší zvonit mobil. Požadavek na videohovor přichází od její nejlepší přítelkyně Karen Wardové. Tanya hovor přijme a noční můra začíná.


Karen je s roubíkem v ústech připoutaná k židli v obývacím pokoji svého bytu. Jestliže Tanya hovor přeruší nebo odvrátí pohled od kamery, bude příště na řadě ona, slibuje hluboký chraplavý démonický hlas na druhém konci linky. A pokud Tanya neodpoví pravdivě na jeho otázku, on její přítelkyni Karen brutálně zavraždí. Jenže vyděšená Tanya si správnou odpověď nevybaví


Vendi, recenzent amatér:


Očekávání:

Napínavá detektivka. Jsem skromná, což?

Skutečnost:

Vážení, tak to byl nářez! A recenze je u konce. Dobře, není, to by bylo… skutečně velmi nefér.

Strana 19 – Začíná to velmi dobře. Délka kapitol je ideální. Jsou kratší, pokud potřebujete číst po menších částech nebo vám vyhovuje změna pohledu. Nabízí se nám agent Hunter a jednotlivé oběti. Příběhu to dodává zajímavou perspektivu a děj to krásně dolaďuje.

„…Připadalo jim, že na konkrétních místech činu, zvlášť na těch, kde došlo k extrémnímu násilí, se měděný pach krve vždycky mísí ještě s něčím dalším. S pachem, který vlastně nikdo neuměl popsat nebo se na něm shodnout, ale cítili ho všichni. Všichni ho vnímali a zůstal jaksi uvězněný na místě činu. Pronikal do zdí a šířil se vzduchem…“

Strana 63 – Děj odsýpá neuvěřitelným tempem. Je nepředstavitelně napínavý a líčený tak, že se cítíte vtaženi a až vás mrazí, jak se dokážete vcítit do postav.

Strana 200 – Příběh začíná gradovat. V hlavě se rojí první z teorií (ani jedna nebyla správná!). Kniha má spád a neztrácí tempo. Autor vás vtáhne a máte potíže se odtrhnout.

„…Rozhněvat muže, který má v ruce tři sta sedmapadesátku Magnum, by v každém představitelném scénáři byla chyba. Rozhněvat sériového vraha, který má v ruce tři sta sedmapadesátku Magnum, to by byla prostě a jednoduše blbost…“

Strana 340 – Hltám jedním dechem. Mám vážný problém, protože potřebuju na záchod a nechci, neb je to napínavější a napínavější a pořád netuším, kdo je vrah. Mé teorie neobstály. Jeví se to jako nejlepší detektivka, jakou jsem kdy četla, klobouk dolů.

Strana 400 – Je tu konec. Wow. Autor mě doslova vyndal z kalhot. Na posledních šedesát stran jsem nechtěla jít ani spát, ale musela jsem.

„…Hunter se usmál. Nikdy by si nedovolil tvrdit, že chápe, jak funguje ženské uvažování, ale jednu věc věděl jistě – že pokud jde o dámské střevíce, podle názoru nositelek nic takového jako „dostatek bot“ neexistuje…“


Já se vám klaním, pane Cartere a doufám, že se ještě setkáme, protože mě zaujala poznámka některých recenzujících/komentujících, kteří prohlašují, že jde o slabší autorův příběh ze série. Noooo… Kdybych mohla, dám těch kachniček deset. Mám jich jen pět. Víc nelze. Četla jsem už kde co, ale tohle… tohle bylo luxusní! Každý fanda detektivek by měl tohoto autora zkusit. Ano, vím, že je v módě číst severské krimi. Pardon, nevedu. A jsem za to ráda, neb potom bych možná tenhle skvost minula a to by byla neuvěřitelná škoda! 


2 komentáře:

  1. Kachničko, díky ti za tip, já jsem detektivková a tohle vypadá hodně dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak by se ti tohle mohlo hodně líbit, já jsem nadšená :) rádo se stalo

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)