pondělí 30. listopadu 2020

knihovna - V. Keeland: Sexy profesor

Objev roku 2020!

Přesně tak bych mohla nazvat autorku dnešní knihy. Vi Keeland si mě rozhodně získala na svou stranu. Ne primárně erotikou, protože to je její žánr, ale humorem, vtipem, dialogy a schopností vložit i vážnější témata do jindy „odpočinkových“ příběhů. Ano, erotická literatura a romance mají trochu pošramocenou pověst a jsou často brány a označovány coby oddechovky. Jenže existují autorky a autoři, kteří se psaní „braku“ umí zhostit s takovou grácií, až ho povýší a vyzvednou z prachu. A dnes?

Poprvé jsem Caina Westa uviděla v baru. Všimnul si, že koukám jeho směrem, a vyložil si to tak, že mám zájem. To byl samozřejmě nesmysl. Moc dobře jsem věděla, co je zač, a chystala jsem se mu to pěkně od plic povědět. Tenhle podrazák svedl moji nejlepší kámošku a zapomněl se přitom zmínit, že je ženatý. Zasloužil si každou jednu nadávku, kterou jsem mu plánovala věnovat. Když jsem se do něj pustila, nepřestával se usmívat. Vytáčelo mě to k smrti. Jenže pak se ukázalo, že k tomu má dobrý důvod. To já jsem byla mimo. Kluk, na kterého jsem právě vyjela, nebyl tím, kým jsem myslela. Spletla jsem si ho. Styděla jsem se tolik, že jsem raději zmizela bez omluvy. Nepočítala jsem, že ho ještě někdy potkám…¬ dokud jsem ráno nevešla do třídy. Dobré ráno, profesore Weste, jsem vaše nová asistentka…

Dnes jsem si decentně naběhla, protože právě Sexy profesor je dost… průměrný. Alfa samec, Šéf, Nesnáším tě, Milá Bridget, chci tě… dvě z toho napsala autorka sama a dvě ve spolupráci s Penelope Ward a všechny čtyři dohromady či každá sama za sebe byly mnohem lepší než dnešní Profesor… Pomineme do očí bijící klišé aka zakázaný vztah profesora a jeho asistentky či studentky. Chybí tu lehkost, s jakou jsem se setkávala u předchozích přečtených knih. A nezachraňuje to ani solidně zamotaná a postupně se odhalující zápletka, která z neznámého důvodu působí dost prkenně.


 Celé je to tedy neotesané, neuhlazené a bez jiskry, přestože se hlavní dvojice snaží, seč jí síly stačí. Další průšvih nastává právě v oblasti žánru… pokud čtu erotickou knihu, rozhodně nejsem u vytržení z toho, že na samotnou erotiku budu čekat víc jak polovinu knihy! Jasně, není dobře, když na to hrdinové vlítnou prakticky hned, nicméně – nalijme si čistého čehokoli – kvůli jistým odstavcům a detailům tyto knihy primárně čteme. Proto po nich saháme! Jistě, i omáčka okolo je důležitá a za mě: čím pikantnější, propracovanější a zamotanější je, tím lépe. Emoce – ty chci při čtení zažívat! 

„…„Tak prostě předstírej, že se to nestalo.“

Je zjevné, že nikdy neměla sex s Cainem. Předstírat, že se to nestalo, to je jako snažit se sníst jenom jeden lupínek Pringles…“

 

Smích, vzrušení, šok, smutek, radost a ne frustraci z toho, že se mnou autor či autorka vyběhli a já cítím akorát hořkost a chuť přeskakovat zbytečnosti a zaměřit se výhradně na přímou řeč. Nechci být při čtení otrávená! Ráda bych, aby mě příběh pohltil na začátku a zmuchlanou a klidně i ubrečenou vyflusnul se závěrečnou tečkou!

 Z výše uvedených důvodů dostává dnešní kousek tři a půl kachny a uvidíme, třeba hned v příští recenzi na tento žánr, neb jsem ve skluzu přečtených knih a sepsaných recenzí, si autorka skóre vylepší a budu spokojenější. A technická: Kdo dokáže vzít z pytlíku jen pár brambůrků, zavřít ho a opustit? Já rozhodně ne!

PS: Domnívala jsem se, že je česká verze obálky otřesná... ovšem díky za ni, neb originál je o dost příšernější!

Autor:  Vi Keeland

Nakladatelství:  Ikar (web)

Žánr: erotický

Rok vydání: 2020 (rok vydání originálu 2017)

Počet stran: 280 , ebook ve formátu epub  261

Série: není

Překlad:  Anna Křivánková

Za zaslání recenzní eknihy mnohokrát děkuji Zuzance a eshopu Palmknihy.cz - má první a zároveň nejdéle trvající spolupráce – snad k oboustranné spokojenosti!



2 komentáře:

  1. Za svojí školní kariéru musím říct, že sexy profesorové jsou vážně jen v knížkách :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh, jak bych ti to... na VOŠ jsem s jedním randila :D a na vysoký na Bc bych řekla, že minimálně jeden fešák byl, možná mám dojem, že dokonce dva. Byli to ukázkoví kreténi, ale to už je zase na jinou diskusi :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)