úterý 28. března 2023

Recenze - H. Tullet: Kouzelná ruka


A vezmeme to stručně!

Balíčky od nakladatelství Portál jsou u nás vítány s velkou radostí a nadšením. Pokaždé dokonce probíhá boj o to, kdo si uzme jakou knihu. Tentokrát zvítězila cácorka a do pokojíčku prchla s v pořadí již druhou kráskou od Hervé Tulleta. La! nám velmi pomáhalo při zápolení s písmenkem L, které se nám nedařilo delší dobu pokořit, a teď jsme obě zvědavé, co přinese Kouzelná ruka!

Hravá velkoformátová „tulletovka“. Tvá kouzelná ruka tančí a skáče po stránkách knihy, mění se v rybu, motýla i raketu. Může fungovat jako podpora grafomotoriky (uvolňování předloktí a zápěstí), nebo jen jako soubor relaxačních a výrazových cvičení.

Na první pohled zaujmou nejen barvy, ale i formát, který je poměrně štědrý a hlavně větší. Princip je v podstatě jednoduchý – na 64 stranách ožívá čtenářova ruka a čeká ji nejedno dobrodružství. Krátké doprovodné instrukce/zadání vás i dítko vedou a ukazují, co všechno se dá s rukou dělat.

Může skákat, bubnovat, dělat smyčky, kroužit, tleskat, létat, plavat… fantazii se meze opravdu nekladou. Vyjma formátu je tedy štědrý i rozsah. 64 stránek není málo, papír je navíc pevný, lesklý, na dotek velmi příjemný a dětem se stránky dobře obrací. Barvy byly zvoleny veselé, výrazné a hravé, nikoli však přeplácané.

Kouzelná ruka má velmi všestranné využití a to nejen doma, ale i ve školce, v dětské skupině nebo v družině. Pomůže rozhýbat ruku, rozcvičit zápěstí, uvědomovat si pohyby, trénovat motoriku a koordinaci, levou a pravou stranu (a orientaci v prostoru obecně) stejně jako rozvíjet fantazii, protože si můžete s dětmi k jednotlivým stránkám vymyslet klidně vlastní příběh či aktivitu a nedržet se jen autorova zadání.

Jde tedy o věc nápaditou, jednoduchou přesto interaktivní, neotřelou, hravou a určitě zábavnou! Doporučují všechny ruce z naší domácnosti!

Rok vydání: 2023

Počet stran: 64

V případě zájmu vás tento kousek vyjde na krásných 279,- Kč a nevím, jaký názor na to máte vy, ale já rozhodně podporuji nakupování přímo u vydavatelů – tudy do eshopu!

Hervé Tullet je francouzský umělec, jeho KnížkaBarvy nebo La! se staly bestsellery.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)