úterý 14. května 2024

Tip na výlet #16 - LaDílna


Pro kreativní nátury!

Máte rádi barvy, štětce a třeba i razítka? Chystáte se do Českých Budějovic, kde by chtěl žít každý? Pak pro vás mám tip, kam se vrtnout, bez ohledu na věk či počasí!

Kousek od náměstí Přemysla Otakara II. je Krajinská ulice a v podloubí v čísle popisném 21 najdete úžasnou dílnu. Jak mají otevřeno a co je potřeba vědět, najdete na jejich webu nebo facebooku. Hlavní princip spočívá v tom, že si vyberete "syrový" keramický výrobek, postaráte se o jeho ozdobení a za dva až tři týdny si buď vyzvednete vypálený kousek, nebo vám ho děvčata poctivě zabalí a pošlou poštou (cena za zaslání je 200,-). Tím pádem je návštěva vhodná i pro ty, kdo nejsou místní. A musím opravdu pochválit poctivé zabalení hotových kousků.

Co je v nabídce? Hrníčky a šálky různých velikostí, stejně jako talířky, mističky, dózičky, konvičky, lucerničky, tácky, postavičky zvířátek, trpaslíků, tematické předměty s ohledem na aktuální období - velikonoční vajíčka, vánoční stromečky, atd. Škála je opravdu pestrá a cena se pohybuje od 200,- za kousek. V ceně jsou použité barvy, glazura i vypálení.

Tvůrčí fantazii se meze nekladou. Můžete mít připravený nápad, či se inspirovat na místě z hotových výrobků, které čekají na vyzvednutí, nebo jsou k dispozici fotografie. Děvčata se vším poradí, pomohou, navedou. Prostředí je úžasné, klidné a čisté. V nabídce najdete horké i studené nápoje, stejně jako toalety.

Zábavu si užijí děti, i dospělí. My už jsme s cácorkou byly v LaDílně 2x a určitě ne naposledy. Líbí se nám ten nápad, stejně jako možnost mít doma kousek krásné a originální keramiky. Ta prý může do mikrovlnky i do myčky. Druhou zmiňovanou věc nemáme, nicméně mikrovlnku už jsme testovaly a v cajku. 

Ať už budete tvořit pro sebe, či dárečky pro blízké, určitě si návštěvu užijete. Je vždycky lepší napsat e-mail a rezervovat si místo. Často pořádají kurzy, tak ať máte jistotu ;-)

3 komentáře:

  1. Krásný nápad! Mám to sice z ruky, ale to neva, nedávno jsme pro klienty nakoupily s kolegyní hrnečky s podšálky a barvy na keramiku. Všechny to bavilo a my se vyřádily taky :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně - tam prostě potkáš maminky s malými dětmi (i tatínky!) a vedle u stolu skupinku babiček a spokojení a nadšení jsou všichni :D

      Vymazat
    2. A navíc máš pak doma věc, kterou třeba i prakticky denně používáš - není to jen něco, co se založí a nazdar. Má to praktický využití a je to bomba. Dítě už se ptá, kdy tam pojedeme zase :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)