úterý 17. prosince 2013

17. Hádka


Severus prostě nebude mít klid, kdo mu jeho plán překazí tentokrát? A stihne dotyčného či dotyčné zasloužený trest nebo se to vyvine celé úplně jinak?







Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.

17.12.2013 – Hádka

„Říkám vám, že to není ani trochu fér!“ křičel neidentifikovatelný mužský hlas. Severus přemýšlel, odkud ten rámus slyší. Najednou bylo ticho, tak se znovu začetl do Vánoční koledy. Znal ten příběh, ale přesto pocítil potřebu přečíst si ho znovu.

„Co je na tom nefér?“ zařval z ničeho nic druhý hlas, až sebou Severus leknutím trhl. Cožpak nemohl mít jedinou klidnou chvilku? Ráno velikonoční vejce, u oběda Albusovy všetečné otázky na téma: Už se těšíš na Štědrý den, Severusi? A co dárky? Máš je zabalené? Měl bys občas nosit něco veselejšího, než je ta všední černá, chlapče. Vánoce jsou rodinné svátky, víš o tom? Máš nejvyšší čas… vše následováno přátelským mrknutím, případně soucitným a vševědoucím pohledem, v nejhorším případě přitakáním vedle sedící Minervy. Doslova utekl k sobě, kde byl jen on a ticho. Alespoň si to myslel. Vstal z křesla a vydal se identifikovat narušitele, kteří se odvážili vstoupit na jeho území.

„Každý rok se volí předseda vánočního večírku bradavických duchů, ale já nikdy nebyl ani v nominaci, natož abych, nedej Merlin, vyhrál!“ stěžoval si Protiva.

„A co s tím mám dělat?“ nechápal sir Nicolas, proč s tím jde zrovna za ním.

„Vy jste byl zvolen již třikrát po sobě, tak mne napadlo, že bych od vás mohl získat radu, jak toho docílit,“ ubral Protiva hrozeb a zkusil podlézavost. Severus stál a poslouchal. Přemýšlel, jestli se ozvat nebo se vrátit zpět k rozečtenému příběhu. Zvítězila zvědavost.

„Inu, měl byste omezit své vtípky. Nelezou na nervy jen živým, ale i duchům. Neděláte čest našemu jménu,“ poučoval ho sir Nicolas.

„Cožpak nikdo z vás nemá smysl pro humor?“ zaúpěl Protiva. Duch právě v duchu srovnával své priority. Byl by schopný omezit své piškuntálie, které byly jeho jedinou zábavou, kdyby možností bylo nominování, a třeba i zvolení, předsedou vánočního večírku?

„Proč neuspořádáte vlastní večírek?“ vmísil se do debaty Severus.

„Profesore, to je nápad!“ zajásal Protiva. Proč jen ho to nenapadlo samotného? „Budete jeho předsedou?“ navrhl Severusovi.

„Ne, to opravdu není nic pro mne, já dodal nápad a funkci rád přenechám vám,“ snažil se z toho Severus vymluvit. „A pokud by to jenom trochu šlo, rád bych zůstal v úplně anonymitě,“dodal.

„Ale jistě, jistě, jak je ctěná libost, tisíceré díky, profesore,“ podlézal Protiva.


Takovou párty, jakou Protiva uspořádal, Bradavice nepamatují, co byl položen základní kámen. Neúčastnili si jenom duchové, ale i živí. Závěrem byl neuvěřitelný novoroční ohňostroj, o který se postarala Weasleyovic dvojčata, která Protivovi dlužila službičku za pomoc s provokacemi Dolores Umbridgeové. Severus Snape se nakonec také zúčastnil, měl totiž slíbeno, že bude moct vrátit Albusovi jistou záležitost, o které se zmíníme v některém z následujících dnů. Jakou pomstu Severus vymyslel? To se dozvíte již brzy.

6 komentářů:

  1. Sev něco chystá... teda, Vendi něco chystá, teda... oba něco chystaj, to bude! A tohle byl jistě večírek k nezaplacení:-) Díky moc!

    OdpovědětVymazat
  2. nadin:
    Guláš bordel matyáš! Aby po Silvestri hrad stál na svojom mieste...
    Som sa divila, kam zmizla moja obľúbená kniha a to mi ju šlohol samotný Severus :D:D Ak ju vráti osobne a so svojim podpisom, nebudem proti :D:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mu to vyřídím, že ji má vrátit, podepsanou a s pěkným věnováním! :D

      Vymazat
  3. Já si říkala, proč čte koledy a pak mi došlo, že je myšlen ten příběh :-D
    Tak Severus je drbna a poslouchá za rohem? ccc

    Chave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty nevíš, že chlapi jsou větší drbny než ženský? :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)