neděle 8. prosince 2013

2. Sněží


Severus přečkal noc a čeká ho nový den!





Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.






2.12.2013 - Sněží

Vzbudil se brzy, uvařil další várku horké kávy do termosky, ze skříňky u telefonu sebral starý, notně zaprášený, telefonní seznam a začal listovat. Najít kominíka nebyl problém, ani mu zavolat. Jenže v šest hodin ráno mu to určitě nikdo nezvedne, a tak si krátil čas hypnotizováním velké a malé hodinové ručičky, které se nekonečně dlouho odmítaly pohnout. Nakonec musel na chvíli usnout, neboť najednou čas poskočil o tři hodiny kupředu. Vytočil příslušné číslo, sdělil muži na druhém konci drátu svůj problém, následně i adresu a trpělivě čekal. Prsty bubnoval o koleno, až ho to čekání začalo nudit. Rozhodl se jít podívat ven. Otevřel dveře a málem se srazil s postarším mužem, který ovšem rozhodně nevypadal na čističe komínů.

"Dobrý den, sousede, přišel jsem vám připomenout obecní vyhlášku číslo dvě stě čtyřicet osm lomeno tři odstavec pátý, která se týká odklízení sněhu na chodníku. Za tuto část," ukázal na začátek a konec chodníku před Severusovým domem, " jste odpovědný vy, tudíž jsem nucen vás upozornit, že pokud sníh během dopoledne neodklidíte, budu na to muset najmout firmu a vy to zaplatíte."

Severusovi blesklo hlavou, že ten, kdo to zaplatí, rozhodně nebude on a ani se nebude jednat o peníze, nýbrž o holý život. Raději ovšem suše pronesl: "Postarám se o to," a dveře zase zavřel. Spolkl nadávky adresované řediteli Bradavic i své vlastní osobě za naprostou a do nebe volající blbost, neprozíravost a podcenění situace a vydal se zadním vchodem do kůlny hledat lopatu a hrablo. Trocha fyzické námahy ho nezabije, zahřeje, a ještě si může představovat, jak vybraným nástrojem drtí Brumbálovy nejoblíbenější sladkosti na maděru.

Odházet veškeré bílé svinstvo z chodníku zabralo hodinu a půl. Necítil záda, zpocený byl jako vrata od chlíva, a navíc začalo znovu sněžit. O rozptýlení se postaral právě příchozí kominík. Protáhl komín, zkontroloval krb. Počkal, až Severus zapálí oheň, a když shledal, že tah nemůže být lepší, zkasíroval zákazníka a odmašíroval za další zakázkou.



Severus si přitáhl křeslo blíž k ohni, posadil se a samou únavou usnul. Vzbudil ho až kručící žaludek, který hlásil, že ranní káva je pro jeho potřeby po tak těžké námaze naprosto nedostačující. Už už chtěl Severus zavolat Obi, když mu došlo, že nemůže. Vstal, oblékl se a chtě nechtě musel vyrazit… kam? No přece nakoupit.

2 komentáře:

  1. Ještě pár dní a Severus bude mít svaly jak po měsíci v posilovně. Nebo přijde o nervy :-D

    Chave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bože, ale ty svaly... no to by bylo něco... chápej... byl by ještě víc přitažlivej, než už je :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)