neděle 8. prosince 2013

6. Opravář


Zazvoní ještě někdo?




Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.




6.12.2013 - Opravář

Když Severuse celé dlouhé krásné tři hodiny nevyrušilo jediné zazvonění, nemohl být spokojenější. Usmyslel si odměnit se horkou černou kávou. Jenže zákon schválnosti mu zase hodil klacek pod nohy. Sporák vypověděl službu. Severus se proto rozhodl využít kotlík, sirky a krb. Provizorně to samozřejmě stačilo, dokonce to skrývalo i jistou dávku kouzla. Ale dalších pět dní takto rozhodně fungovat nechtěl. I kdyby se omezil výlučně na ohřívání vody na kávu či čaj a konzumaci tepelně neupravených zásob ze spíže, tak jednoduše nemohl ignorovat skutečnost, že věci nefungují, jak mají! Vytočil příslušné číslo a zřejmě zafungovalo další kouzlo, a sice osobnosti, protože opravář slíbil dostavit se prakticky ihned. A také ano.

"Ucpal se přívod plynu, musím to vyměnit, bude to chviličku trvat," seznámil ho asi padesátiletý muž se stavem situace.

"Hm," přešel to Severus klidně.

"Teda, tohle nikdo nepoužíval snad deset let," zhrozil se opravář.

"Sedmnáct," upřesnil Severus.

"Jako vážně?" nevěřil mu. "No tak to buďte rád, že se vám to ucpalo a ne prasklo, páč to by byla jinačí sranda."
Severus si odkašlal. Nechtělo se mu úplně cizímu člověku vysvětlovat, proč v rodném domě nebydlí, jezdí sem nerad a velice zřídka a když, tak se o jídlo stará Obi a on popravdě ani netuší, jak.

"Tak, mělo by to být," usmál se spokojeně muž, oprášil si neexistující prach z kolenou a podával Severusovi vizitku. "Kdyby náhodou, tak neváhejte zavolat, jsem tu kdykoli." A budu rád, páč si něco vydělám bokem a že tady by bylo práce! Blesklo mu hlavou, když se nenápadně rozhlédl po kuchyni.

"Děkuji, co jsem dlužný?" tázal se Severus.


"Padesát liber, potěšení je na mé straně," culil se mužík, přijal odpovídající sumu, hodil si brašnu s nářadím přes rameno a odešel. Severus si oddechl, ale na jak dlouho?

2 komentáře:

  1. Na čem teda ta skřítka vaří?
    No nic už to má opravené ;-)

    Chave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skřítka si poradí.. třeba chodí k sousedům... nebo jídlo přemisťuje odjinud... to se musíš optat na jiné adrese, nicméně, Severus má opraveno a je o zkušenost bohatší :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)