pondělí 9. prosince 2013

9. Nostalgie


Severusovi se doma nelíbí, kam půjde, aby přišel na jiné myšlenky?





Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu.




9.12.2013 - Nostalgie

Vrátil se domů, roztopil oheň v krbu a nalil si sklenku whiskey. Ohnivá došla, tak musel sáhnout po starorežné. Nebyla tak dobrá, ale co naplat. Novou láhev teď opravdu shánět nepůjde. Posadil se do křesla a ponořil se do vzpomínek, které ho ukolébaly. Nebo za to mohla ta whiskey, případně harmonický zvuk praskajících plamenů... O hodinku později se probral rozlámaný a mrzutý. Napadlo ho, že by to chtělo změnu prostředí. Našel pergamen, brk a inkoust.

Napsal: Kdybych přehodnotil své původní stanovisko a chtěl se stavit, platí pozvání? S.

Zalepil krátký vzkaz do obálky, nadepsal adresáta a předal ji malému puštíkovi. Možná to bylo zbrklé, ale do Doupěte skutečně jít nechtěl, v Bradavicích bylo přeplněno potentáty a nikdo jiný už mu nezbýval. Čekání na odpověď se rozhodl ukrátit mytím nádobí. Drhnutí kotlíků mu nevadilo, i když pohled na studenty, kteří se za trest touto činností zabývají, byl mnohem… řekněme… zábavnější. Cídění nádobí bylo podstatně nudnější a zaschlé kousky šli velice těžko vyčistit. I usazeniny z mandragory se odstraňovaly lépe!

Nakonec ho stihl i utřít, uklidit a odpověď stále nikde. V duchu vynadal sám sobě za naprostou naivitu a do nebe volající blbost. Měl počítat s tím, že Lupin nemyslel svou nabídku vážně. Nejspíš popíjel s partičkou podobných individuí a posilněni notnou dávkou alkoholu si z něj vystřelili. Ale to jim přijde draho! Nechtěl jít spát naštvaný, ani si nalévat další sklenku, neboť by nejspíš opět usnul v křesle a jeho záda na to už nebyla stavěná. Zatoužil po horké koupeli. Otočil kohoutkem a…. tekla jen studená voda. Naštvaně zafuněl… z vodopádu nadávek tentokráte vyslovených nahlas ho vyrušilo soví zaťukání na okno.

V odpovědi stálo: Přijď klidně hned, místa je tu dost a Ohnivá w. zaručeně nedojde, R.


Víc vědět nepotřeboval, zavolal na příslušnou infolinku a objednal si taxi. Oblékl se, na typický londýnský černý vůz počkal před domem. Připadal si jako natěšená puberťačka. Ušklíbl se sám nad sebou.


8 komentářů:

  1. nadin: A bude sa pariť až do Nového roku!!!!
    Ono také drhnutie špinavého riadu prináša človeku mnoho pozitívneho. Najlepšie nápady prichádzajú pri monotónnej práci. A ešte na wecku. :D:D:D
    Vďaka, vendi!!!
    Dúfam, že budeš na novom blogu spokojná. :D Prajem Ti všetko dobré

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš na tom lví podíl - moc děkuji za pomoc :)
      A Severus... inu... on se v životě prostě neztratí - není žádný začátečník :D

      Vymazat
  2. Ha, tak to bych nečekala, skoro jsem si myslela, že se nakonec přecejen vrátí do Bradavic, ale je pravda, že R. asi bude mít w. dost;-) Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do B. nemůže, tam je A. a na toho má pifku! :D já děkuji :) a přece nemůžu psát předvídatelně, to by byla houby výzva :D znáš mě :D

      Vymazat
    2. Ha, pravda, A. je dost děsivý sám o sobě, ale třeba, kdyby ho předhodil M., tak by měl na chvíli pokoj;-)

      Vymazat
    3. neměl - A. to totiž s M. umí! :D :D

      Vymazat
  3. A není nejmenší zlo pořád zlo? No já mu to upírat nebudu, sama jsem ho na výlet posílala :-D
    Jen aby se kluci moc nestřískali :-D

    Chave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě... stále je to zlo... nebo spíše takové malé zlíčko :D :D

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)