úterý 19. dubna 2016

knihovna –  S. Reynard: Gabrielův očistec


Série o Gabrielovi a Julii pokračuje. Jaký byl druhý díl? V první řadě mám radost, že jsem dokázala slupnout 560 stránek za dva a půl dne. Už se mi to dlouho nestalo. Nebo je to spíš tím, že mám z ničeho nic moc volného, respektive nevyužitého, času? Těžko říct. A slibuji, že tentokrát se nebudu rozčilovat nad názvem celé série v češtině, protože opakovaný vtip už co? Není vtipný! Ale stejně mě ty odstíny rotují!

zdroj obrázku - klik



Originální název:  Gabriel´s Rapture

Rok vydání v ČR: 2014
Rok vydání originálu: 2012

Počet stran: 560

Žánr: román pro ženy
série: Hříšné odstíny vášně, díl 2.

Vydal:  XYZ
PřekladHana Netušilová, Kristýna Vítková

Celou trilogii mi přinesl Ježíšek. Díly můžete koupit buď jednotlivě za cca 199,- kaček jeden, nebo v pěkném boxu za přibližně 700,- korun. Záleží na konkrétním obchodu. Heureka vám ráda pomůže a vyhledá variantu, která se vám zamlouvá nejvíce ;-)


Anotace z databazeknih.cz:


Po citovém pekle, kterým si museli projít, aby mohli být Gabriel Emerson a Julia Mitchellová spolu, si konečně užívají jeden druhého. Během romantické dovolené v Itálii Gabriel Julii zasvěcuje nejen do méně známých oblastí renesančního umění, ale i do tajů smyslového a tělesného potěšení. Po návratu do univerzitního prostředí se však štěstí změní v očistec a oba musí začít o svou lásku znovu bojovat – s žárlivým ex-partnerem, s univerzitními pravidly, s nepřejícími kolegy a studenty.


Vendi, recenzent amatér:


Očekávání:

Prostě pokračování, které si udrží laťku prvního dílu a nesklouzne k plytkému romantickému čemusi, co bude protkané sexem a vulgarismy. 

Skutečnost:

Chtěla bych se vyhnout srovnávání jednotlivých dílů co do kvality, ale zřejmě to nebude dost dobře možné. Přesto nejsem schopná říct, zda se mi víc líbil první či druhý, neboť každý měl něco do sebe. Příběh se prostě vyvíjí, hlavní protagonisté se posouvají dále a jejich vztah rovněž.

"...Soraya na ni zůstala zírat, jako by byla mytické zvíře, jakým je například heterosexuální muž, který pozná rozdíl mezi Manolo Blahnikem a Christianem Louboutinem..."

Líbí se mi způsob, jakým autor knihu napsal a stejně tak i překlad. Vše plyne bez větších zádrhelů a slabších míst. Myslím tím děj jako takový, nikoli vztah hlavních hrdinů. Jedna věc mi ale přece jenom vadí. Přijde mi, že dominantní a minulostí poznamenaný Gabriel by ve skutečném životě křehkou Julianne zničil. Jenže život je plný překvapení a snažit se aplikovat románový příběh do reality? No, Vendulíno, dej si facku!

"...Gabriel ji varoval, že doktorské studium na Harvardu je výzva a že profesoři jsou velmi nároční. Vlastně několikrát opakovaně poznamenal, že průměrný člen zdejšího profesorského sboru, který učí v jejím programu, je mnohem větší osel a mnohem domýšlivější, než kdy byl on. (Julii napadlo, jestli je taková astronomická hladina oslovství vůbec lidsky možná.)..."

Sečteno, podtrženo, Sylvain je autor, který mne baví a jeho druhá kniha (vlastně třetí, začala jsem od Temné Raven) se u mě setkala s nadšením, jež je hodno čtyř kachniček z pěti. Zejména také za to, že autor si explicitní, surové a podrobné líčení sexu nechal pro sebe a vše má tak spíše jemně erotický nádech a náboj. Nic tvrdého a přehnaného, co by si hrálo na porno. Klobouk dolů a já jdu na třetí díl! Mimochodem, kdo netrpělivě čeká na pokračování Temné Raven, které má u nás vyjít pod názvem Stín, tak vydání bylo posunuto z avizovaného duben/květen na srpen ;-)



7 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak opravná varianta - původně se mi nepodařilo překopírovat "pointu" příspěvku.... aneb co si člověk neudělá sám... musím to přepsat...
    Příspěvek reaguje na odstíny nejodstínovatější, ty jediné pravé... a ocení ho zejména nespokojení uživatelé, kteří zároveň nesnáší Grey
    " I have been a very bad girl," she said, biting her lip. "I need to be punished."
    "Very well," he said and installed Windows 10 on her laptop.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíš! Tak ta pointa je luxusní! :D :D to vystihuje hodně! :D

      Vymazat
  3. Mám dneska všechno nějak rozcourané... i ten komentář je snad začarovaný a budu ho psát na etapy. :-(
    Chtěla jsem ještě vyjádřit radost, že se ti - navzdory pestrým překážkám - povedlo se opět rozečíst a i když ti věřím, že tato série není prvoplánově zamaskovanou verzí Kámasutry, stejně má hladina hormonů momentálně nemá hodnoty potřebné pro četbu podobného ražení....
    Nicméně pokud se tobě líbí... nic proti - nemůžeme být všichni stejní a neustále se stejným gustem.... :-))
    Já - když už - tak bych spíš sáhla po té Agátě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Agatha je jistě lepší volba, pokud není nálada na romantiku jako takovou, byť kořeněnou konflikty :)

      Ale tak, pořád lepší na etapy, než vůbec! Není, čestné slovo, že není! :)

      Vymazat
  4. Vendulíno, dej si facku? No já tě stejně žeru! :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)