pondělí 24. února 2014

Střípek čtvrtý část pátá


Naše cesta po studiích Warner Bros. se blíží do své poloviny. Dnes tu máme menší směs, která jde zařadit do jediného tématického okruhu - Harry Potter - to jste nečekali, že? :D



Připomeneme si viteály - Raddlův deník "zavražděný" baziliščím zubem....




Medailonek Salazara Zmijozela, který vlastnila "růžová lady" a vlevo vzadu pohár Helgy z Mrzimoru...


Diadém Roweny z Havraspáru (a než se jako Ronald zeptáte... je to ta čelenka :D)... vpravo prsten, který patřil dědečkovi Vy-víte-koho...


Opustíme viteály, které s sebou nesly spoustu nepříjemností a ač byly zajímavé, nikterak mne neuchvátily. Za to obydlí dobrosrdečného bradavického šafáře je jiná písnička :)



Na takového hromotluka, jako je Hagrid, mi to přijde celkem maličké. I když - nejspíš to zkresluje neskutečné množství věcí, který náš dobrý přítel nashromáždil. Přidáme-li k tomu jeho velkou oblibu v roztodivných mazlíčcích, je jasné, že tam musí být často velice těsno, ale přesto... útulno :)


Gringottovic banka skrývá nejedno tajemství a kupu záhadných trezorů naplněnou ani Merlin snad neví čím. Všechny jsou chráněny roztodivnými... jak to nazvat... prostředky :) Jedním takovým jsou i tyto dveře. Stát před nimi bylo velmi zvláštní. Člověk by je čekal... bytelnější. Vypadaly skoro jako hračka. Přesto byly velice propracované, ale dojem z nich ani velké množství detailů nenapravilo :)



Máme tu den otevřených dveří! :) Špatný pokus o vtip, jsem si toho vědoma :) Tyto vypadaly o poznání lépe... Tady to není vidět, ale byly vážně obrovské! A ti hadi budí respekt! :) A protože parselštinu neovládáme ani jedna, zůstaly zavřené :)


A třetí dveře, aby to bylo kompletní! :) Málem se mi celé nevešly do obrazu. A jak na to tak koukám, nejsou tam celé! Snaha ovšem vážně byla! Přísahám :) Mám s nimi však jeden problém - přišly mi... úzké :D Jsem hrozný rejpal, už mlčím :)



Začínám mít pocit, že tento díl střípků bude víceméně rýpavý. Tohle má být ono slavné "schodiště", které rádo mění tvar? Seriously? Kam se poděly ostatní části? :)


Tak a teď mi řekněte, kam mám tohle zařadit, protože já to vážně nevím! :D


Rozloučíme se čímsi, co by měla být truhla... i když... neměla bych to spíš označit jako vězení? Protože to by byl adekvátnější výraz bližší skutečnosti a hlavně účelu této věci :) 




Tentokrát to bylo více obrázkové než povídací, za což se vám omlouvám, příště se polepším :) Slibuji! :) Za týden na viděnou, vaše Vendi :)


13 komentářů:

  1. Ááá, dneska hodně zajímavých obrázků.... a rovnou přiznávám, že taky nevím, co je ta "neidentifikovatelná" věc. Jsem zvědavá, zda na to někdo ze čtenářů přijde...
    Jak tak koukám, tak bradavické vstupy a výstupy to vůbec s tebou nemají jednoduché - jednou jsou moc malé, pak zas moc úzké ... není snadné se zavděčit... a to si daly takovou práci s propracovaností. :-D Schodiště to vzdalo rovnou, ani se nesnažilo, a své zbytky před tvou nemilosrdnou kritikou schovalo do útrob compů počítačových grafiků ... brblalo něco o tom, že tohle nemá zapotřebí....
    Díky za zajímavou směsku a nastavá čekání na další překvápko... já vím, že na to moc nejste, ale co třeba nějaké to shopping ... samozřejmě v Prasinkách nebo na Příčné? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před chvílí mě napadlo, jestli to třeba není to vozítko, kterým jede naše trio ke Gringottům pro pohár Helgy z Mrzimoru :)
      no jo no - na vstupy a výstupy jsem holt pes, přes to nejede vlak :D
      Nákupy? Dobrá, že jsi to ty, dojde i na ně, ale později :) Do Prasinek nás sice nepustili, ale Příčnou jsme si ujít nenechaly! :)
      A příště? Tři malé tématické podokruhy, ale žádné větší naznačování :) :-*

      Vymazat
  2. Och, díky Merlinovy za filmové triky! Když to správně natočíš, nasvítíš, přidáš podmanivou hudbu, je z toho rázem... něco úplně jiného. Dveře jsou bytelné, široké a monstrózní a do Hagridova domečku si ti klidně vejde i druhý drak;-)
    A viteály nemají oslňovat, viteály mají budit hrůzu. Hele tak mě napadá - neměl by být ten prsten náhodou bez kamene, když ho pak Harry v lese zahodil?
    Díky za další exkurzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo - pánové a dámy od filmu umí divy, zvlášť, mají-li k tomu odpovídající finance :) Dobře, tak prostě já jsem velká a zdají se mi ty věci malé, no! :D :D Mají budit hrůzu? Jo tak proto! :) ještě, že tě mám! :)
      A s tím kamenem fakt nevím... on ho v lese Harry zahodil? to byl jako ten "kámen" co byl ve Zlatonce? no tak ho tam vrátili, než ho vystavili, nebo je to replika :) díky :)

      Vymazat
  3. Veru tak - tri krát hurá filmovým trikom a počítačovej grafike. Ale keď to pos..., tak im to dopadne ako s filmovým Hagridom. Asi si chlapec lokol gumidžúsu, lebo sa im zväčšoval, zmršťoval...
    Vendi, vďaka za ďalšiu sondu do iného sveta :D
    nad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejky - fakt? ani jsem si nevšimla, že se Hagrid zmenšoval či zvětšoval :D vůbec ty filmy nějak moc nezkoumám - buď je mám jako kulisu, nebo hltám Severuse či Luciuse :D

      Já děkuji :)

      Vymazat
  4. Tý jo, zase skvělá exkurze, moc se mi líbí Hagridovo doupě :). Mimochodem, právě jsem zjistila, jaká jsem dilina. Dneska jsem koukala na Relikvie smrti a zjistila jsem díky tvému článku, že nehledali vitrály, ale viteály :-D. Asi hluchota, či co :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale houby dilina - tohle se stává naprosto běžně - já třebas u Relikvií smrti úplně zazdila úvodní scénu, kdy Severus přichází na schůzku na Malfoy Manor tou bráno zmiňovanou v jednom z minulých střípků :D Takže klíííd - je to dobrý, nejsi v tom sama :D

      Vymazat
  5. No páni, dlouho dlouho jsem u tebe nebyla a zrovna narazím na tak parádní střípkový seriál. Hned bych si dala výlet za HP a spol líbit, to tedy jo ...

    OdpovědětVymazat
  6. jo, je to to vozítko z banky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo jooo -zjistila jsem to včera, když jsem si listovala tím papírovým průvodcem, kterého nám dali :) :D

      Vymazat
    2. šikula :-D taky jsem si tím nedávno navozovala vzpomínky :-)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)