úterý 11. února 2014

Střípek čtvrtý část třetí


Dnes se vydáme objevovat další část Warner Bros. Studio Tour v Londýně. Na úvod jsem vám zamýšlela napsat, kolik podkapitolek tohoto střípku bude, jenže ona je to poměrně složitá otázka :D Původní odhad byl vyjádřen číslem pět... Vezmu-li ovšem v úvahu, že nejsme ani v polovině návštěvy a jsme u trojky, musím sama sebe opravit. Současný hrubý odhad je tedy osm. Snad vás tím neznechutím, aby vám snad ta studia nezačala lézt na nervy :)


Půjčíme si od Harryho plášť? Myslím, že neviditelnost by sem tam vůbec nebyla k zahození!


Nebelvírská společenská místnost.... tak si říkám, že ti Nebelvíři jsou nepatrně protěžovaní, neboť ve studiích nebyla žádná další a z filmů si vybavuji jen krátkou návštěvu v té zmijozelské... zajímavé.


Krátká ukázka kostýmů - nabízí se nám Sirius, Dora a Remus... při pohledu na Siriusův notně sešlý azkabanský mundůr se do mě z neznámého důvodu dala zima. U Tonksové obdivuji odvážné vrstvení a barevnou volbu kabátu :D a Remus? Nevím proč se nedokáži zbavit dojmu, že to kvádro muselo notně kousat :D





Ano - jsem to já aneb opět pořízen důkaz o mé fyzické přítomnosti na místě, aby bylo jasno, že se  nejedná o zbožné přání doprovázené sněním, nýbrž jsem zde opravdu byla a řádně vytlemená :D Takže - znají všichni heslo? Zapomeňte na citronové či jiné sladkosti - dneska smí k Brumbálovi jenom Vendi a Wixie - soukromá audience se tomu říká :)


První věc, kterou jsme po zběžném rozhlédnutí objevily - vysoko na polici, aby zřejmě nebyla hned v zorném poli - byl meč Godrika Nebelvíra. Velice vzácný a důležitý předmět. Až je s podivem, že ho má Brumla u sebe, ale třeba je v ředitelně bezpečněji než u Gringottů :)



Byly jsme očekávány! :) Brumbálova pracovna nijak nepřekvapila. Spousta knih, hromada záhadných předmětů, obrazy předchozích ředitelů. Co mě zarazilo, že můj nosík nezaznamenal žádnou vůni - kde má asi schované všechny ty dobrůtky? 


Co ale schované neměl byla sbírka jeho vzpomínek. Skříňku se nám otevřít nepodařilo a tak jsme trochu zklamané zavzdychaly nad myslánkou - jen co dostaneme zpátky hůlku! No vážně - kouzelníci to mají dobře vymyšlené. Když vás něco moc tíží v hlavě a nedá vám to spát, tak to jednoduše vytáhnete, umístíte do lahvičky, označíte štítkem a je vyřešeno. Teď mě tak napadá... opravdu vám ta vzpomínka z hlavy zmizí nebo to, co dáváme do lahvičky, abychom si to v myslánce prohlédli, je kopie? Zajímavé...



Přišel čas navštívit koupelnu prefektů, zavřít někam Ufňukanou Uršulu a odhalit, jaké tajemství skrývá  těžce získané vajco... všimli jste si ve filmu, že má pěkně propracované detaily? Jo? Já ne :D


Nesahat! Vážně! Warning nejvyššího stupně! Jenom dívat!


Na chvíli se zastavíme u malé vitríny s drobnostmi. Označuji je tak čistě pro jejich velikost, nikoli význam. Co do významu totiž drobné nejsou ani náhodou. Pamatováček by mi nejednou přišel vhod, bez zlatonky bych se obešla. Zvlášť je-li s ní spojeno vydání se nepříteli a smířit se s vlastní smrtí... s díky odmítám, alespoň prozatím. Takový obraceč, to je jiná! Jenže čas je veličina, se kterou taktéž není radno si zahrávat, takže raději odolám pokušení. Kámen mudrců s sebou nese nesmrtelnost, ale je oč stát? :)




Kdo z nás najde odvahu a vhodí své jméno? Nikdo, je to ve skleněné vitríně :) Pro dnešek se s vám loučím  a příště se sejdeme v místě, kde se plní nejeden sen a představa autorek fan fiction. Uhodnete?


Za týden na viděnou, vaše Vendi ♥

6 komentářů:

  1. To je tak hezký, všechno mi to připomíná minulý a předminulý týden, kdy jsem sjela všechny díly za sebou :-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Ale no to snad... neříkej mi, že nikdo z toho davu návštěvníků nepřišel na to, že heslo pro chrlič je Kachnička :-D:-D :-D Ostatně, ani ve snu by mne nenapadlo, že vaší největší touhou bylo pokazit si žaludky na soukromé audienci u Brumly.. co se člověk z těch Střípků všechno nedozví?
    Naopak fakt, že Nebelvíři jsou silně protěžovaní, žádné překvápko není... a že na ty nejzajímavější věci se nesmí hmatat, vlastně taky ne...:-D
    Kousající materiál kostýmů? Jedno z mnoha rizik herecké profese...kam by chudáčci producenti přšli, kdyby měli všem zaplatit pravé hedvábí?
    Dík za další pěkné obrázky a dojmy a huráá na další... bude konečně už země zaslíbená? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt na to nikdo sám nepřišel - muselo se jim napovídat :D
      Nás prostě zajímalo, jestli je Brumla vážně takový, jaký jsme si myslely - a závěr? ANO :D
      Na nejzajímavější věci se fakt nesmí sahat? nikdy? no to je průser :D
      Ale tak - třeba ta košile nekousala a chránila ho před tím děsivě vypadajícím sakem - u kalhot už nevím, leda by měl jägrovo spodní prádlo :D
      Příště? Země zaslíbená? No že váháš!!! :D Když tě nechám čekat ještě další dílek, tak příště nebudu smět přes práh :D :D

      Vymazat
  3. V kabinetu mistra lektvarů?! Jo! A bude tam Harry a... však víš;-) *mrk* Prostě tam bude legrace!
    Nevím, jestli to je jen zdání, ale mně ta ředitelna prostě vždycky přišla trochu jiná. Nezměnili to v pozdějších filmech? A co třeba zasedací pořádek učitelů? Čím to jen je, že se ten Sev přesouvá zleva doprava a naopak a kolejní stoly stejně tak;-) Že oni to ve třetím díle potřebovali pro tu Dracovu pichlavou poznámku o mozkomorech...
    Ale odbíhám. Nějak jsem nikdy nepřišla na to, k čemu by mi sloužil pamatováček, pokud by tam neměl napsaný, CO jsem to jako zapomněla, protože že jsem na něco zapomněla, to vím i bez něj... Zlatonka by se mi líbila, možná i kámen mudrců by se šiknul, obračeč času tedy rozhodně jo;-) Ale to bychom pak asi nepotřebovali kouzelný svět, protože by pak byl kolem nás. I když... on někdy je i tak, ne?
    Tak to byla trochu filozofická etuda a teď je na řadě poděkování. Takže děkujííííí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Harry? U Severuse? Hele nezlob mě takhle po ránu! :D
      K ředitelně... ona je zřejmě větší, protože tohle by byl jen malý kamrlík a to je na Brumbála málo - celou nám ji zřejmě v rámci utajení neukázal:)
      Pamatováček? No, ten je trošku zákeřný, k čemu je nám zjistit, že jsme něco zapomněli, což víme, a nezjistit co - maličko nevychytaná záležitost.
      Kouzelný svět je všude - opravdu :) A kdyby někdy nebyl, tak si ho vytvoříme, neboť síla lidské fantazie nezná meze :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)