čtvrtek 21. srpna 2014

Dekameron

Vítá nás další sezóna na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově.

Autor: Giovanni Boccaccio

Úprava: Olga Šubrtová, Martin Glaser

Režie: Martin Glaser

Žánr: komedie

Hrají: členové činohry Jihočeského divadla a jako host Šárka Vaculíková (Adriana z Ulice)

Navštíveno: 9.7.2014 od 21:30

Více informací o hře (obsazení, fotografie, krátké video, články z novin...) na domovské stránce


Mělo to být o lásce, intrikách, žárlivosti, s nečekanými zvraty a překvapeními. A také bylo. Počasí nám přálo, neb nespadla ani kapka. Sice bylo mokro, ale s tím si herci umí poradit. Ono i s menším deštěm. Skvěle dokáží improvizovat a zapracovat nepřízeň počasí do dialogů, takže každé představení je unikátní. Ale to snad v divadle platí vždycky. 

Ovšem v tom "klasickém" vás nekoušou komáři, netlačí zadek (pokud si vezmete polštář, tak je to mnohem lepší a doporučuje se přibalit i deku). Co se důrazně nedoporučuje, to jsou deštníky! Přesto je můžete u některých návštěvníků vidět. Vzala bych je s nimi po hlavě! Jejich použití je v divadle zakázáno, kvůli bezpečnosti. Zkuste mezi sedícími lidmi roztáhnout deštník. Schválně, kolik oči ohrozíte. To jsem ovšem hodně odbočila.

Představení bylo vtipné, lehce přisprostlé, ale daná doba byla vulgární, takže čemu se divím? Originál jsem znala jen ze školy a zdálky, nemělo to na zážitek z díla žádný vliv. Ono je někdy lepší nemít přehnaná očekávání.

Skvěle jsem se bavila a to bylo hlavní. Příběh měl spád, nenudil. I herce to bavilo a několikrát se odbourali, což je příjemnou třešinkou na už tak výborném dortíku. A my se již teď těšíme na příští rok a doufáme, že se alespoň na jedno představení podíváme :)

2 komentáře:

  1. Tak to musel být zážitek! Od jisté doby si beru polštářek kde se dá a deku dokonce taky, ono se oboje nejednou hodí :D, A jinak jsem četla, že otáčivé hlediště bude v Krumlově zachováno, takže super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už vloni UNESCO ustoupilo - točna se sice musí předělat, neboť rekonstrukci potřebuje a musí prý být plně odmontovatelná, aby (kdyby někomu ruplo v bedně) šla dát pryč. Jaké stanovisko mají teď jsem nečetla, ale pokud dovolí, aby zůstala - tleskám všemi deseti, neboť je to skutečně úžasná věc a jedinečný zážitek :)

      PS: s dekou a polštářkem to máme stejně - člověk nikdy neví :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)