úterý 14. října 2014

Expendables 3


Do třetice všeho... akčního!


The Expendables: Postradatelní 3



rok výroby: 2014

délka: 126 minut

žánr: akční, thriller, dobrodružný
(to dobrodružný mi tam nepatrně nesedí, ale to je čistě můj osobní problém ☺)


režie: Patrick Hughes
(každý díl režíroval někdo jiný... zda to bylo ku prospěchu věci, o tom si povíme ve vlastní recenzi)


hudba: Brian Tyler


hrají: Sylvester Stallone, Jason Statham, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Dolph Lundgren, Mel Gibson, Harrison Ford, Randy Couture, Jet Li, Arnold Schwarzenegger, Ronda Rousey a další
(to je obsazení, že by jeden nadšením nadskočil!)



Hodnocení na ČSFD.cz 69% - to se teda nepředali ☺

Trailer s českými titulky:


Oficiální text distributora z csfd.cz:


Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kella Lutz (známý ze série Twilight ), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey.


Vendi recenzent amatér:


Prvně - každý díl režíroval někdo jiný... za sebe musím říct, že nej zůstává číslo dva a trojka se řadí na třetí místo v pořadí, protože i jednička snad byla lepší... nový režisér se snažil, o tom žádná, ale výsledek je spíš průměrný než dechberoucí. Na druhou stranu, úplné zklamání se nekonalo, jen mě to prostě... neposadilo na zadek (jako dvojka, u které jsem se bavila neskutečně).


Konec nářků a jdeme seriózně recenzovat:

Schválně, kontrolní otázka: Dá se vrtulník schovat za vlak? Dá!

Dolphovi by měl někdo sebrat žvýkačku, fakt, není to hezký, i když je to drsňák až na půdu.

Víte, kdo měl nejmíň práce na tomto filmu? Autor dialogů!

Wesley Snipes se po propuštění z vězení vrací a neopomene si udělat legraci sám ze sebe, palec hore.

Úvod byl skvostný, následovalo patnáct minut nudy, ale naštěstí se to posléze dalo do pohybu, jinak by měl film opravdu namále.

Mel Gibson... záporák par excellence... vážně... ta role mu sedla jak prdel na hrnec.

Šest drsňáků u nemocničního lůžka vypadá vskutku komicky. Když se na scéně objevil H.Ford, vyvstala mi v hlavě rýpavá otázka: Přijde ještě někdo starší? Vím, nebylo to hezké, jenže on už vážně vypadá... sešle, ale pořád mu to jde, to se musí nechat.

90% fórů se nedá reprodukovat, neboť (jako i jindy) vytržené z kontextu nejsou ani trochu vtipné.

Jak shrnout děj? Sly má depku a tak omladí tým. Co to přinese? Kaskadéra, gorilu na podpatcích, chlapa s velkou zbraní a dalšího svalnatýho chlapa... no jo, ale co na to naše parta veteránů? Spouští se nám tu konflikt generací a s tím v závěsu souboj zbraně vs. technika. Ač je mi to líto, technika hnedle v úvodu nasazuje skóre 2:0. Staříci potřebují deset minut, aby stáhli na 2:1 a dalších 20, aby vyrovnali.

Ponaučení z celého filmu: nasrat už tak dost nasranýho chlapa je sebevražda.

Nejlepší okamžik? Když víte, že je to past, celý sál v kině ví, že je to past, i ve filmu všichni ví, že je to past, ale stejně tam vlezou!

Nastane-li chvíle, kdy vás napadne, že šílenější už to být nemůže, pak věřte... může! A to je krása celého filmu. To ho drží nad vodou. Akce, akce a ještě větší akce. Byť se to humorem a hláškami nevyrovná dvojce, zdárně jí to sekunduje. A upřímně... to je v dnešní době víc než dostačující, neb najít kvalitní, alespoň průměrný film (podle mých měřítek), je jako hledat bájnou Atlantidu. Mé závěrečné hodnocení tedy činí krásných 75%.

PS1: mám pro vás úkol na závěr: Pozorně si prohlédněte, co pánové pijí za pivo! Budějčák ve mně se tetelí ☺

PS2: Vsadím se, že kdyby to někdo spočítal, tak minimálně 75% slov z celého filmu vychrlil Antonio Banderas. Ten chlap je magor! Ale v dobrém slova smyslu! ☺


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)