čtvrtek 20. listopadu 2014

Vánoční hrátky 21+22


V předposledním dvojdíle zavítáme do Doupěte, aby ani Weasleyovi nezůstali o nic ochuzeni. A potom si zadovádíme ve sněhu ☺





Advent 2012 – Vánoční hrátky SS/HG

počet kapitolek: 24 v rozsahu 100-500 slov

betace: Claire

zveřejňováno od 1. do 24.12.2012 na vendea13.blog.cz

Veškerá práva ohledně tématu HP náleží J.K.Rowling, za vše ostatní je odpovědná má mysl v těsné spolupráci s mou fantazií. Píšu pro zábavu, čtenářky a ne pro zisk. Bez souhlasu autorky platí zákaz kopírování textu i obrázků.



Severus slíbil, že se bez řečí zúčastní předvánoční večeře v Doupěti. Hermionu zaskočilo, že neprotestoval, jak bylo každý rok zvykem, ani se nepokoušel o nějakou sabotáž. Přemístili se společně před Doupě a tam je překvapila Ginny, sedící na schodech.

"Vždyť nastydneš," vyhrkla Hermiona místo pozdravu.

"Dobrý večer," pozdravila Ginny.

"Proč tu v té zimě posedáváte venku?" zeptal se Severus.

"Ale, Hermiona naučila Harryho a Rona hru na detektiva a rodinka přišla s tím, že si hraním zkrátíme čekání na váš příchod," vzdychla Ginny.

"V čem spočívá?" vyzvídal.

"Detektiv - tedy já - si prohlédne zúčastněné a pak opustí místnost. Oni mají za úkol provést drobné změny ve svém vzhledu. No a já pak ty změny musím odhalit," vysvětlovala otráveně.

"Uzavřeme obchod," zaskočil obě Severus.

"Ja… jaký" koktala Ginny, ještě stále měla menší potíže mluvit s bývalým profesorem jako se skoro členem rodiny.

"My svým příchodem hru přerušíme a ty zařídíš, abych dalším detektivem byl já," pronesl spiklenecky a bez jediného zaváhání vešel dovnitř vědom si faktu, že taková nabídka se nedá odmítnout a měl pravdu. Ginny nemohla být spokojenější.

---------------------------------------------------------------------------------------

"A detektivem bude Severus," navrhla Ginny, když dovečeřeli a Ron s Arthurem opět přišli s tím, že si nezahráli ani jedno kolo a oni se na to tolik těšili.

"Ale mělas jít ty," protestoval Ron.

"Ano, jenže Severus je host a navíc má skvělé pozorovací schopnosti, takže to nebudeš mít tak snadné jako se mnou," rýpla si Ginny.

"No právě," vzdychl Ron, ale nebylo mu to nic platné. Ostatní souhlasili, Severus dostal pět minut na zapamatování si vzhledu přítomných, a potom putoval za dveře. Spustila se monstrózní akce zaměřená na nejmenší detaily.

Hermiona zavolala na Severuse a spustilo se něco nevídaného.

"Arthur a Molly si prohodili brýle. Hermiono, máš Ginnynin pásek. Frede, Georgi, vyměnili jste si ponožky," začal Severus.

"Jak to poznal? Vždyť jsou stejné!" žasl Fred.

"Na té tvé je zatržená niť," vysvětlil Severus pohotově a pokračoval: "Ronald si změnil barvu kalhot o jeden odstín, Harry sundal tričko. Arthure, na uchu ti sedí octomilka. Hermiono, máš obráceně svetr. Ginny si sundala punčochy, Molly má prohozenou levou a pravou botu. Ginny, rozepnula se ti náušnice. Arthur má Mollyiny hodinky. Fred a George měli kravaty, teď je nemají a rukávy od svetrů měli vyhrnuté."

Severus pokračoval ještě půl hodiny v nejtintěrnějších detailech, poté byl přerušen netrpělivým Ronem a prohlášen za jednoznačného vítěze. Dali si společně sklenku na rozloučenou a společnost byla rozpuštěna.

"Musíme sem zajít častěji," překvapil Hermionu Severus, když venku osaměli.

"Já myslela, že sem nechodíš rád," divila se.

"Použil bych minulý čas, ale dnešek byl velmi zábavný a příjemný. Už teď mě napadá minimálně pět her, které by v takovém kolektivu mohly být velmi osvěžující," vysvětlil Severus a přemístil je domů…



"Já prostě nechápu smysl té hry," remcal Severus, když se s Hermionou vrátili z návštěvy u jejích rodičů.

"Tak víš co, venku je krásně, vezmi si brusle," zareagovala Hermiona.

"Že jsem nebyl zticha," zašeptal a šel hledat brusle. Neměl odvahu zeptat se, kde jeho žena vezme tak rychle hokejky, puk a branky.

"Komnata nejvyšší potřeby skýtá mnohá tajemství," usmála se na něj, když nebyl ani pět minut v ložnici a ona už stála připravená u dveří, za což ji odměnil tázavým pohledem číslo čtyřicet devět.
---------------------------------------------------------------------------------------
"Dobře, už chápu, že tohle může být pro někoho uvolňující," prohlásil, když poprvé máchl holí a puk letěl do branky. "Ale co to narážení na mantinely, neustálé rvačky, ataky a podobně?"

"Pozoooor," zvolala Hermiona a přistála Severusovi v náručí, ten to nečekal a neudržel rovnováhu.

"Za sebe prohlašuji, že to chápu, ale dva víc jak stokiloví muži tulící se k sobě rozhodně mé současné pocity určitě nesdílejí," řekl pobaveně.

"Co je na tom pořád k nepochopení? Bojují mezi sebou, provokují se, útočí, občas schytají ránu, jindy sami dají. Je to pro ně způsob odreagování. Jako třeba pro tebe příprava lektvarů, strhávání bodů Nebelvíru nebo nucení studentů mýt za trest kotlíky," vysvětlovala Hermiona a užívala si jejich vzájemnou blízkost.

"Takže když teď navrhnu společnou koupel, nebudu poslán na trestnou lavici?" zažertoval.

"Budeš prohlášen za vítěze!"


Obrázek vypůjčen zde, ač s příspěvkem nesouvicí, zaujal, a proto je tu :)

2 komentáře:

  1. Mami: :-) konečne niečo v čom bol neprekonateľný
    a trest ako odměna? Prečo nie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muselo to přijít, nemůže být stále za nemehlo :D a co je pro jednoho trest, to druhý... však to znáš :)

      Vymazat

Každý komentář velmi potěší, i kdyby to byl obyčejný smajlík. Díky za Váš čas :)